Teknologia / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Teknologia

IMAGE(http://i470.photobucket.com/albums/rr67/nevalju/TechnologyPB.jpg)
Teknologia, ihmiskunnan tuho vai pelastus?

Ihminen on aikojen alusta käyttänyt teknologiaa oikein ja väärin. Tässä aiheessa puhutaan teknologiasta.

Mitä mieltä sinä olet teknologiasta? Onko teknologista mitään hyötyä? Pystyykö teknologiaa käyttämään väärin? Nanoteknologia?
_________________________________________________________________

Voit myös tulla tähän aiheseen näyttämään, mitä jännää teknologiaa olet löytänyt netistä.
Voi olla uutta tai vanhaa teknologiaa.

Esimerkkinä: Meidän rakastettu Honda Asimo robotti...tai sitten ei.
Asimo robotti osaa siis kävellä, juosta ja jopa työntää kärryjä.

Lisää esimerkkejä:
Future of Screen - Onko jo kohta tämmöistä?
Microsoft Vision 2019 - 2019 Microsoftin silmin.
[-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------]

Oma mielipiteeni teknologista on että maailmassa saa olla teknologiaa mutta ei liikaa,
Kerron oman mielipiteeni:
Käytän elektroniikkaa päivittäin, mutta tykkään myös käyttää pyörää ja kävellä sekä juosta ympäriinsä.
Elektroniikka auttaa päivittäisissä askareissa, ja se on hyvä kohtuullisuuksissa määrin.
Huonot puolet ovat jos viettää liikaa aikaa yksin mielenterveys voi pettää tai ei ole hyvä puhumaan, sekä menettää kaikki ystävänsä. Seuraavaksi annan esimerkin nykypäivän amerikasta jossa on kauheasti lihavia, syy tähän löytyy pelikoneiden, sekä liian "automaattimaisuuden" vuoksi, Jos katsot amerikalla kadulla lähes joka toisella on suklaa patukka kädessä ja istuu sähköisessä pyörätuolissa, no onhan se omastakin päätöksestä kiinni mutta ei amerikkalaiset sellaista tajua.

Kiitos jos jaksoit lukea tämän, tämä on oma mielipiteeni.

Lainaus käyttäjältä razerxi+

Huonot puolet ovat jos viettää liikaa aikaa yksin mielenterveys voi pettää tai ei ole hyvä puhumaan, sekä menettää kaikki ystävänsä. Seuraavaksi annan esimerkin nykypäivän amerikasta jossa on kauheasti lihavia, syy tähän löytyy pelikoneiden, sekä liian "automaattimaisuuden" vuoksi, Jos katsot amerikalla kadulla lähes joka toisella on suklaa patukka kädessä ja istuu sähköisessä pyörätuolissa.

Ei kukaan pakota eristäytymään ja istuskelemaan;syy on kuitenkin ihmisessä, eikä teknologiassa. Ahteria ylös vaan ja lenkille.

Lainaus käyttäjältä Temathael

Lainaus käyttäjältä razerxi+
Huonot puolet ovat jos viettää liikaa aikaa yksin mielenterveys voi pettää tai ei ole hyvä puhumaan, sekä menettää kaikki ystävänsä. Seuraavaksi annan esimerkin nykypäivän amerikasta jossa on kauheasti lihavia, syy tähän löytyy pelikoneiden, sekä liian "automaattimaisuuden" vuoksi, Jos katsot amerikalla kadulla lähes joka toisella on suklaa patukka kädessä ja istuu sähköisessä pyörätuolissa.

Ei kukaan pakota eristäytymään ja istuskelemaan;syy on kuitenkin ihmisessä, eikä teknologiassa. Ahteria ylös vaan ja lenkille.

Syy ei ole yksin ihmisessä vaan mediassa ja mainonnassa, koska ne luovat paljon ihmisen ajattelutapaa ja herättävät kiintoisia mielikuvia teknologiasta yms. Mutta itse teknologiaan en haluaisi, että tämä maailma alkaa menemään ''automaattimaisuuden'' puoleen , mutta sitä ei pystytä estään. Robotit tulevat syrjäyttämään ihmisiä tehtaissa ja monilta muilta työpaikoilta. Ensi vuonna meidän lukioommekin on tulossa ensi vuoden ykkösille omat läppärit, joilla opiskelijat voivat opiskella luokkahuoneessa esimerkiksi Twitterin kautta ja muutenkin kirjat ovat syrjäytymässä ''sähkökirjojen'' tieltä vai mitä ne nyt olivatkaan. Muutenkin moni konkreettinen ja kiinteä asia muuttuu sähköiseksi. :)

Onhan teknologian edistymisellä myös hyviä puolia, eli kaikki lääketeknologiat yms. kehittyvät ja pystyy viestiä nopeammin ja paljon muuta. Itse suhtaudun kriittisesti silti teknologian kehittymiseen, sillä tämänhetkinen tilanne on vielä hyvä, mutta tulevaisuudessa maailma alkaa automatisoitua liikaa ja ihmisten keskimääräinen peruskunto alkaa laskea ja todennäköisesti ihmisistä tulee muutenkin laiskoja ja osaamattomuus kasvaa. Tässä oma mielipiteeni. :)

Mä rakastan teknologiaa. Mä myös käyn paljon urheilemassa ja silloinkin mulla on mukana teknologiaa. Sykemittarit, lenkillä matkaa mittaavat laitteet, hyvin usein iPhone tai shuffle musan takia. Teknisiä urheiluvaatteita.
Kotona mulla on ihan naurettavat määrät tietoteknisiä vimpaimia ja viihde-elektroniikkaa.
Kaikista nopein tapa saada mut kiinni on varmaan irkistä, jopa mun äitini tietää sen. En tykkää puhua puhelimessa ja kommunikoin paljon erillaisilla viestimillä, mutta ei se tee musta syrjäytynyttä. Vaikka pidän teknologian elämää helpottavasta vaikutuksesta, olen aktiivinen ihminen ja haluan pitää terveydestäni huolta.

Nanoteknologia kiehtoo ihan kamalasti. Lähinnä terveys- ja hyvinvointialalla mahdollisuudet on mielettömiä. Lääketeknologiasta puhumattakaan.

Kaikessa rakkaudessani teknologiaa ja varsinkin elektronisia vimpaimia kohtaan en kuitenkaan itsekään soisi sen menevän liiallisuuksiin. Temathaelin tapaan en kuitenkaan koe että vaara piilee teknologiassa itsessään, vaan ihmisen luontaisessa taipumuksessa mukavuudenhaluun.

Nokian komseptikännykkä. - Aika makee demo! Saa nähdä, koska tommoinen kännykkä tulee markkinoille. Ehkä 10 vuoden päästä?

Moni asia ehkä helpottuu itsellä teknologian myötä, mutta niin myös rikollisilla. Jos olet antanut tietojasi yhtään mihinkään netissä, niin osaavat hakkerit voivat löytää ne kuten on viime aikoina nähty. Rikollistenkaan ei enää tarvitse kotopaikaltaan lähteä vaan rikokset onnistuvat näppärästi omalla koneella ja kiinnijäämisen tai tunnistamisen riski on minimaalinen jos voro on varautunut kaikkeen. Tietysti omalla vainoharhaisuudella pötkii pitkälle, mutta sekään ei auta jos luotettavana pitämäsi palvelun tietoturva kusee. Teknologinen kehitys avaa uusia ovia myös terrorismille, kuten jo joku aika sitten tehdyistä murtoyrityksistä ydinvoimalaan voitiin jo nähdä.

15 Hot New Technologies that will change everything

Erittäin mielenkiintoisia asioita, kannattaa katsoa.

Tuosssa selailin vanhoija TM-lehtö ja tuli huomioitua maailman tarkin kotikäyttöön tarkoitettu videotykki, tarkkuus on 4 kertaa suurempi kuin normaali full hd ja hintaa oli mokomalla 4500€. Niin ja koska maailmassa ei ole vielä niin tarkkoja elokuvia/pelejä projektori tekee normaalista blu-raysta tarkemman. Siisti pelihän tuo on...

Ennen tekstiä haluan mainita että hyvä aihe.

Tuli tässä pelattua Deus Ex: HR vähän aikaa sitte läpi ja se pisti tosiaan miettimään tulevaisuuden teknologiaa, sen kehitystä ja mahdollisuuksia. Aloin ajattelemaan voisiko meillä tosiaan olla kyborgimaisia ruumiinosia muutaman vuosikymmenen kuluttua? Sen jälkeen on alkanut kaikenlainen teknologia ja sen kehitys kiehtomaan minua.

Mutta tietysti teknologialla saatta olla myös sen negatiivinen ja huono puolensa, laiskuuden ja tekemättömyyden lisääntyminen. Ihminen lakkaa tekemästä mitään, jos teknologialla voidaan syrjäyttää työ.

BTW, kaikille Deus Exin teknologisesta tulevaisuudenkuvasta kiinnostuneille:
Discovery Channelilta alkaa ohjelma Curiosity, jonka yhdessä jaksossa käsitellään ja pohdiskellaan kyborgi-teknologiaa ja korvattavia ruumiinosia. Jakson julkaisupäivästä en tiedä, ohjelma kuitenkin alkaa nyt tammikuussa.

Eikös tämäkin ois jo aika siisti. Silmässä kamera joka streamaa kaiken mitä näet toiseen laitteeseen.
Film-maker's camera for an eye - Amazing!

Ainakin minun perverssi mieleni keksii tuolle vaikka mitä käyttöä.

tällänen tarvittaisiin pelaajan toimitukseen: klik

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Eikös tämäkin ois jo aika siisti. Silmässä kamera joka streamaa kaiken mitä näet toiseen laitteeseen.
Film-maker's camera for an eye - Amazing!

Ainakin minun perverssi mieleni keksii tuolle vaikka mitä käyttöä.

I never asked for this.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

tällänen tarvittaisiin pelaajan toimitukseen: klik

Niinpä niin olisiko tässä pelaamisen tulevaisuus?

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

Teknologia, ihmiskunnan tuho vai pelastus?

Hyvä kysymys, jonka vain aika näyttää. Se, mikä on kuitenkin varmaa, että ilman teknologian kehitystä ihmiskunnan loppu tulee viimeistään siinä vaiheessa, kun aurinko tekee maapallon olot elinkelvottomiksi. On vain hyvä asia, että teknologia kehittyy, koska tähän asti siitä on ollut ihmiselle enemmän hyötyä kuin haittaa. Vauhti on tosin joskus hurjaa ja etenkin vanhemmat ihmiset putoavat nykymenon kelkasta enemmän kuin koskaan aiemmin. Mutta such is life.

Eli ehdoton peukku tehokkalle teknologialle, turha tässä vaiheessa on kääntyä takaisin tai jämähtää paikalleen.

On mielestäni täysi mahdottomuus että maapallolta löytyisi vielä ihmisiä sitten kun aurinko alkaa tuottaa ongelmia, kun tuohonhan on aikaa n. 5 miljoonaa vuotta? Uskon että ihmiskunta vielä tuhoaa itsensä. Sitä odotellessa kun se Mass Relay löytyy tuolta aurinkokunnan reunamilta.

Lainaus käyttäjältä appa-king

On mielestäni täysi mahdottomuus että maapallolta löytyisi vielä ihmisiä sitten kun aurinko alkaa tuottaa ongelmia, kun tuohonhan on aikaa n. 5 miljoonaa vuotta?

500 miljoonaa vuotta on lähempänä, joskaan en nyt sen tarkemmin osaa perstuntumalta heittää. Se on kosmisessa mittakaavassa mitätön aika, mutta jos sen suhteuttaa esim. ihmiskunnan viimeisen sadan vuoden aikana tapahtuneeseen huimaan kehitykseen, niin siinä on valtava määrä aikaa jäljellä. Toki, tähän ajanjaksoon liittyy todennäköisesti taas muita tuollaiselle ajalle tyypillisiä tapahtumia kuten meteoriitit ja jääkaudet, vaikkeivat ne aivan tässä lähinurkilla olekaan.

Lainaus käyttäjältä appa-king

Uskon että ihmiskunta vielä tuhoaa itsensä. Sitä odotellessa kun se Mass Relay löytyy tuolta aurinkokunnan reunamilta.

Lol, ihmettelin aluksi, että mikä ihmeen Mass Relay. Anyway, itse en taas usko, että ihminen tuhoaa itsensä. Tai jos tuhoaisi, niin uskoisin sen tapahtuvan jonkinlaisena kasvihuoneilmiön eksponentiaalisena kasvuna (jonkinlaiset kerrainvaikutukset, joita ei vielä pystytä ennustamaan) tai sitten niin, että joku äärihihhulilahko saisi käsiinsä sellaisen aseen, jolla homman voisi hoitaa kotiin. Joka tapauksessa, uskon optimistisesti, että ihminen keksii keksii aina keinon selviytyä.

Jos ajatellaan tarkkaan teknologia on suuri työllistäjä ja sillä voidaan parantaa elinoloja. Pelit, elokuvat ja musiikki ovat vain viihykettä ihmisille, sekä suuri työllistäjä. Täten teknologia työllistää ihmisiä, ei tuhoa ihmiskuntaa, vielä ellei joku rakenna itsetuhoista Metal Gearia.

Kanadalaisyritykseltä 4K-videokamera alle tonnilla. - Ai että tämä olisi namia! :P Olisi kiva päästä kuvamaan mötikällä.

Macit eivät ole enää immuuneja viruksille - No shit, Sherlock! Olihan tämä odotettavissa, kun macin myynnit ovat kasvaneet. Mikään ei ole turvassa viiruksilta...skynet! :D

Windows 8 40 dollarilla. - Nyt täytyy sanoa, että kyllä Microsoft alkaa aika paljon panostamaan W8:iin. Ehkä seuraava xbox on xbox 8 ;D

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

Macit eivät ole enää immuuneja viruksille - No shit, Sherlock! Olihan tämä odotettavissa, kun macin myynnit ovat kasvaneet. Mikään ei ole turvassa viiruksilta...skynet! :D

Enemmän tuossa on varmasti kyse pitkään käytetyn käyttispohjan jonkinasteisesta murtumisesta. En usko hetkeäkään, etteivätkö huipputyypit ole aiemminkin yrittäneet murtaa omenaa juuri sen viruksettoman imagon vuoksi.