The Last of Us / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
The Last of Us

IMAGE(http://ps3media.ign.com/ps3/image/article/121/1214518/the-last-of-us-20111210083036724_640w.jpg)

Kehittäjä: Naughty Dog
Alusta: PS 3

The last of us... Nimikin herättää jo monia monia kysymyksiä tästä pelistä. En niinkään suhtaudu skeptisesti tähän, koska olen vuosien saatossa jo onnistunut luomaan jonkinlaisen luottamus-suhteen Naughty Dogin henkilökuntaan.

Pitemmittä puheitta voisi alkaa kertomaan mietteitä tätä peliä kohtaan.

Teaser
Trailer

tuntuu kuin olisin ollut viikon kiven alla, kun tänä kauniina aamuna kuulen ND:n tekevän jo uutta peliä PS 3:lle... Eikä kyseessä ole Uncharted. Minun piti vielä 3. kerran tarkastaa oliko kyseessä jokin rölli vai voiko tämä oikeasti olla jotain uutta.
Traileri osoitti (niinkuin kaikki ND:n aikaisemmat traileritkin), että pelistä tulee upean näköinen. Tunnelmakin saatiin luotua jo trailerissa erittäin hyvin ja jopa henkilöt, Joel & Ellie, vaikuttivat "aidoilta" keskenään. Maailma vaikutti hienolta ja itsestäni tuntuu siltä, että pelissä nähdään avoimempi maailma kuin UC peleissä.
Valintahan sekin on jättää iänikuiset epäkuolleet pois pelistä ja korvata ne tälläisillä... joillain. Pelin toivoisi keskittyvän myös muuhunkin kuin näiden tappamiseen, koska kaikki alkavat olla jo hieman kyllästyneitä tähän zombien/ Semi-Zombien lahtaamiseen.

IMAGE(http://ps3media.ign.com/ps3/image/article/121/1214227/the-last-of-us-20111207034506039_640w.jpg)

Nyt vain mietityttää miten ovat tämän maailman rakentaneet eli onko UC apina kiipeily mukana vai onko peli enemmän realistisempi? Miten peli pidetään yllä kahdella henkilöllä vai tuleeko mukaan muitakin selviytyjiä? Onko Joel samanlainen persoona kuin Nate, joka monella alkoi jo herättämään närkästymistä ja tärkein... Mistä nuo örvelöt ovat niin tuttuja!?!?

Todella korkeat odotukset on nyt :D

Ei hitsi! Kerkesit tehdä tästä jo aiheen! :D
Tämä tuli siis niin puun takaa, että Naughty Dog tekee tämän. Tulee ihan mieleen elokuva i am legend.
Mietteitä pelistä:
- Uskoisin että tarina tulee olemaan vahva tässä, kuten unchartedeissakin
- Ehkä avoimempi ympäristö
- Chapterit
- Co-op mukana
- K15 tai K18
- Selviytymispeli
-----------------------------
Toi tyttö näyttää ihan Ellen Pagelta.
Esittääköhän Nolan North tota Joelia?
Mielenkiinnolla odotan lisää infoa ja gameplayta. Tämä on tainnut olla kehityksessä aika pitkään jo?

Tulipa puskista meikällekkin. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, mulla ei ps-only pelit olekkaan taas hetkeen herätelleet mielenkiintoa. Noita selviytymispelejäkin on tuhottomasti mutta tässä oli joku juttu mikä iski heti positiivisella tavalla. Mä tavallaan jo odotin että tuleeko sieltä seinän takaa taas iänikuisia zombeja kiusaamaan, ihanaa vaihtelua että oli toisenlainen ratkaisu.

Ihan hyvät ennakko-odotukset alkoi täällä nyt myös.

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

Mietteitä pelistä:
- Uskoisin että tarina tulee olemaan vahva tässä, kuten unchartedeissakin
- Ehkä avoimempi ympäristö
- Chapterit
- Co-op mukana
- K15 tai K18
- Selviytymispeli
-----------------------------
Toi tyttö näyttää ihan Ellen Pagelta.
Esittääköhän Nolan North tota Joelia?
Mielenkiinnolla odotan lisää infoa ja gameplayta. Tämä on tainnut olla kehityksessä aika pitkään jo?

Toivoisi jotenkin pelin olevan K-18, koska sitten tästä voi tulla jotain aivan erillaista, synkempää tai syvällisempää kuin mihin aikaisemmin ollaan totuttu ND:ltä.

Nolan North olisi kyllä aika äijä varmasti hoitamaan tämänkin ja kaverilta löytyy kyllä näyttelijän taitoja hoitaakseen vähän synkempää roolia.

Itse toivoisin jotain Walking Dead/I am Legend tyylistä räimettä, mutta pahin pelkoni on että tässä pitää tuota tyttöä raahata paikiasta toiseen käsikynkässä, ICO tyyliin. Toisaalta tyttö tuntui sellaiselta joka pärjää jotenkin itsekkin, ja toivon että tuosta kehittyisi enemmänkin taistelukumppani kuin holhottava.

K-18 ehdottomasti. Ja noista örvelöistä tulee mieleen half-life 2: sta ne jätkät joilla on se rapu päässä. Toivottavasti meininki ei ole mielipuolista örvelöiden tappamista, vaan enemmän niiden välttelyä ja selviytymistä.

Itelle tosta likasta tulee mieleen l4d:sta tuttu Zoey :) No ei oo ps3:sta niin turha tästä ees haaveilla vaikka ihan siistille näyttääkin...

The Last of Us Easter Egg in Uncharted 3

Aika hyvin, että Naughty Dog muutti suunnan rennosta Unchartedista näinkin synkän oloiseen peliin. Nousi kyllä odotukset todella paljon, mutta jos tämä nyt osoittautuukin zombi peliksi (toivottavasti ei) niin toivon todella paljon, että peli tulee olemaan kunnon selviytymistä ja varusteiden keräilyä, eikä tyyliin "hei tuolla on zombi mennään härnäämään sitä".

Mukava yllätys, että Naughty Dog ei valinnut helppoa reittiä ja ruvennut tekemään uutta jatko-osaa Unchartedille vaan kehittävät jotain uutta, mukava yllätys, vaikkakin olen hiukan pettynyt, että todennäköisesti tulee jälleen uusi putkiseikkailu jossa on lisämausteena räiskintää. Olisi ollut niin mukavaa nähdä Quantic Dreamsin uutta peliä, mutta käy se näinkin. Lisätietoja odotellessa.

Hienoltahan tuo näytti, eikä zombimeininki ole ollenkaan kulunutta. Viimeinen zombipeli mitä pelasin taisi olla Undead Nightmare. Toivottavasti peli ei sijoitu avoimeen maailmaan ja peli näyttää noin hyvältä niin tuskin. Aika Unchatedilta tuo näytti, mutta toivottavasti pelissä ei ole paljoa mitään kiipeilyä, sillä se oli Unchartedin ärsyttävin osapuoli.

Tää oli kyllä trailereista ehkä paras. Itsellänihän ei edes ole plösö kolmosta, mutta varmaan hommaan Xbox 360:n ja 720:n rinnalle ihan näiden yksinoikeuspelien takia sitten, kun seuraava sukupolvi ilmestyy ja hinnat tippuu. Itsellänikin tuli tytöstä heti mieleen Ellen Page ja koko pelistä I Am Legend. Erityisen siistiä oli nimenomaan se, että tyttö ei ollut mikään kirkuva rääpäle, vaan he muodostivat isänsä kanssa oikein hyvin toimivan taisteluparin. Asiaa. Jotta tämä erottuisi edukseen kaikkien selviytymisräiskintöjen joukossa, tulee tarinan olla koukuttava. Pelkkä paukuttelu ja umpeenkasvaneet kaupunginkadut eivät riitä, kun tämä maailmanloppumeininki alkaa olla muutenkin jo niin koluttu aihe niin peleissä kuin leffoissakin. Mutta Naughty Dog kyllä tietää mitä tekee!

Ellie näyttää Ellen Pagelta...
Mutta joo, aina kun kuulen jostakin tulevasta ''maailmanloppu''-selviytymispelistä, toivon että kyseessä olisi peli jossa pääasiallisena tarkoituksena on selviytyä päivä toisensa jälkeen ja ideana olisi päiväsaikaan kerätä ruokaa,aseita,suojaa,tuli-tarvikkeita ja muita ja pikku päivien kuluessa eteen tulisi yksi tai useampi tarina-mahdollisuus, kuten pako kaupungista, mahdollinen parannus ''virukseen'' ja niin edelleen.
Mutta Naughty Dogin tuntien, uskon että kyseessä ei ole hiekkalaatikko-peli...

Huhhuh, sen verran mysteeri vielä koko peli (ainakin omasta näkökulmastani), että ei oikein yhtään osaa ajatella mitä tästä tulee muuta kuin selviytymismeininkiä..Mielenkiinnolla kyllä odotellaan.

Sanotaan nyt se kaikille selvä juttu ensin, TLoU näyttää ulkoisesti todella hyvältä. Aivan uskomattoman hyvältä. Mutta muuten olen hitusen skeptinen tätä kohtaan. ND on loistava studio, mutta tämä selviytymiskauhu on hitusen vaikea genre, koska se on niin käytetty. Ei riitä, että laitat ulos vain ihan hyvää zombiemättöä, vaan tarinan pitää olla koskettava ja omaperäinen. Tuhmalla Koiralla tosin ei luulisi ainakaan olevan näiden suhteen ongelmia.

Vielä en laita hypejunaa puksuttamaan Tuomas-veturin lailla, mutta silti seuraan tämän pelin vaiheita mielenkiinnolla.

Lainaus käyttäjältä Berzerker

Ellie näyttää Ellen Pagelta...
Mutta joo, aina kun kuulen jostakin tulevasta ''maailmanloppu''-selviytymispelistä, toivon että kyseessä olisi peli jossa pääasiallisena tarkoituksena on selviytyä päivä toisensa jälkeen ja ideana olisi päiväsaikaan kerätä ruokaa,aseita,suojaa,tuli-tarvikkeita ja muita ja pikku päivien kuluessa eteen tulisi yksi tai useampi tarina-mahdollisuus, kuten pako kaupungista, mahdollinen parannus ''virukseen'' ja niin edelleen.
Mutta Naughty Dogin tuntien, uskon että kyseessä ei ole hiekkalaatikko-peli...

Samaa mieltä kyllä! Kyseessä ei varmastikkaan ole mikään GTA hiekkalaatikko-peli, mutta odotan tarinan olevan jotain todella mukaansa tempaavaa. Kyseessä jos on selviytymispeli niin tahtoisi myös sen tuntuvan siltä ihan kaikissa suhteissa eikä vain jotain silmitöntä juoksua paikasta toiseen tappamassa tuhansia ja taas tuhansia örkkejä, jotta saa jonkun uuden aseen ja voi taas lähteä lahtaamaan lisää örkkejä.

Mitenhän käy elokuvamaisuuden, kun ND:llä on tämä varmasti jäänyt UC peleistä päälle? Toivoisi vaan räjähdysten pysyvän aisoissa...

: /

Ainiin ja ennen kuin unohdan! Musiikin voisi tehdä kyllä taas vakkari muusikko :3 Linkki

Lainaus käyttäjältä Drifu+

[b]Toivottavasti peli ei sijoitu avoimeen maailmaan[/b] ja peli näyttää noin hyvältä niin tuskin. Aika Unchatedilta tuo näytti, mutta [b]toivottavasti pelissä ei ole paljoa mitään kiipeilyä[/b], sillä se oli Unchartedin ärsyttävin osapuoli.

Jep, koska seikkailu ja avoin maailma olisikin ihan perseestä. Toivottavasti tulee olemaan putkijuoksua ja pelkkää räiskintää koko peli.

Vitsit sikseen ja asiaan. Hyvältähän tuo näytti ja Naughty Dogin tuntien ei pitäisi syytä huoleen olla. Toivon kuitenkin että peli keskittyisi seikkailemiseen, selviytymiseen ja örmelöiden välttelyyn eikä suinkaan pelkkään räiskimiseen. Mielenkiinnolla seuraan mitä tästä tulee.

"Olemme innoissamme voidessamme viimeinkin paljastaa The Last of Usin, jonka parissa tiimimme on paiskinut kovasti hommia jo jonkin aikaa. Naughty Dogin tavoitteena on muuttaa tapa, jolla ihmiset kokevat videopelit. Olemme luottavaisia, että The Last of Us ottaa harppauksen eteenpäin elokuvamaisessa pelaamisessa ja tarinankerronnassa tarjoten pelaajille vertaansa vailla olevan kokemuksen." - Evan Wells/Konsolifin

On kyllä pakko-ostos! Voiku pelissä olisi sitä selviytymistä. *Ammukset vähissä, etsi piilopaikka nopeasti* yms.

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

"Olemme innoissamme voidessamme viimeinkin paljastaa The Last of Usin, jonka parissa tiimimme on paiskinut kovasti hommia jo jonkin aikaa. Naughty Dogin tavoitteena on muuttaa tapa, jolla ihmiset kokevat videopelit. Olemme luottavaisia, että The Last of Us ottaa harppauksen eteenpäin elokuvamaisessa pelaamisessa ja tarinankerronnassa tarjoten pelaajille vertaansa vailla olevan kokemuksen." - Evan Wells/Konsolifin

Joo oli pojilla kaunis mainospuhe. Tuosta ei kannata uskoa mitään, tai ehkä se elokuvamaisuus, joka ei välttämättä ole niin positiivinen asia kuin annetaan ymmärtää.

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

"Olemme innoissamme voidessamme viimeinkin paljastaa The Last of Usin, jonka parissa tiimimme on paiskinut kovasti hommia jo jonkin aikaa. Naughty Dogin tavoitteena on muuttaa tapa, jolla ihmiset kokevat videopelit. Olemme luottavaisia, että The Last of Us ottaa harppauksen eteenpäin elokuvamaisessa pelaamisessa ja tarinankerronnassa tarjoten pelaajille vertaansa vailla olevan kokemuksen." - Evan Wells/Konsolifin

On kyllä pakko-ostos! Voiku pelissä olisi sitä selviytymistä. *Ammukset vähissä, etsi piilopaikka nopeasti* yms.

IMAGE(http://memeshack.com/shitjustgotreal/ShitJustGotReal_234rwet423.jpg)

Tästä alkaa niin tuskainen odotus -____-

Mitähän tekevät moninpelin kanssa? ... Toivoisi vain että jättäisivät sen pois ja paneutuisivat vaan siihen yksinpeliin, koska let's face it sitä me halusimme vain Uncharted sarjassa. Tietenkin Co-Opit ovat nykypäivänä tervetulleita ja erityisesti jos ne ovat samalta koneelta pelattavissa :P

PS.
"*NOTE: According to this website, the leads are Miss Ashley Johnson and Troy Baker, as given by tweet from someone at Naughty Dog. And @Neil_Druckmann, my friend and the lead designer confirmed via twitter too, so it’s accurate."

Tällaista sanoo Andy Gavin blogissaan All things Andy Gavin

Voisihan tuossa olla jokin RE5 kaltainen co-op, että toinen pelaa Joelilla ja toinen sillä naisella, kenen nimeä en muista.

Ite toivon että toi muij.. Anteeksi siis nainen, olis pääosassa. Vaikkuttaa kerrankin mielenkiintoiselta naishahmolta, eikä sellaiselta ärsyttävältä egoistilta mitä ne (peli)naiset tuppaavat olemaan.

Lainaus käyttäjältä JuzzTo

Hyvältähän tuo näytti ja Naughty Dogin tuntien ei pitäisi syytä huoleen olla. Toivon kuitenkin että peli keskittyisi seikkailemiseen, selviytymiseen ja örmelöiden välttelyyn eikä suinkaan pelkkään räiskimiseen. Mielenkiinnolla seuraan mitä tästä tulee.

Tässähän tämä on pähkinänkuoressa. Täysin samoilla linjoilla Juzzton kanssa.

Naughty Dogin kuitenkin tuntien, odotettavissa on enemmänkin räiskintäpeli kuin selviytymispeli, elleivät he osaa oikein yllättää. Mieluummin kyllä haluaisin Zomboid-tyylisen selviytymissimulaattorin, kuin "jättisuperextragavanza elokuvatarina" -pelin. Todennäköisimmin peli tulee kuitenkin olemaan chaptereittain etenevä räiskintä/"selviytymis"peli. Enempää en viitsi spekuloida, eihän tästä ole sekuntiakaan pelikuvaa näytetty.

Co-op on aina tervetullutta, kunhan se jaetun ruudun kautta mahdollista on. Splitscreen co-op on ainoa oikea co-op.

Mielenkiinnolla tätä odotan, paljon suuremmalla mielenkiinnolla kuin uusittua Risingia.

Toivon että peli olisi ennenkaikkea tehty singleplayeriksi, tosin kaksi päähahmoa viittaa väkisinkin co-oppiin. Jos singleplayer, niin vaikea sanoa miten se toteutetaan (toki jos vain yksi päähahmo niin samanlailla kuin Unchartedissa), kun nähdäkseni trailerissa oli kaksi päähahmon merkit täyttävää hahmoa. Jos tästä tulee sellainen, että alussa pitää valita kummalla pelaa, niin toisi se mieleen väkisinkin sen faktan että miten se vaikuttaa yleisesti pelin tarinan laatuun. Itse olen sirwalterscottin kanssa sinäänsä erimieltä, koska jos vain toinen on päähahmo, niin toivon sen olevan tämä mieshenkilö. Jännä juttu, että olen aina alitajuntaisesti vältellyt pelejä joissa on naispäähahmo, enkä osaa oikeastaan sanoa miksi. En ainakaan tietoisesti ole mikään sovinisti, mutta miespäähahmo vain tuntuu luontevammalta omaan päähäni.

Peli saisi olla mielestäni ihan suoraan selviytymis/kauhu peli, koska Naughty Dogin tarinan kerronnallisilla taidoilla pystyttäisiin tätäkin genreä viemään huimasti eteenpäin. Petyn kyllä jos peli on käytännössä pelkkää räiskimistä. Monet ovat valittaneet siitä, että ND on ottanut tässä pelissä tämmöisen nähtävästi k18 linjan, mutta itse näen asian hyvänä vaihteluna.

Loppujenlopuksi luotto NDhen on niin kova,että en ymmärrä miksi tästä pitäsi kuitenkaan huolestua. Toisaalta jos tämän pelin on tehnyt ND n toinen porukka, niin tietysti pelille ei voi välttämättä antaa samoja vaatimuksia kuin U3 selle, jossei 1 porukka pomppaa mukaan projektiin, koska vielä en ainakaan itse tiedä keistä tekijät koostuu. Varsinkin kiinnostaa onko tarinan tehnyt Amy Hennig.

Uskon että peli tulee olemaan laatukokonaisuus ja varmasti viihdyttävä. + tarina saisi olla pitempi kuin U3:sessa (joka muuten oli U sarjan paras mielestäni). Ps. sori innoissani kun kirjoitin niin tuli vähän sekava.

Lainaus käyttäjältä Zenox

Todennäköisimmin peli tulee kuitenkin olemaan chaptereittain etenevä räiskintä/"selviytymis"peli.

Näinhän se taitaa tulla menemään.

Lainaus

Co-op on aina tervetullutta, kunhan se jaetun ruudun kautta mahdollista on. Splitscreen co-op on ainoa oikea co-op.

Co-op on kivaa myös netin kautta, vai mitä hanipöö? Toivottavasti tähän nyt tulee edes jonkinlainen co-op.

Lainaus käyttäjältä Berzerker

Mutta Naughty Dogin tuntien, uskon että kyseessä ei ole hiekkalaatikko-peli...

Köh köh ...Jak 2 ja 3 ...köh, joten ei tuotakaan hiekkalaatikko peli ideaa voi ihan täysin pois sulkea, vaikka huimaltahan se kyllä tuntuisi jos avoimen maailman peli näyttäisi noin komealta kuin trailerissa. Toki eihän tuosta vielä voi sanoa miltä in-game grafiikka tulee näyttämään ellei tuo sitten ole ihan oikea cutscene. Tulee minkä tyylinen peli tahansa, niin erittäin innolla odottelen.

Itse toivoisin että tämä olisi kunnon survival horroria. PS3:lle kuin ei ole tämän lajityypin edustajia ihan liikaa julkaistu. Pitkästä aikaa joku peli jossa tulee traileristakin kylmät väreet, koska se selviytymisen fiilis välittyi niin vahvasti tästä läpi!

Ihan ok traileri mutta jotenkin vaan peli ei kiinnosta oikein tippaakaan. Toivoin niin paljon ettei tämä olisi ollut zombi/mutaatio-peli mutta sellaiselta ainakin nyt tuo näyttäisi. Huoh. Zombit oli ihan jees juttu vielä L4D2 aikoihin mutta kuten jokunen muukin on sanonut on tuota zombeilua tullut jo aivan liikaa tässä sukupolvessa eikä vauhti tunnu pahemmin hidastuvan.

Peliähän on tehty jo reilut 2 vuotta joten tuolloin kuin pelille ideaa on keksitty ei nuita zombipelejä vielä ainakaan liikaa ollut, vähän myöhässä tulevat siis jos tämä peli tulee aikasintaan ensi vuonna mutten ihmettele jos 2013 venyy. Toivon kuitenkin että hyvä peli saataisiin vaikka tällä hetkellä ei kiinnosta oikein tippaakaan kyseinen tekele.

Peli vaikuttaa olevan todella hyvällä mallilla, ainakin trailerin perusteella. Jostain lukaisin, että Naughty Dog ei mielellään kehitä kuin yhtä peliä kerrallaan, mutta kyllä tätä on selkeästi yli kuukausi tahkottu.
Päähahmo Joel näyttää ihmeen paljon Nathan Drakelta ja toivoisin mukaan cooppia. Toinen ohjaamassa Ellietä ja Joelia kuulostaa hyvältä idealta ainakin paperilla Mutta jos split-screen -meinigille lähdetään, niin muistakaa laitaa koko ruudun levyiset pelinäkymät (ei siis Uncharted 3:n kaltaisia pikkutuutuja).

Odotan mielenkiinnolla peliä ja julkaisun arvelisin tapahtuvan aikaisintaan ensivuoden lopulla. Voi toki mennä myöhemmäksi, koska VGA-trailerin alussa kerrottiin koko trailerin kohtausten tapahtuvan PS3 järjestelmällä. Ellen nyt väärin muista.

Lainaus käyttäjältä JuzzTo

Co-op on kivaa myös netin kautta, vai mitä hanipöö? Toivottavasti tähän nyt tulee edes jonkinlainen co-op.

Noh, noh, noh. Onhan se ihan kivaa. Varsinkin jos on todella hauskaa/hyvää/mukavaa/rentoa/paikalla olevaa seuraa mukana, niin co-op netin välityksellä onkin lähes samalta sohvalta pelaamisen veroista. Ja jos siis jäi epäselväksi, sinä et täytä mitään edellämainittuja kriteerejä, huonoiten täytät tuon viimeisen. Son I am disapoint.

Lainaus käyttäjältä Jonppe+

Peli vaikuttaa olevan todella hyvällä mallilla, ainakin trailerin perusteella. Jostain lukaisin, että Naughty Dog ei mielellään kehitä kuin yhtä peliä kerrallaan, mutta kyllä tätä on selkeästi yli kuukausi tahkottu.
Päähahmo Joel näyttää ihmeen paljon Nathan Drakelta ja toivoisin mukaan cooppia. Toinen ohjaamassa Ellietä ja Joelia kuulostaa hyvältä idealta ainakin paperilla Mutta jos split-screen -meinigille lähdetään, niin muistakaa laitaa koko ruudun levyiset pelinäkymät (ei siis Uncharted 3:n kaltaisia pikkutuutuja).

Odotan mielenkiinnolla peliä ja julkaisun arvelisin tapahtuvan aikaisintaan ensivuoden lopulla. Voi toki mennä myöhemmäksi, koska VGA-trailerin alussa kerrottiin koko trailerin kohtausten tapahtuvan PS3 järjestelmällä. Ellen nyt väärin muista.

Eikös tämä ole ollut jo 2 vuotta kehityksessä?
Tässä pientä infoa pelistä:
"The Last of Us is a genre-defining experience that blends survival and action elements to tell a character driven story about a population decimated by a modern plague. Abandoned cities are being reclaimed by nature and the remaining survivors are killing each other for food, weapons and whatever they can get their hands on. Joel, a ruthless survivor, and Ellie, a brave teenage girl who is wise beyond her years, must work together to survive their journey across what remains of the United States."

Kannattaa katsoa tämä! Lisää infoa :) missä lukeekin, että tämä on ollut 2 vuotta tekeillä.

Niin ja selvästi kukaan ei meikänkään viestejä lue kun vähän ylempänä juuri sanoin että jo 2 vuotta ollut tekeillä. Twitteristä pongasin kun yksi tekijä näin oli sanonut.

Lainaus käyttäjältä Zenox

Noh, noh, noh.

No ennemmin Juuztomunan kanssa pelaa kuin sinun.... Ai nyt puhuttiin tästä pelistä eikä sänkypeleistä? Mitä hä eiku täh. Heippa.

Näitä zombeja tai zombien variaatioita on vaan niin helvetisti. En siis oikein ymmärrä ND:n ratkaisua. Eikö näitä nyt ole jo aivan tarpeeksi? Ironisesti tuntuu että Uncharted 4 olisi ollut omaperäisempi ratkaisu. Varmasti ND kovasti vakuuttelee että perinteinen zombie -metsästys tms. ei ole pelin painoalue, ja että pelin idea on seikkailussa. Myönnän että en ole pelannut kuin ensimmäistä Unchartedia, mutta eivätkös nämä kuitenkin olleet niitä "ei-näissä-räiskitä" -räiskintöjä?

Tähän kun vielä lisää että olen yksin pelaaja ja traileri vihjaa vahvasti että pikku likka ei ole ihan avuton pikku likka, niin (tämän perusteella) itsestään selvä co-op ei nosta odotusta yhtään. Eli joo, pieni pettymys tämä "Meistä Viimeisin" pelkän trailerin perusteella.

Niin toivoisin että ND palaisi Jak&Daxter tyyliseen seikkailuun. Olisi aikamoinen piristysruiske.

Omat odotukset ovat toistaiseksi aivan nollissa, lähinnä siksi että en voi sietää Uncharted pelejä. Pelkona on että tästä tehdään Uncharted eri skineillä, toisaalta toivon että pelistä saataisiin aikaan todella hyvä tempoinen "oikea" selviytymistarina The Road leffan/kirjan tapaan joka mainittiinkin eräässä haastattelussa.
Toivoin, että Ellie olisi ollut pelin pääosassa, mutta kun ei niin ei. Ja toivottavasti eivät lisää tähän mitään co-op diipaduuta, sillä se vie immersion mennessään lähes aina eikä siksi sovi mielestäni tämänkaltaisiin "vakaviin" (:lol:) peleihin.

Lainaus

"The Last of Us is a [b]genre-defining experience[/b] that blends survival and action elements to tell a character driven story

Ei kiitos. Pelasin Heavy Rainia, ja siinä oli "kokemusta" vuosisadoiksi.

Zombit ja maailmanloppu ovat kyllä aika puisevat aiheet jo nykypäivänä, mutta kyllä tuo traileri herätti pientä odotusta. Vähän häiritsee, että peli näyttää liikaa Unchartedilta. ND:n edelliset sarjat ovat olleet toisistaan poikkeavia tapauksia, mutta tässä näkyy selvästi Unchartedin suunta. Mutta ehkä tekijät ovat aikeissa tehdä tämän The last of Us:n nyt vielä ps3:lla ja aloittaa sitten uuden sarjan nelosella. Tosin voi olla toisinkin. Ainakin itse otan mielummin vaikka ne zombit, kuin uuden Unchartedin. Rohkea veto, sillä ei tuota peliä ainakaan helppo ole markkinoida. No zombit ehkä ovat jo tuttu juttu kuluttajille, mutta I am legend -tyylinen konsepti ei ole kovin tuttu ainakaan itselle ja uusi ip tuottaa aina haasteita.

Co-op olisi kiva, mutta ei se selviytymiseen ja ennen kaikkea tuohon kauhuun oikein millään istuisi. Tosin jos pelissä on kaksi hahmoa tärkeässä roolissa niin kait siinä sitten se co-op on. Kunhan eivät sentään mitään moninpeliä tunge tähän, vaan keskittyvät olennaiseen. Mitä ikinä tuleekin, niin voi olettaa että kovat luokan peliä tekevät. Tuhman koiran pelit ovat olleet minusta aina hyvin viihdyttäviä ja ennen kaikkea laadukkaita paketteja. Ja saadaanpa taas nähdä ps3:n parasta grafiikka mikäli siis tämä vielä tällä sukupolvella julkaistaan.

edittaan.
Niimpä näkyy olevan. Veikkaisin, että ikäraja on tuttu K16. Tuskin tekevät mitään raakaa tästä. Kauhu olisi itselle ollut ihan mukavaa vaihtelua, mutta kait se pelkkä selviytyminenkin voi tuoda uusia tuulia.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Co-op olisi kiva, mutta ei se selviytymiseen ja ennen kaikkea tuohon kauhuun oikein millään istuisi.

Mitä nyt haastatteluja on tullut selailtua, niin peli ei ole kauhu vaan jollakin tapaa tunteisiin vetoava tarinavetoinen kolmannen persoonan seikkailu. Enkä näe tässäkään skenaariossa co-opille sijaa.

Lisää pientä infoa, mitä bongasin tuolta netistä:
- Ei Move tukea. Kiitos infosta Puha.
- Musiikin säveltää Gustavo Santaolalla
- Ilmestyy 2012 lopussa tai 2013 alussa, ellei sitten myöhästy
:)

Tässä olis tekijöiltä hieman lisä tietoa pelistä http://www.youtube.com/watch?v=b2DOAzn9bzc.

Videossa mm. kerrotaan että peli tulee olemaan singleplayer ja päähahmona on tämä miespuolinen Joel, mikä ei itseäni ainakaan haittaa.

Official PlayStation Magazine ripotellut lisätietoa pelistä.
The Last of Us won’t be as linear as Uncharted; however, it also won’t be an open-world game. Players will be able to enter various locations like coffee shops but doing so is completely optional. In the debut trailer, you saw Joel and Ellie scavenging for ammo & that was for a reason as ammo shall be in short supply, so gunfights will not play a major role like they have in Uncharted. Joel and Ellie will work together but details on how they will weren't revealed, though it is said it won’t be in an obvious manner.

Sounds good!

Itselle miellytävin uudistus on se että peli ei ole yhtä lineaarinen kuin Unchartedit. Pelissä saisi olla paljon avoivempi ympäristö ja nuo chapterit voisi jättää pois pelistä. Täytyyhän pelistä saada hiukan erillainen kokemus kuin Uncharted -peleissä.

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Itselle miellytävin uudistus on se että peli ei ole yhtä lineaarinen kuin Unchartedit. Pelissä saisi olla paljon avoivempi ympäristö ja nuo chapterit voisi jättää pois pelistä. Täytyyhän pelistä saada hiukan erillainen kokemus kuin Uncharted -peleissä.

Samaa mieltä. Lineaarisuus sopii Unchartediin, sillä sehän on suurimmaksi osaksi tarinapainoitteinen, vaikka toiminnallakin on suuri osa pelissä. Unchartedin "elokuvamaisuus" myöskään ei toimisi, mikäli peli sijoittuisi avoimeen maailmaan. Selviytymistoiminta tosin on hyvä pitää tarpeeksi avoimena, että pelastautumisen vaihtoehdot pysyisivät korkeina.

Tässä olis nytten uusia kuvia The Last of Usista! itse tietoa ei lisää juurikaan saada, mutta on kyllä pirun hienon näköstä kuitenkin. http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2012/02/02/exclusive-first-in-game-screenshots-of-the-last-of-us.aspx

IGN ltä tekijöiden haastattelu, jossa syvennytään enemmän pelin mailmaan + jo pelaajansivuillakin mainittu traileri.

Mm.IGN ltä ja Kotakulta on toimittajia päässyt näkemään ensimmäisen demon The Last of Usi:sta ja näissä heidän mietteitään.

Tässä E3 haastattelussaThe last of usin pääkirjoittaja Neil Druckmann kertoo, että pelissä tulee olemaan jonkin mallinen multiplayer. Toivotaan että ND tuo silläkin puolella jotakin uutta pöytään.

Lyhyt teaser traileri loppuviikon VGAssa nähtävään pidempään tarinapätkään.

Ketjun edelliset kuusi (6) viestiä ovat olleet Narastelin käsialaa, sen on pakko olla jonkin sortin ennätys. Aika laittaa putki poikki.

Kiitoksia vaan noista lukuisista linkeistä, mutta ei kiitos. Tämä tekele on jo hyvissä ajoin laitettu totaaliseen informaatiopimentoon. Jo ensimmäiset näkemäni pari traileria The Last of Usista vakuuttivat sen olevan kovaa kamaa. Screw GTA, kyllähän me siitä lähdemme liikkeelle, että vuoden peli -titteli jaetaan jo toukokuussa.

Pitkästä aikaa ylipäänsä odotan jotain peliä. Senpä vuoksi en tahdo tietää tästä mitään. Miksi pilata itseltä yllätysmomentit katsomalla kaikki gameplay-materiaali reilusti ennen julkaisua? Mukavampaa sitten itse pelin ääressä ihan ensimmäistä kertaa kokea kaikki tapahtumapaikat, viholliset ja mahdolliset juoni-twistit.

Niin, ja muutkin kuin Narastel saavat postailla tähän naruun.

EI vaan itsekuri kestänyt, oli vaan pakko katsoa. Nyt on sitten tullut ahmittua kaikki artikkelit kyseisestä tapahtumasta monta kertaa. NDn pelejä on tullut pelattua Crashista asti, joten kehittäjän tason tieto jo nostattaa hypeä niinpaljon että on pakko seurata joka liikettä.

Nyt kun ns survival horror korkataan ND puolesta, niin mitä porukka haluaisi nähdä lafkalta seuraavassa sukupolvessa? Kuten ollaan nähty, niin genren vaihto toimii kyllä porukalta. Itse toivoisin näkeväni jotakin avaruuteen liittyvää kauhua/sneakailua hieman last of usin ja metal gearin tapaan. Myös paluu open world peleihin olisi hienoa joko uuden Jakin tai uuden IPn muodossa. Ainakin Assassins Creedin kohdalla oma ajatus on, että sandbox pelien tarinan kerrontaa vosi parantaa vielä enemmän, koska näissä ubisoftin peleissä on loppujenlopuksi homma jäänyt hieman tönköksi. Tietysti voisi myös unelmoida hieman Final Fantasyn hengessä tehdystä värikkäästä RPGstä, mutta vaikea siihen kyllä on uskoa. Sandbox ja rpg pelit vaan vaativat nykyään niin ison tiimin että ND pystyisi siihen vain yhdistämällä tiiminsä projektin ajaksi, enkä usko että tiimien luovat päät lähtisivät tähän. Kuitenkin kahdelta tiimiltä odottaisin enemmän vielä eroa, jotta saataisiin ND taikaa mahdollisimman moneen eri muotoon.

Nyt vielä vähän fanipoikuutta esiin ... The Last of Us GOTY... sorry guys.. i just couldn't help myself. Asian voi muuttaa ainoastaan Big Bossin paluu tänävuonna ja tällähetkellä näyttää sen suhteen aika heikolta.

Kiitos Narastel linkeistä. Pari artikkelia tuli luettua ja hyvältä vaikuttaa. Jestas tämä tulee jo toukokuussa.
Vähäsen noita videoita katsoin ja videoissa oli aika paljon puhetta taustalla.
Onneksi löysin videon, jossa on leikattu kaikki puheet pois ja jäljelle jää vain aitoa pelikuvaa. Enjoy!

Videossa nähdään, että [spoiler]miltä näyttää taistella mutantteja vastaan. (2min)[/spoiler]

Best Buy on siirtänyt The Last of Usin julkaisun kesäkuun 18 päiväksi. Mitään virallista ei kuitenkaan ole Sonyn tai Naughty Dogin puolelta vielä kerrottu, joten ainakin toistaiseksi tämä ei pidä paikkaansa. Linkki uutiseen http://www.ign.com/articles/2013/02/12/the-last-of-us-delayed . Eipä siinä mitään jos haluavat vielä vähän hioa peliä kun ei tuo kuukausi kuitenkaan missään tunnu, Toisaalta tuossa vaiheessa E3 on jo käyty, joten se voisi toimia hyvänä viimehetken mainostus tilaisuutena. Kuitenkin jos Ps4 kerran on tulossa, niin voihan se silloin myös haitata myyntejä, kun ihmiset todennäköisesti viimeistään E3 pääsee näkemään seuraavan geninin grafiikkaa. Saa nähdä onko totta, mutta peli on kuitenkin varmasti ostossa day one tulee kun tulee.

Nyt se on sitten varmaa The Last of Us tulee vasta kesäkuun 14 päivä http://www.ign.com/articles/2013/02/12/the-last-of-us-delayed . ND tekee kuten parhaaksi näkee, joten ei voi muutakuin odottaa. Vähän huolettaa myyntien puolesta kun E3 jaloissa tulee, mutta ainakin itse tulen hankkimaan.. toivottavasti muutkin.

ollapa pleikkari...