The Wolf Among Us / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
The Wolf Among Us

IMAGE(http://cdn1.sbnation.com/uploads/chorus_image/image/18126559/wolf_among_us.0_cinema_640.0.jpeg)

Kehittäjä/Julkaisija: Telltale Games
Alustat: PS3, XBOX360, Windows, OS X
Genre: Seikkailu
Julkaisupäivä: Ensimmäinen episodi 11.10.2013, loput neljä kuukauden(?) välein

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Telltale Gamesin uusi episodeittain julkaistava peli The Wolf Among Us perustuu Bill Willinghamin luomaan Fables-sarjakuvamaailmaan. Pelissä ohjataan Fabletownin sheriffiä Bigby Wolfia, joka pitää rankalla kädellä järjestystä kaupungissa. New York toimii näyttämönä Fabletownille ja sen asukkaille, jotka ovat erilaisia satu- ja kansantaruhahmoja, jotka ovat ajettu pois omasta maailmastaan. Bigby pitää huolen siitä, että satuhahmot, eli "Fablesit", eivät rettelöi ja joudu "Farmille", Fablesien vankilaan.

IMAGE(http://cdn.ientry.com/sites/webpronews/pictures/wolfamongus68_616.jpg)

Pelattavuus on tuttua Telltale Gamesia. Vasemmalla tatilla ohjataan hahmoa, kun taas oikealla tatilla liikutetaan "silmää", jolla valitaan mitä asiaa tutkitaan. Keskustelut hahmojen välillä käydään taas perinteisesti neljää vastausvaihtoehtoa käyttäen, joilla voi muuttaa pelin kulkua. Pelin tarina myös muokkautuu sitä mukaan, minkälaisia valintoja teet, kuten Walking Deadissa. Graafinen ilme on hyvin sarjakuvamaista, ottaen huomioon pelin alkuperän. Tyyli sopii peliin kuin nyrkki ties minne ja ääninäyttely on ensiluokkaista.

IMAGE(http://screenshots.en.sftcdn.net/blog/en/2013/10/the-wolf-among-us-bigby.jpg)

Ensimmäinen episodi on jo julkaistu, loput neljä pitäisi tulla kuukauden välein. Itse ajattelin, että Walking Deadista on paha nostaa rimaa, mutta tämä peli osoitti luulot vääriksi. Kyseessä voi olla samanlaisia klassikon aineksia kuin Walking Dead-sarjassa.

Pelin kotisivut

Ensimmäisen osan perusteella vaikuttaisi pistävän Walking Deadistakin paremmaksi. Hyvä tunnelma ja kiinnostavia hahmoja sekä tarinaa.

Isoja spoilereita ensimmäisen episodin lopusta:
[spoiler]Jo ensimmäinen murha pisti hiukan apeaksi, sillä hetkeä aiemmin oli uhrin kanssa rupateltu mukavia ja rahaakin annoin kun tyttö tuntui joutuneen tukalaan tilanteeseen, mutta seuraavaksi löydettiinkin irtopää rappusilta.

Tämä oli vasta alkusoittoa, sillä pelin cliffhanger on ehkä tylyimpiä mitä peleissä on nähty, tuli Seven vahvasti mieleen. Kun näin poliisiautot pihalla oli jo paha aavistus "eieieiei, älä vaan ole Snow, ole mieluumin vaikka Beauty. VOI PAS*A! Aika saavutus peliltä täräyttää cliffhangeri joka vieläkin kummittelee mielessä ainakin seuraavaan osaan saakka.[/spoiler]

Jos tämä ei olisi 1/5 pelistä saisi tämä ääneni vuoden peli äänestyksessä. Toivottavasti taso pitää myös seuraavissa osissa.

Tuli itsekkin pelailtua ensimmäinen episodi läpi, ja kai se season passi täytyy ostaa. Ei mielestäni yltänyt aivan Walking Deadin ensimmäisen episodin tasolle, mutta todella mielenkiintoinen "peli" kyllä kyseessä. Päähahmokin mukavan kovis, niin ei tunnu niin väärältä heitellä vähän tylympiä kommentteja. kuin mitä Lee suustaan päästeli. Jos pidit Walking Deadista, niin mitä luultavammin pidät myös tästä.

[spoiler]Episodin läpäisyn jälkeen tulee näitä tilastoja että kuinka suuri osa pelaajista valitsi mitkäkin. Tässä oli kohta missä oli merkattu prinssi Lawrencen kuolinsyyksi "oman käden kautta". Pystyikö tähänkin siis jotenki vaikuttamaan? Saivatko muut läpi pelanneet eri tuloksia tähän kohtaan?[/spoiler]

Tulipas jokunen aika sitten pelattua läpi tämä ensimmäinen episodi. Miljöö ja hahmot ovat todella mielenkiintoisia, ja on hauskaa yrittää tunnistaa eri satuhahmoja. Hyvin ne on kyllä osattu sulauttaa kyseessä olevaan maailmaan. Vähän tuollainen film noir tyylinen tunnelma välittyy myös hyvin.
Erityisesti haluan ylistää sitä, että kun pelaa Bigbyllä tulee oikeasti sellainen tunne että pelaisi isolla pahalla sudella. Tietenkin valinnoissani pyrin olemaan ystävällinen, mutta viimeisessä taistelukohtauksessa oli kyllä vähällä päästä todellinen susi sisältä irti.
Vastaus janneukselle:[spoiler] Kattoin pätkän jossa mennään ensin tuonne Prinssi Lawrancen luokse. Lawrance on yrittänyt ampua itseänsä sydämmeen, mutta luoti menee vähän ohi. Jätkä jää tämän ansiosta henkiin. Kun paikalle tullaan jälkeenpäin(jos ensin käydään Toadin luona), kaverin päässä ammottaa helvetinmoinen reikä. En osaa sanoa mitään varmasti, mutta ehkä epäilykset Tweedeldumia ja Tweedeldeetä kohtaan vahvistuvat tai murenevat. [/spoiler]

Olipas makoinen ensimmäinen episodi. Alku oli hiukan meh ja olin hiukan hämilläni tapahtumista ja kontrolleista, mutta kämpille päästyä alkoi fiilis tarttumaan. Kun sitten juoni potkaistiin oikeasti käyntiin, olin täysin koukussa. Pelin miljöö ja hahmot on uniikki sekä mielenkiintoinen sekoitus "lapsellisuutta" ja "aikuismaisuutta". Tämä rikkoo rajoja onnistuneella tavalla. Myös musiikki on pelissä erittäin onnistunut ja on pisteenä i:n päällä tunnelman luomisessa. Kuten hemmoheikkinen osuvasti mainitsikin, Bigbyllä pelaaminen tuntuu kuin pelaisi isolla bad ass -sudella. En malta odottaa, että pääsen taas ratkomaan mysteeriä ja siinä samassa kovistelemaan pahiksia.

[spoiler]Mielestäni kirvesmies oli niin obvious, etten lähtenyt lopun baarikohtauksessa hänen peräänsä. Tässä ei varmasti yksi henkilö ole kaiken takana, joten hyvinkin tietty kirvesmies voisi jollain tavalla olla osallisena, mutta Dee ja Dum vaikuttivat hahmoilta, joilla on enemmän osuutta asiaan tai ainakin enemmän tietoa tapahtumista. Tosin en usko heidänkään olevan homman takana.

Murhista sen verran, että ensimmäinen pää tuli jo yllätyksenä. En uskonut pelin menevän niin pitkälle ainakaan vielä. Snown pää yllätti vielä enemmän. Snow:lla ja Wolfilla alkoi rakentua hyvä partnerisuhde ja juuri kuin ajatukseen kerkesi tottua, matto vedettiin jalkojen alta. Nyt tosiaan peukut pystyyn, että laatu pysyy samana kaikkien jaksojen ajan.[/spoiler]

Itsekin juuri hetki sitten pelasin tämän yhdeltä istumalta lävitse ja tunnelmat ovat positiiviset. En odottanut tältä hirveästi koska TWD:kin ovat olleet itselleni hiukan meh, eli ei mitään elämää suurempaa, mutta TWAU:n rujo satumaailma imaisi minutkin mukaansa varsin onnistuneesti vaikka peppu puutuikin.

Isoin asia minkä vuoksi tämä voittaa kiinnostavuudessaan ja vetovoimassaan TWD:n on pelin maailma. Siis hei c'mon, kaikki tutut satuhahmot on työnnetty nykypäivän New Yorkiin, ja vielä huomattavasti kieroutuneempana versiona. Kolmen pieneen porsaan Colin juo viskiä ja polttaa tupakkaa sekä Punahilkasta tuttu metsästäjä pieksee tytyjä kännipäissään. Ja tässä oli vasta kaksi hahmoa koko hahmokatraasta. Miten tästä ei voi pitää? Pelin graafinen ilme on ihana sekoitus sarjakuvamaista ilmettä sekä film noirille ominaisia kontrasteja ja värimaailmaa, ja äänimaailma noudattaa samaa kaavaa. Nom nom, tyksin kovasti.

Mutta vaikka mukana on (mustaa) huumoria niin peli on myös hyvinkin surumielinen, ja ainakin ensimmäisessä episodissa käsitellään ulkopuolisuutta sekä hyväksytyksi tulemisen tarvetta varsin mielenkiintoisilla tavoilla. Myös väkivaltaa on runsaasti mukana ja suoraan sanottuna en oikein odottanut sitä, vaikka gore onkin aina tervetullutta jos yleinen tunnelma ja tilanteet sitä vaativat. En malta odottaa miten tästä jatketaan vaikka samalla tulevat juonenkäänteet ja menetykset pelottavatkin.

Pelattavuus toimii aikalailla samalla tavalla kuin TWD:ssä, mitä nyt ehkä hiukan hiotumpana, itse pelasin suosiolla kaikki avusteet päällä, tällaiseen peliin ei sovi pikselinmetsästys niin kuin oikeisiin seikkailupeleihin. QTE;ssä meni jonkin aikaa totutellessa ja varsinkin ekassa tappelussa tuli jonkun verran nekkuun, mutta kyllä se siitä sitten lähti. Itse pelasin plegen ohjain tietokoneessa kiinni, joten pitää katsoa jos innostun pelaamaan ekan episodin toisen kerran läpi niin voisi kokeilla sitten näppäimistöllä ja hiirellä, jos silloin toimisi paremmin.

Eli tykkäsin kovasti ja onneksi panttasin tätä sillä jos olisin pelannut tämän heti ilmestyttään niin seuraavan episodin odotus olisi ollut tuskaa. Onneksi näin ei käynyt ja seuraavan episodin kimppuun päästäänkin jo seuraavalla viikolla. Jee. Toivotaan vain, että kolmas episodi tulee hiukan joutuisampaan...

Tämän pelin ensimmäinen episodi tuli ladattua kun se oli ilmainen, ja mitä tähän tulee, niin ihan mukavaa settiä tästä pelistä löytyy.

Tekniseltä puolelta Xbox 360 -versiossa on muutamia kohtia jossa peli jähmettyy lyhyeksi hetkeksi, mutta kaunista katseltavaa se silti on teknisistä ongelmista huolimatta.

Nyt on sitten vihdoin episodi 2 kauppapaikoilla jaossa MUTTA eihän se season pass toimi. Ongelmia tuntuisi olevan ainakin Xboxin puolella mutta löysin samaa ongelmaa koskevan keskustelun myös PS3:a koskien. Liekkö Telltalen ongelma siis kun yhdistävä tekijä on season pass ja peli eikä Live tai PSN.

Juuri kun ajattelin että olisi päässyt jatkamaan pelin tarinaa.

Viime yönä tuon ep 2:n yhdeltä istumalta pelailin, eipä se kova homma ollut kun pituutta tokalla jaksolla oli hieman alle 90 minuuttia. Jotkut valittivat ensimmäisen episodin olevan lyhyt, minulla siinä kesti jotain päälle 2h joka oli mielestäni sopiva pituus. Tietenkin pituus ei ole kaikki kaikessa (insert: kikkelivitsi) mutta ep 2 tuntui minusta turhan lyhyeltä.

Juuri kun meininki alkoi lähtä käyntiin, tulikin jo loppu. Kovaa kamaahan tämä tokakin episodi oli muttei ekan tasoa. Pelaamisen vähyys myös haittasi, pitkiä välejä joissa vain katsellaan valmiita keskusteluja joissa välillä sai pikkasen valita mitä sanoo. Loppu kylläkin jätti taasen himoamaan niin perkeleesti lisää, toivottavasti ep 3 tulisi hieman nopeammin.

En voi sanoa että olisin tähän Smoke and Mirrorsiin kamalan pettynyt ollut, mutta silti en saanut tästä kakkos-osasta ihan samaa fiilistä kuin ensimmäisestä episodista. Tykkäsin kyllä siitä mihin suuntaan juonta lähdettiin viemään, mutta tällä kertaa ei kyllä itse saatu tehdä kovinkaan suuria päätöksiä juonen kannalta.

Vaikka suuria päätöksiä ei tehtykään, niin pidin kyllä noista kuulustelutilanteista ja keskusteluista muutenkin. En muista ihan salettiin että miten pelasin ekassa osassa, mutta tässä olin kyllä ihan selkeästi good guy Bigby. On mukavaa olla mukava.

Jo tuossa ensimmäisessä osassa ulisin tuosta pelin ajoittaisesta nykimisestä ja tässä sitä vasta paljon olikin. Välillä tuli kesken keskustelujenkin ihan ihmeellisiä taukoja. Pikkasen söi fiilistä kun kokoajan tuntui homma tökkivän. Ehkä olis pitänyt odottaa hetki jos tätä ois vaikka hiottu vähän paremmaksi, mutta en malttanut odottaa mitään päivityksiä.

Lopun twisti ei ihan niin huikea ollut kuin ekassa episodissa, mutta jäin odottamaan jatkoa. Toivottavasti ei tartte odottaa ihan niin kauaa kuin viimeksi...

Lainaus käyttäjältä zappah

Nyt on sitten vihdoin episodi 2 kauppapaikoilla jaossa MUTTA eihän se season pass toimi. Juuri kun ajattelin että olisi päässyt jatkamaan pelin tarinaa.

Löysitkö mitään ratkaisua vielä? Season pass ei myöskään täällä siis toimi!

Ajattelin itsekkin tässä keskiyönä kakkos jakson vetää läpi mutta eih..
Pitänee siis vain odotella JÄLLEEN KERRAN, että pääsee takaisin pelin pariin..
..jospa sitten vaikka pelaisin ensimmäisen osan uudemman kerran läpi.

Lainaus käyttäjältä Densemble

Löysitkö mitään ratkaisua vielä? Season pass ei myöskään täällä siis toimi!

Ajattelin itsekkin tässä keskiyönä kakkos jakson vetää läpi mutta eih..
Pitänee siis vain odotella JÄLLEEN KERRAN, että pääsee takaisin pelin pariin..
..jospa sitten vaikka pelaisin ensimmäisen osan uudemman kerran läpi.

Ei vielä näyttänyt olevan ilmoituksia MS:ltä eikä Telltalelta että olisi vika korjattu. Microsofthan tuota on yrittänyt selvittää jo eilisestä lähtien ja lupailivat tälle päivää. Saapa nähdä pitääkö lupaus.

Tuo aiemmin mainitsemani PS3:n puoli ei muuten pidä paikkansa, sillä kyseinen keskustelu koskikin ensimmäistä episodia ja season passia. Joku ei ollut löytänyt kauppapaikalta itse episodia ja oli kuitenkin ostanut passin, ei sen kummempi ollut se homma. Boxin puolella siis ongelma nyt ja varmaan MS:llä eikä varsinaisessa pelissä.

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+

En voi sanoa että olisin tähän Smoke and Mirrorsiin kamalan pettynyt ollut, mutta silti en saanut tästä kakkos-osasta ihan samaa fiilistä kuin ensimmäisestä episodista. Tykkäsin kyllä siitä mihin suuntaan juonta lähdettiin viemään, mutta tällä kertaa ei kyllä itse saatu tehdä kovinkaan suuria päätöksiä juonen kannalta.

Vaikka suuria päätöksiä ei tehtykään, niin pidin kyllä noista kuulustelutilanteista ja keskusteluista muutenkin. En muista ihan salettiin että miten pelasin ekassa osassa, mutta tässä olin kyllä ihan selkeästi good guy Bigby. On mukavaa olla mukava.

Jo tuossa ensimmäisessä osassa ulisin tuosta pelin ajoittaisesta nykimisestä ja tässä sitä vasta paljon olikin. Välillä tuli kesken keskustelujenkin ihan ihmeellisiä taukoja. Pikkasen söi fiilistä kun kokoajan tuntui homma tökkivän. Ehkä olis pitänyt odottaa hetki jos tätä ois vaikka hiottu vähän paremmaksi, mutta en malttanut odottaa mitään päivityksiä.

Lopun twisti ei ihan niin huikea ollut kuin ekassa episodissa, mutta jäin odottamaan jatkoa. Toivottavasti ei tartte odottaa ihan niin kauaa kuin viimeksi...

Aivan samat fiilikset itselläni, melkeinpä sanasta sanaan. Lopussa olleet statsit valinnoista näyttivät, että valtaosa oli pelannut toisen episodin juuri samalla tavalla. Ei missään nimessä valittamista, mutta huikean ensimmäisen osan jälkeen tuntui, että toisessa osassa hiukan löysättiin vaihetta. Kenties tyyntä ennen myrskyä?

[spoiler]Twististä sen verran, etten usko Cranen olevan mitään muuta kuin vanha pervo, joka on lavastettu murhaan. Sikäli twisti ei ollut niin räjäyttävä kuin ekan osan, mutta eipä sen tarvitsekaan.[/spoiler]

Lopultakin sain tuon toisen episodin pelattua ja kyllähän tuo laatu jatkui siinäkin. Ylittää edelleenkin ensimmäisen Walking Deadin kauden helposti. Vähän lyhyemmältä tuntui kuin ensimmäinen osa mutta silti ihan riittävän pitkäkin oli. Itse en huomannut valinnoissa ja tarinassa juurikaan erityistä suvantovaihetta tai vastaavaan, vaan mielestäni ihan yhtä mukavaan tahtiin tuli settiä tarinaan.

Spoilerissa pohdintaa episode 2:sta:[spoiler]Ichapod oli nyt alusta lähtien tosi ärsyttävä hahmo mutta ajattelin että ehkä se oli vain siinä: ärsyttävä hahmo, johon olisi helppo pistää epäilyt kun on ärsyttävä tyyppi. Tosin se episode 2:n loppu oli myös ihan odotettavissa, sillä itse tulee ajateltua niin että melkein kuka tahansa voi olla syyllinen niin kauan kuin todisteet eivät muuta todista. Tosin mistäpä nytkään tietää onko Crane tappaja siltikään tai onko Crane itse edes Crane kun Snowkaan ei ollut Snow.

Seuraava kohta liittyy jo episodi 3:en. Mikäli et katsonut sitä "next time"-juttua episode 2:n lopusta ja et halua tietää niistä, älä lue enempää:

Ikävä muuten kun episodin lopussa aina näkyy se amöriikan sarjoista tuttu "next time" ja siitä näin että Cranella oli se putkilo autossaan, eli jos ei ole se jo nähty Snow:n (eli Lilyn) putkilo, niin Cranellakin voi olla kaksoisolento.[/spoiler]

Tosiaan Xboxilla on vieläkin ongelmia sen Season Passin kautta lataamisessa mutta olivat "ratkaisseet" sen niin, että viesteissä oli koodi, jolla sai sitten ladattua tuon episode 2:n.

Melko purkkaviritysratkaisu mutta ainakin päästiin me boksillekin pelin hankkineet pelaamaan. Saapa nähdä kauanko menee että saavat passin normaalisti toimimaan. Ilmeisesti muissakin DLC-jutuissa (eli kai Season Passeissa siis) ongelmia Liven puolella.

Tuli itsekin juuri vedettyä toinen episodi 90 minuuttiin läpi ja aikalailla samaa laatua oli kuin ensimmäinenkin osa, eli hyvää. Täytyy kyllä sanoa, että leuka loksahti kirjaimellisesti lattiaan lopun cliffhangerin paljastuessa. Eli hyvin onnistui, ja seuraavaa osaa on tuskallista odottaa. Toivottavasti ei kuitenkaan niin pitkään kuin tätä.

[spoiler]3. kauden prewiessä paljastuu, että 2.kauden lyhyys verrattuna ensimmäiseen osaan selittyy sillä, että jostain kumman syystä, varmaan ajanpuutteesta johtuen, ainakin yksi kohtaus on luultavimmin pitänyt siirtää seuraavaan kauteen. Eli, se missä näkyy Bigpy sutena ja Toads ihmettelee tätä. Tämä nimittäin näkyi jo 2.kauden preview:ssä, enkä itse ainakaan muuten osaa selittää tätä.[/spoiler]

M7RFR-6MMWJ-H39RD-2MDCR-DGHPZ, siinä jollekkin onnekkaalle kelmille Ep.2 ilmatteeks. Vois kyseinen onnekas laittaa jotakin viestiä tähän ettei turhaan tarvi porukan tuota koodia näpytellä :D

kettu kun ei toimi tuo episode 2 lataus vaatii maksuu vaik omistan jo season passin alustan Xbox 360. Kannatti sit ostaa to season passi.

Lainaus käyttäjältä Hellsinki+

kettu kun ei toimi tuo episode 2 lataus vaatii maksuu vaik omistan jo season passin alustan Xbox 360. Kannatti sit ostaa to season passi.

Tarkistapa viestisi, siellä pitäisi olla koodi tuon lunastukseen. Siellä on jotain ongelmia kun eivät saaneet tuota toimimaan ja "hienosti" kiersivät ongelman korjaamisen lähettämällä ostajille koodin tuon episodin lataamiseen.

Tulipa kanssa pelattua tuo episode 2:en pari päivää sitten, ja tykkäsin aika paljon. Jokin siinä Bibgy Wolfin karismassa vetoaa meikäläiseen, harvoin peleissä nimittäin annetaan mahdollisuus pelata itse Isolla pahalla sudella. Muutenkin pelin asetelma on todella mielenkiintoinen, sanoisinsa jopa uniikein, mitä olen nähnyt pitkään aikaan.
Tarkoituksena olisi ostaa tuo Fables kokoelma teos, jossa on kymmenen ensimmäistä sarjakuvaa. Tietääkseni sarjakuvan tapahtumat ovat erillään pelistä.

Mitä tuossa on muutkin jo puhuneet niin harmittamaan jäi muutama asia: Episode oli omasta mielstäni hiukan lyhyt, mutta tämä ei kuitenkaan hirveästi haitannut. Tarinaankin saatin aika vähän vaikuttaa, mutta sitäkin oli ihan mukava katsella sivusta. Ainoa asia mikä eniten häiritsi pelaamista oli tuo nykiminen. En tiedä johtuuko se sitten siitä, että oma plese alkaa olla jo vanha, vai itse pelistä. Anyways, sitä oli nyt aika paljon.
Itse stoorista sitten:[spoiler]En kyllä yhtään osannut odottaa tuota Cranen paljastusta. Helvetti menin vielä antamaan sympatiaa kyseiselle äijälle! Kyllä kuvotti jälkeenpäin.
Kaverin kanssa heräsi muuten eräs mielenkiintoinen ajatus. Mitä olisi tapahtunut, jos Snow Whitea ei olisi ottanut sinne kapakkaan mukaan? Olisiko Crane tehnyt hänelle lopussa jotain? Kummatkin otimme hänet messiin baariin, joten tämä jää meidän osalta ainakin spekulaation varaan. Jos joku jätti Snowin sinne hotellille,niin olisi hauska tietää vaikuttiko tämä mitenkään? [/spoiler]
Toivotaan, että tuota episode 3 ei tarvitsisi odotella yhtä kauan.

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Ainoa asia mikä eniten häiritsi pelaamista oli tuo nykiminen. En tiedä johtuuko se sitten siitä, että oma plese alkaa olla jo vanha, vai itse pelistä.

Kyllä tuo tuntuu olevan vähän huonosti optimoitu peli yleisestikin, sillä sekä pc:lläni että x360:llä pätkii. PC:llä vähemmän mutta silti: yleisesti tuntuu (nykimisen & lataamisen takia) raskaammalta peliltä miltä näyttää.

Ei kun perhana, en minä tätä ollut pelannut pc:llä vaan Walking Deadia. No, sama firma ja varmaan samaa tekniikkaa alla, joten pätenee Wolfinkin pc-version kohdalla(?).

Lainaus käyttäjältä zappah

No, sama firma ja varmaan samaa tekniikkaa alla, joten pätenee Wolfinkin pc-version kohdalla(?).

Ainakaan ensimmäinen episodi ei pätkinyt missään vaiheessa PC:llä pelatessa, joka oli varsinaista herkkua verrattuna PS3:n ensimmäiseen Walking Dead-seasoniin. Wolfin toista episodia en vielä olekkaan kokeillut kun PS4 on vienyt kaiken ajan. Uutuudenviehätystä.

Eikös tänään pitänyt tulla uusi episodi pelattavaksi? Mitään uutta ei kuitenkaan löydy pleikkarin storesta eikä pelin itsensä kautta. Mitä hiivattia? Mua on pissitty linssiin.

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+

Eikös tänään pitänyt tulla uusi episodi pelattavaksi? Mitään uutta ei kuitenkaan löydy pleikkarin storesta eikä pelin itsensä kautta. Mitä hiivattia? Mua on pissitty linssiin.

Olet höpsö! Store päivittyy yleensä kello viiden aikaan. Välillä myöhemminkin....

Viime yönä ep 3 tuli pelailtua läpi. Mitähän mieltä tästä nyt olisi... Jaksossa tapahtui vaikka ja mitä, tarina eteni sentään johonkin suuntaan mutta loppujen lopuksi jäi taas itellä hieman pettynyt olo. Jakson pituus oli taas naurettavan lyhyt, semmoiset 80 minuuttia meni juuri ja juuri.

Ei sinäänsä pituus itsessään haittaa mutta tuntui samalta kuin ep 2 kanssa, hupi loppui aivan liian nopeaa ja kun tietää että jatkoa saa taas odotella vähintään pari kuukautta niin ei helvetti sentään. Vähän alkaa huolestuttamaan itseä että jääkö koko kauden pituus jopa reilusti alle 10h pituuteen? Tietenkin puolustuksena voi sanoa että Walking Deadiin verrattuna ainakin vielä tuntuu siltä että valinnoilla on oikeasti väliä ja tarinassa voi edetä melkolailla erillaisilla tavoilla, näin siis uudelleen peluuarvo on aika korkea.

Ep 3 siis oli jälleen hyvä, mutta pettymys. En tiedä jättikö eka jakso loistavuudellaan liian korkeat odotukset vai mikä tässä nyt on.

Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+Eikös tänään pitänyt tulla uusi episodi pelattavaksi? Mitään uutta ei kuitenkaan löydy pleikkarin storesta eikä pelin itsensä kautta. Mitä hiivattia? Mua on pissitty linssiin.

Olet höpsö! Store päivittyy yleensä kello viiden aikaan. Välillä myöhemminkin....

Ai, no tää on uus tieto mulle. Kiitos sivistämisestä.

Joku tunti sitten menin kolosepisodin läpi, ja vaikkei aluks tuntunukaan yltävän kakkosepisodin tasolle, jakson loppu oli ihan uskomaton ja nyt jälkeenpäin kyllä tää taitaa olla paras episodi tähän mennessä. Itellä tais mennä taas joku vajaa kaks tuntia, mikä on sinänsä ihan sopiva, vaikka näin loistavaa peliä mieluusti pelais paljon paljon kauemminkin.

Mun mielestä toi kolmos episodi oli huimasti parempi kuin kakkonen, jopa parempi kuin ensimmäinen. Oikeastaan ainut napinan aihe oli tuo kesto. Hyvä jos 1,5 tuntia meni rikki, ei tainnut ihan mennä. Tosin ei tuon pitäis enää tässä vaiheessa yllättää että nuo episodit on nuin lyhyitä, mutta kyllä tuota mielellään pidempiäkin rupeamia nautiskelisi.

Teknisesti tää kolmas jakso oli parempi kuin kakkonen. Huomattavasti vähempi nykimistä kuin edellisessä osassa. Se oli kiva juttu.

Mitäs te vikisette siitä kestosta? Eikös se oo aikalailla Telltalen tavaramerkki että 90min per episodi on se keskimääräinen kesto. Näin ainakin myös TWD Season 2:sen episodeissa. Eipä tuo n. 7h kesto per season itteä haittaa ollenkaan kun kyseessä on kuitenkin näin tiukka paketti. Ei sekään hirveän kivaa olisi että pelin rytmitystä rikottaisiin turhaan jollain paskoilla puzzleilla jotta kestoa saataisiin lisää.

Mutta mutta, kolmas episodi oli roima parannus edelliseen joka tuntui kovin lyhyeltä. Mitään muuta sitten siitä ei muistukkaan mieleen kuin se että se oli lyhyt, joten voidaan sanoa sitä pettymykseksi kun odotteluaikaakin oli ihan kivasti.

Vikinäähän se on kun toivoisi saavansa nauttia loistavasta pelistä hieman enempi kuin mitä se nyt tarjoaa. Ok.

Lainaus käyttäjältä Lativle

Mitäs te vikisette siitä kestosta? Eikös se oo aikalailla Telltalen tavaramerkki että 90min per episodi on se keskimääräinen kesto.

Kehittäjän vanhemmissa peleissä oli helposti yli 90min per jakso (mm. Tales of Monkey Island, Sam & Max). Jopa yli 3 reilusti joissakin. WD:n S01 episodit oli vaihtelevia pituudeltaan mutta nekin oli vähintään 2h jokainen, S02 jaksot ovat olleet todellakin lyhyempiä. Taitaa vaikuttaa tuo että studiolla miljoona peliä kehitteillä eikä tekijöitä riitä kaikkiin, näin siis lyhennetään pituudessa.

Itselle tämä oli erilusti parempi episodi kuin kakkonen. Mutta pituutta olisi saanut olla enemmän. Episodin loppu oli aikas mielenkiintoinen ja se piti mukanaan koko episodin! Lisää vaan ulos Telltale!!!!

Great stuff, todellakin kakkososaa parempi ja nyt lähti iso pyörä pyörimään.

[spoiler]Ensimmäisen ja toisen osan jälkeen, ylläri ylläri, olin hyvin varma, ettei kukaan "epäillyistä" ole murhien takana, vaikka ne voivatkin olla sotkeutuneet niihin. No nyt tiedetään jo enemmän ja Crane paljastui vain vanhaksi pervoksi, mikä ei yllättänyt. Olin joskin yllättynyt, että Tweetle bros olivat noinkin pahoja kavereita. No sehän se laittoi minut pois tolaltaan ja Dum lähti vaihtoon episodin viimeisessä kick ass -kohtauksessa. Big mothafuckin' wolf! Tähän asti olin yrittänyt olla solidaarinen kaikkien kaveri, mutta tarpeeksi kun tulee paskaa niskaan, pääsee piru irti ja susi revittelemään.

Veikkauksia kehiin. Kuka on crooked man ja onko hän kaiken takana? Jälkimmäiseen kyllä, mutta ensimmäisestä ei mitään käryä.[/spoiler]

Tuli ostettua stiimistä vihdoin kerran oli tarjouksessa, vajaa 15erkkiä kustansi. Melkein putkessa noi tuli pelattua ja aikaa upposi semmoset 5h eli melko lyhyitä ovat keskimäärin, mutta olihan mielenkiintoista ja jännittävää settiä, kolmosen lopussa toi homma tuntu vasta lähtevän kunnolla käyntiin ja innolla odottelen nelos episodia. Toivottavasti ei älyttömän kauaa tarttis venttailla.

Lainaus käyttäjältä Almasy

crooked man .

There was a crooked man and he walked a crooked mile,
He found a crooked sixpence upon a crooked stile.
He bought a crooked cat, which caught a crooked mouse.
And they all lived together in a little crooked house.

Episode 3 tuli pelailtua tuossa pari päivää sitten läpi, ja mielestäni melkeimpä paras episodi tähän asti. Pituus oli omaan makuun hiukan liian lyhyt, mutta kun laatu oli näin hyvä, niin ei ole kyllä valittamista.
[spoiler]Episodi oli kokonaisuudessaan melko hyvä, mutta viimeiset parikymmentä minuuttia olivat kyllä aivan omaa luokkaansa. Heti kun ne autot tukkivat kulkuväylät siellä kapakan takana niin heräsi aavistus, että tämä juttu on paljon suurempi, miltä näyttää. Myös se noita antoi vihjailua, että nyt on Bibgya ja Snowia isommat voimat liikkeellä. Näinhän tämä on, jos on Bloody Marya uskominen. Hahmo pääsi kyllä heti meikäläisen lempi pahisten joukkoon. Maryn pitämä esittely puhe oli kyllä pirun uhkaava ja heti oli aavistettavissa, ettei kyseessä ole mikä tahansa "perus" roisto. Varmaan kertoo hahmon itsevarmuudesta paljon, sillä Mary latasi vain yhden luodin revolveriinsa, ja kaatoi sillä Bibgyn maahan. Pelkäsin helvetisti sitä, että Telltale tapattaa Ison pahan suden tuolle kujalle, mutta onneksi tämä ei päässyt tapahtumaan. Nyt vaan mietityttää se, että kun juttu on nyt paljoa isompi kun kuviteltiin aluksi, niin saadanko se hyvin käsiteltyä kahden viimeisen episodin aikan? Toivosin, että episodit olisivat tulevaisuudessa hiukan pitempiä, niin saadaan rauhassa käsitellä se läpi.
Kaiken kaikkiaan oikein makoisa episodi, ja en malta odottaa seuraavaa. Pienen "ristiriidan" huomasin kyllä valinnoissani. Poltin sen vanhan muorin puun, mutta Dweedle Dumin jätin henkiin. Saapi nähdä miten Fabeltownin asukkaat reagoivat. [/spoiler]

Mites boardin poppoolle maistui neljäs episodi? Oli kyllä taas niin lyhyt episodi, että melkeen itketti. 70 minuuttia meni läpipelaamiseen, eikä mitään juuri jäänyt käteen. Tietty tässä hieman punottiin lankoja yhteen tarinan osalta ja valmistaudutaan huikeaan finaaliin, mutta se ei mielestäni oikeuta näin keskinkertaista settiä. Noh, toivottavasti viimeinen osa, sitten kun julkaistaan, räjäyttää pankin!

Olihan tuo ihan jees mutta kyllä siitä huomasi että pohjusti lähinnä vain seuraavaa osaa. Ihan hyvää settiä muuten mutta jotenkin jarrutteli vielä menoa, ehkä sen aiemmankin jakson takia tosin. Loppua kohden tiesi että kohta tulee stoppi kun huomasi minne sushukkanen päätyi. Ei tuosta oikein mitään erikoista jäänyt mieleen, toisin kuin kolmannesta osasta.

No joko se uusin episoodi PS3:lle löytyy? Joskus alkuillasta yritin kahtella, mutta eihän sitä löytynyt.

Neljäs episodi oli kyllä huonoin tähän mennessä ilmestyneistä, tuntui kauhean lyhyeltä ja paria kiinnostavaa kohtaa lukuunottamatta melko laimeaksi jäi. Kyllä sitä mielellään pelasi, mutta odotin enemmän. Toivottavasti tää tuleva ykköskauden (onko toista kautta edes lupailtu?) finaaliepisodi on huomattavasti parempi.

[spoiler]Crooked Man on kyllä iljettävä jätkä, mutta otin kuitenkin sen vaihtoehdon kuunnella mitä hänellä on sanottavaa. Näköjään olin vähemmistössä, koska vain about 19% oli sen valinnan valinnut. Vähän harmitti myös kun vahingossa lähetin Toadin sinne farmille, vaikka ei kyllä ollut tarkoitus.[/spoiler]

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+

No joko se uusin episoodi PS3:lle löytyy? Joskus alkuillasta yritin kahtella, mutta eihän sitä löytynyt.

4. kesäkuuta ladattavissa plegellä. Outoa, että noin kauan pitää odottaa.

Huh, pelin aihe oli hautautunut tuonne sivulle kolme ja viimeksi puhuttu (tai oikeastaan kommentoitu) toiseksi viimeisestä jaksosta. Sen verran mahtava ja ajatuksia herättävä päätös oli tuo viimeinen, eli viides jakso, että pitäähän sitä tulla tänne juttua veistämään.

Kaikki menee spoileriin, ei tätä varmaan kaikki vielä ole pelanneet. Itselläkin venyi tosiaan tälle päivälle.[spoiler]Ensinnäkin haluan sanoa sen kohdan mikä ehkä jäi aiemmista parhaiten mieleen. Nimittäin kun peli aina ilmoittaa päätöksien jälkeen "X will remember this" ja eräässä juomakohtauksessa tulikin "X won't remember this" tms. niin tämä huvittaa yhä ja tulee usein mieleen kun tuo yleisempi ilmoitus näkyy ruudulla.

Itse päätösosasta täytyy sanoa että vaikka se sujahtikin todella nopeasti alta, niin episodi oli täyttä timanttia. Toimintaa oli koko kauden edestä ja yllätyksiä sekä käänteitäkin tippui vielä aika tahtiin loppua myöten.

Itsellä tuli se tunne että olisi pitänyt hoitaa asiat vieläkin maltillisemmin. Yleensä jätin provosoitumatta ja lähinnä vastasin lyönteihin samalla mittaa. Harvemmin aloitin itse taistoa. Tosin peli myös ajatti taistoihin, sillä mitäpä voit tehdä kun puukkoa tulee kylkeen tai vastaavaa. Ei auta puhuminen siinä tilanteesa. Annoin kuitenkin armoa hyvin usein kun olin päässyt niskan päälle. Tästä huolimatta peli vähän syyllistää että tuli oltua liian väkivaltainen. No, tätä ei olisi voinut tapahtua ellei siihen olisi pakotettu.

Pelin ongelma tuli myös hyvin esille tässä(kin) jaksossa. Sillä kun olit valinnut tietyn valinnan niin usein sen jälkeiset valinnat ajoivat tilannetta lähinnä vain yhteen suuntaan kun itse olisi voinut lähteäkin jonkin argumentin jälkeen eri suuntaan. Eli ensin lähdet painostamaan ja sitten kun kuulet mitä tyyppi sanoo, et haluakaan enää valita vain "lyö/vittuile/haistattele" vaan esim. "Ok, kuunnellaan enemmän" mutta tätä valintaa ei tule. Harmittava seikka mutta lienee pakotettu ratkaisu että saadaan ne tietyt draaman polut aikaiseksi.

Kaikista eniten hämmennystä aiheitti lopun juonenkäänne. Siis tämä muija oli koko homman takana, olkoonkin että aikeet olivat hyvän puoleiset, niin käytti oikeussysteemiä hyväkseen ja kusetti porukkaa. Olin tyytyväinen etten ollut hoidellut Crooked Mania hengiltä, sillä vaikka tyyppi olikin heikompien hyväksikäyttäjä, niin ei varsinaisesti ollut kuin sytyke muiden teoille. Tai tämän kuvan lopulta sain muijan tarinoista. Helppo akkelin teot oli ymmärtää mutta se ei poistanut tekojen vääryyttä ja juonittelua. Ei näitä asioita näin hoideta. Valitsinkin lopussa vaihtoehdon lähteä muijan perään, vaikka en pikaisista flashback-keskusteluista punaista lankaa saanutkaan 100% rakennettua. Kertokaas miten tuo homma meni, se kun meni sen verran pikaisesti. Olisi vaatinut vähän hitaampaa sulattelua per kommentti että olisi saanut koko setin haltuun.

Mainio paketti joka tapauksessa ja yksi mikä tuli myös mieleen tehdashallin transformaatiossa oli "THIS ISN'T EVEN MY FINAL FORM PRKL![/spoiler]

Piti tulla viimeistä jaksoa fiilistelemään jo aikapäiviä sitten, mutta jäi unholaan tämä.

Zappahin spoileriin,

[spoiler]minultakin meni lopun takautumat ohi nopean tahdin takia. Tämän takia meninkin heti netin syövereihin ja sieltä löytyi teorioita Faith/Nerissa-yhtäläisyyksiin. Puhun nyt pers'tuntuman pohjalta, mutta eniten kannatusta saanut teoria oli, että ensimmäisen jakson alussa nähty Faith olikin itse asiassa Faithiksi naamioitunut Nerissa. Faith olisi mahdollisesti ollut jo delannut tässä vaiheessa. Joku jamppa oli myös jakanut hyvin perustellun teorian, jonka mukaan lopussa ollut Nerissa olikin Faith, joka oli tappanut Nerissan. Perusteluista löytyi kuvaa, jossa Faith sekä Nerissa riitelevät ja vaikka mitä kivaa, mutta eikös Georgie itse maininnut Faithin nimen, kun hän kertoi tapoista. Omasta mielestäni on todennäköisempää, että Faith todella heitti veivit ja Nerissa naamioitui häneksi saadakseen mahdollisesti kontaktin Bigbyyn ja myöhemmin huomion irtopään avulla. Hiukan kieltämättä epäselvältä tämä tilanne tuntuu ja pitääkin varmaan suunnistaa taas foliohattujen foorumeille katsomaan, mikä on tällä hetkellä yleinen konsensus.

Spoiler edit: vieläkin näyttäisi olevan loppu epäselvä. Joka tapauksessa suositumpi teoria tuntuu olevan, että Nerissa naamioitui Faithiksi eikä toisinpäin. Se on yksinkertaisempi ja selkeämpi teoria, joskin toisella puolella on myös pointtinsa.[/spoiler]

Hieman aihetta sivuten, onko kukaan muuten lukenut Bill Willingham "The Fables" -sarjakuvaa, johon peli pohjautuu? On muuten tykkiä kamaa, kun käyntiin lähtee.

Itsekin kävin noita lukemassa ja huomasin tuon kahtiajaon. Tosin siitä mitä luin sain juuri päinvastaisen käsityksen kumpi selitys on uskottavampi. Tosin en tiedä tarkoititko juurikin suositumpaa (etkä uskottavampaa), sillä Nerissa oli kuitenkin ilmeisesti tykätympi hahmo näistä kahdesta.

Kyllä minä sain pelatessa ihan kuvan että:
[spoiler]Nerissa oli naamioitunut Faithiksi. En nyt edes ymmärrä, että miksi Faith olisi naamioitunut Nerissaksi?
Ja jos muistan oikein niin eikös Nerissa nähnyt sen, kun Faith tapettiin ja halusi Bigbyn selvittävän asiat. Siksi jätti pään portaille, kun hänen piti oikeasti hävittää ruumis.[/spoiler]

Tässäpä tämä keskustelu, jonka ensimmäisessä vastauksessa oli aika hyvät perustelut. Löytyy alkuperäisenä täältä.[spoiler]Nerissa tuurasi Faithia Woodsmanin kanssa, joka oli syy miksi oli glamourattu episodi
1:ssä. (Woodsman myös taisi ihmetellä miksei "Faith" tunnista häntä (tämän luin jostain muualta)) Palatessaan Pudding and Piehin, kertoi Faith (glamourettuna Nerissaksi) Georgielle kaikesta (ilmeisesti tarkoittaen karkaamisjuttua). Georgie teki heistä esimerkin ja tappoi Nerissan (jota luuli siis Faithiksi).

Faith pysyi glamourettuna Nerissaksi piilottaakseen identiteettinsä mutta halusi kostaa Nerissan kohtalon, joten vei Nerissan pään Bigbyn ovelle. Pää oli edelleen glamourattu Faithiksi.

Lisäpointteja:
1. Tytöt usein käyttivät glamouria tuuratessaan toisten vuoroja.
2. Faith on "master of disguise" legendansa mukaan.
3. Glamourattu pää pysyy Faithina koska glamour tubea ei ole rikottu.
4. Taikapeili ei löytänyt Faithia jaksossa 1. Sanoi "my lips are sealed".
Mikäli Faith olisi kuollut niin ribboniakaan ei olisi, joten miksi se yhä
toimisi? Koska Faith elää ja on glamourattuna Nerissaksi, jolla on ribbon kaulassa.

Lopussa on myös juttuja:

1. Bufkin sanoi "piilotti kauneutensa jotta voisi paeta valtakunnasta" tarkoittaen että Nerissa glamourautui Faithiksi että pääsi karkuun isäänsä. [Toista lähdettä tätä koskien]

2. Bigbyn kysyessä tohtori Swineheartin palaamisesta asiaan Faithin suhteen, sanoo Snow että "hänen piti tehdä lisää testejä". Ongelmia tunnistamisen kanssa, eli kuollut irtopää "Faith" olikin glamourattu Nerissa.

3. Faithin puheen teksti on harmaa, lopun teksti "I'll see you around... Wolf" täten tarkoittaa että hän on elossa. Miksi muuten peli loppuisi tähän lauseeseen.

Eli se oli Faith alusta asti ja on elossa myös lopussa.[/spoiler]Suomensin nopeasti, joten mikäli englanti sujuu niin lienee helpompi lukea suoraan lähteestä. Tuostakin löytynee joitain aukkoja mutta sen verran mitä itse luin niin tämän puoleen kallistuin enemmän. Varmaksi en tätä silti uskalla väittää. Tässä kuitenkin selitys tuolle miksi tuota teoriaa voisi siis puoltaa.

Laitetaan toinenkin linkki. Tätä en tosin lukenut niin tarkkaan, osa lienee samaa kuin tuo suomentamanikin.

Täytyy myöntää että on kyllä sekava setti tämä ja mistäpä tuota tietäisi vaikka Telltale olisi tarkoituksella jättänyt jutun juuri sen verran auki että kumpi tahansa, Nerissa että Faith, voisi olla elossa lopussa ja olisi kyse vain tulkinnasta. Tosin season kaksi paljastanee viimeistään kumpi hahmo uupuu, elleivät pistä molempia pois, tyyliin "toinen kuoli, toinen lähti", joten juttu jää auki edelleen.

Heittäkääpä vastalausetta tai muuta että saadaan keskustelua täälläkin käyntiin. Itsellä tosin suurin osa tuosta tutkimuksesta tulee muilta lainattuna, sillä en varsin hyvin edes muista alkuepisodien tapahtumia.

Hiukan omaa spekulointia lähinnä Zappahin spoileriin liittyen.

[spoiler]Kummassakin teoriassa on muutamia epäselvyyksiä, mutta keskityn tässä viestissä (aikapulan takia) toisen teorian pariin ongelmaan. Haluaisin kääntyä Nerissan kuolemaa puoltavan teorian puoleen ihan jo siitä syystä, että miksi hän olisi jättänyt kertomatta Bigbylle olleensa naamioituneena Faithiksi, kun hän kuitenkin kertoi jo kiikuttaneensa pään tämän ovelle. Tätä teoriaa tukee muiden pointtien lisäksi mm. osa lopun flasbackissa lauseista.

Kuitenkin, seuraavat asiat ovat ongelmallisia vain tässä teoriassa:

1. Lopun lauseissa viitataan myös Faithin ja Nerissan olleen sama henkilö (kumpi ikinä nyt olikaan) puhetavan yhtäläisyydellä. Mikäli Nerissa oli tuuraamassa Faithia ja Faith oli naamioitunut Nerissaksi, Bigby olisi tosiaan jutellut kummankin kanssa. Eli miksi samanlainen puhetapa olisi ollut korostettava asia, kun nyt sillä haluttiin selkeästi antaa kuva, että kyseessä oli yksi ja sama henkilö, kenen kanssa Bigby oli jutellut?

2. Mikäli Nerissa oli tuuraamassa Faithia, niin miksi ihmeessä Faith oli naamioitunut Nerissaksi?

Jos tämä teoria pitää paikkansa, niin en keksi muita vastauksia kuin:

1. Mitätön, mutta tärkeältä kuulostava asia, jonka tarkoitus on kuitenkin vain johtaa harhaan. Tässä tapauksessa myös vastakkaisen teorian ongelmakohdat olisivat selitettävissä, eli toivottavasti kyse ei ole tästä, vaan sille on joku parempi selitys.

2. Faith naamioitui Nerissaksi tämän tietämättä, koska halusikin näin Nerissan heittämättä veivin. Toisaalta eivätkö neidot olleet samassa huoneessa murhan aikana ja mikä olisi tällaisen ajattelun motiivi?

Tässä nyt lähinnä vain kysymyksiä ilman vastauksia.[/spoiler]

Yritän jotain Almasyn viestiin kommentoida, varsinaisia vastauksia tuskin saan aikaiseksi:[spoiler]

Lainaus käyttäjältä Almasy

Haluaisin kääntyä Nerissan kuolemaa puoltavan teorian puoleen ihan jo siitä syystä, että miksi hän olisi jättänyt kertomatta Bigbylle olleensa naamioituneena Faithiksi, kun hän kuitenkin kertoi jo kiikuttaneensa pään tämän ovelle.

Nerissahan oli kuollut, joten ei hän olisi voinut tuota kertoa. Lopussa Nerissa on kuollut (kuten sanoit "Nerissan kuolemaa puoltavan") ja lopun "Nerissa" on Faith. Se, miksi Faith sitten Nerissana kertoo kaiken muun paitsi glamour-kikkailun, on eri kysymys. Lieneekö ajatus että nainen haluaa päästä livistämään pakoon, kuten legendansa kertoi isästä, jonka valtakunnasta pakeni. Olisiko joku lähtenyt Faithin perään mikäli olisi jäänyt tieto hänen olevan elossa mutta Nerissan perään ei lähde kukaan?

Lainaus käyttäjältä Almasy

1. Lopun lauseissa viitataan myös Faithin ja Nerissan olleen sama henkilö (kumpi ikinä nyt olikaan) puhetavan yhtäläisyydellä. Mikäli Nerissa oli tuuraamassa Faithia ja Faith oli naamioitunut Nerissaksi, Bigby olisi tosiaan jutellut kummankin kanssa. Eli miksi samanlainen puhetapa olisi ollut korostettava asia, kun nyt sillä haluttiin selkeästi antaa kuva, että kyseessä oli yksi ja sama henkilö, kenen kanssa Bigby oli jutellut?

Tämä on sellainen juttu joka tekisi mieli itse tarkistaa pelaamalla, mutta jossain oli että Bigby ei olisi tavannut Nerissaa ollenkaan, tai korkeintaan pikaisesti alussa.

Tässä vielä tiivistystä miten murha meni (lopun Nerissan kertomana):
(Lopun Nerissa sanoo että) Faith varasti kuvan Cranesta ja Lilysta.
(Lopun Nerissa kertoo pelästyneensä asiasta ja) kertoi asiasta Georgielle anoen armoa.
Lily, Nerissa ja Georgie olivat Pudding and Piessa (?) tämän tapahtuessa. Faithin tullessa paikalle teki Georgie Faithista esimerkiksi ottamalla ribbonin pois tämän kaulalta.

Ilmeisesti siis vale-Faithin tuleminen paikalle tapahtui pelin Woodsman tapauksen jälkeen, sillä silloinhan Faith ja Nerissa olivat glamourettuja toisikseen? Se, miksi myös Faith on glamourattu vaikka vain Nerissa tuuraa, voisi olla syynä että voi tulla ongelmia jos on kaksi samaa tyttöä. Asiakkaat kyrpiintyy kusettamisesta tms.? Loppu-Nerissa kertoikin toivoneensa asian järjestyvän, joten ehkä siksikin kertoi asian Nerissana eikä itsenään, eikä odottanut Georgien murhaavan ketään. Tuollaisen jälkeen varmasti haluaa myös pysyä salakuorissa, joten miksei pysyisi loppuun asti Bigbyä myöten, kertoen kuitenkin asiasta tärkeimmät.

Lainaus käyttäjältä Almasy

2. Mikäli Nerissa oli tuuraamassa Faithia, niin miksi ihmeessä Faith oli naamioitunut Nerissaksi?

Tuossa ylempänä tähän jo yritin vastatakin. Tosin en minä mitään oikeaa vastausta tiedä, lieneekö olemassakaan sellaista.

Lainaus käyttäjältä Almasy

2. Faith naamioitui Nerissaksi tämän tietämättä, koska halusikin näin Nerissan heittämättä veivin. Toisaalta eivätkö neidot olleet samassa huoneessa murhan aikana ja mikä olisi tällaisen ajattelun motiivi?

Ei välttämättä halunnut vaan homma oli vain epäonnisten asioiden summa. Olivat valmiina toistensa kuorissa eikä Faith (Nerissana) odottanut Georgien tekevän mitä teki.

zappahille pahoittelut, unohdin nimittäin vastata tähän viestiin, vaikka vastaus oli jo pääkopan sisällä.

[spoiler]"Nerissahan oli kuollut, joten ei hän olisi voinut tuota kertoa. Lopussa Nerissa on kuollut (kuten sanoit "Nerissan kuolemaa puoltavan") ja lopun "Nerissa" on Faith."

Pelkäsin, että tässä tulee väärinkäsityksiä. Käytän selvyyden nimissä Nerissan kuolemasta nimitystä "teoria A" ja Faithin kuolemasta "teoria B". Tässä siis tarkoitukseni oli vain tuoda esille teoria B:n heikkous esille, vaikka olinkin enemmän kyseisen teorian puolella. Ymmärrän kyllä, ettei kuollut voi mitään kertoa (tai noh, Fables-sarjakuvissa kyllä sekin on mahdollista). Eli vaikkakin johdatteleminen samaan henkilöön puoltaisi teoriaa B, tuntuu omituiselta, miksei Nerissa voinut paljastaa olleensa Faith. Hän kuitenkin paljasti jo vieneensä pään Bigbylle, joten naamioituminen Faithiksi huomion saamiseksi olisi ollut vain toinen samankaltainen paljastus. Se, että hän olisikin Faith, jonka pitäisi olla kuollut, olisi taas aivan eri kaliberin asia, joka kannattaisi ehkä pitää omana tietonaan.

Kummastakin teoriasta on erilaisia versioita ja hienosäätöjä, mutta niin taitaa kuitenkin olla, että pääteltävissä se ei vielä ole ennen kuin jotain uutta matskua putkahtaa ulos. Kummassakin teoriassa on kysymysmerkkejä (muitakin kuin täällä mainitut), mitkä voi selittää huolimattomalla tarinankerronnalla, tarkoituksellisesti harhaanjohtamisella tai sitten ihan vain tapahtumilla, jotka tapahtuivat, mutta joita ei tuotu mitenkään esille.

Joka tapauksessa, tämä hässäkkä on nyt sen verran kerinnyt kypsyä päässäni, että alan itsekin kallistua teorian A puolelle. Tämä nimenomaan B-teorian suurimman heikkouden takia: se ei ole läheskään yhtä dramaattinen kuin teoria A. Lopun flashbackeissä johdatellaan enemmän myös tämän teorian suuntaan. Näin sitä on väin välillä kelkkaa vaihdettava :)[/spoiler]