Tunnista peli / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Tunnista peli

Kyllä. On taas tuon legendaarisen threadin aika vanhalta foorumeilta! Eihän sitä ilman voi olla!

...Perussäännöt - Lue (edes) nämä, huomion jälkeen olevat säännöt ovat vain erikoistapauksia varten ja niillä ei ole normaalissa pelissä juuri merkitystä joten sinun ei tarvitse välttämättä lukea niitä.
...Poikkeussäännöt - Milloin jatkaa peliä? Mitä tehdä jos arvuuttaja ei vastaa?
...Oman harkinnan mukaan - Saako antaa vinkkejä? Mitä teen jos viestejä on muokattu?

Perussäännöt ovat yksinkertaiset.

-Tunnista pelikuva, -musiikki tai vastaava ja oikeasta vastauksesta saat mahdollisuuden postata seuraavan arvuutuksen, jota muut sitten pohtivat.
-Luonnollisesti sinun pitää itse tietää mikä peli on kyseessä ;)
-Jos pidettäisiin ne tosi indie/aasia* only pelit kuiteskin vähemmälle mutta ei kokonaan kielletty jos peli on tunnettu myös länsimaissa(esim ollut Pelaajassa isompaa juttua)
-Ei tuplaposteja kuten "se on T" "eikun se onkin Y?" "tai sitten C", mutta älä editoi liikaa tai ollenkaan jottei se tunnu epäilyttävältä. Ole siis tarkka kun kirjoitat viestin.
-Pidä järki mukana. Urheilupelien vuosipäivityksiä, todella lähelle zoomattuja tiiliseinäkuvia ja muita käytännössä vain epämääräiseksi arpapeliksi ketjun muuttavia kuvia, ääniä tai vastaavia ei käytetä.

!HUOM! -Seuraathan aktiivisesti onko vastauksia tunnistukseesi tai oletko oikeassa ettei ketju jumitu.. Jos olet menossa lomalle tai pariksi päiväksi pois anna mieluummin muitten laittaa kuva kuin antaa toisten odottaa 2 päivää.

Poikkeussäännöt:
Uuden arvuuteltavan saa laittaa vapaasti kuka tahansa paitsi entinen arvuuttelija jos:
- Kaksi(2+) päivää on kulunut ja vastauksia ei ole tullut
- Huomataan ja varmistetaan sääntörikos (esim japanilainen freeware pc indie peli)
- Jos oikea vastaus on laitettu ja arvuuttaja on varmistanut sen oikeaksi tai on katsottu että se on oikein MUTTA oikein vastannut ei ole laittanut uutta arvuuteltavaa yhteen päivään varmistuksesta, kuka tahansa saa laittaa uuden kuvan.
- Arvuuttajalta ei kuulu mitään kahteen päivään vaikka vastauksia on tullut. Jos on kuulunut (esim "väärin" tai antanut vinkin) niin arvuuteltavan laitosta "2 päivää kuvasta eikä oikeaa vastausta -> vapaata riistaa" otetaan huomioon eikä "1 päivä ja vastauksia eikä kuulu mitään -> vapaata riistaa".

Oman harkinnan mukaan "säännöt":
- Halutessasi voit antaa vinkin, joka suositellaan antamaan joka 3-4s arvuutus (paitsi jos vastausväli on tyyliä 10 min niin silloin ei välttämättä tarvitse).
- Oman harkinnan mukaan voi myös mitätöidä muokatut vastaukset (paitsi jos vastauksia on vain yksi..). Joten taas: olkaa hyvin tarkkoja milloin muokkaatte. Jos joku on vastannut oikein ja oma viestisi on muokattu niin se näyttää erityisen epäilyttävältä. Älkää kuitenkaan mielipuolisesti hyväksikäyttäkö tätä sääntöä.
- Jos haluat, voit myös kertoa pelistä enemmän kuin "kyllä se on peli X". Tottakai ei nyt tarvitse selostaa mistään mario pelistä kaikkea mutta jos on "ehkei niin tunnettu" tai vanhempi tapaus pieni nostalgia bulletin olisi mukava

Pro vinkki: Älä laita kuvan nimeksi pelin nimeä tai linkitä suoraan jostain googlen sivuilta. Helppohan se on kattoa "SuperMario3.jpg" eikä kovin isoja kuvia jos tänne linkität suoraan. Esim Ylhäällä oleva kuva on 635x476 eli jotain tuota luokkaa ettei mene yli

Kuvat voi hostata joko Photobucketissa tai Imageshackissa ja vastaavissa palveluissa tai omalla kotisivullasi.
Ei mieluusti random googlesta löytyvällä kuvalla koska jotkut sivut "kärsivät" tai estävät "hotlinkkaamisen" eli kuvan linkkaamisen tänne(eli kuvan sijasta näkyisi "Hotlinking not allowed" tai mainos.)

Kuka vielä muistaa tämän ;)
IMAGE(http://i92.photobucket.com/albums/l22/Ic3leaf/Games/Untitled-1.jpg)

Sim City?

Lainaus käyttäjältä ZonaX

Sim City?

Ei ole.

Jahas näköjään ei vielä pysty editoimaan viestejään. Toivottavasti pystyy jatkossa koska muuten joutuu aloittaa koko threadin alusta jos haluaa kaikki säännöt kirjoittaa..

Transport Tycoon (tai OpenTTD)?

E: Ja kyl mä ainakin näemmä pystyn muokkaa omii viestei.

Rollercoaster Tycoon oisko mitää ?

Lainaus käyttäjältä boocha

Transport Tycoon (tai OpenTTD)?

E: Ja kyl mä ainakin näemmä pystyn muokkaa viestei.

Oikein. Sinun vuoro.

Aloitusposteja ei nähtävästi voi vielä editoida minulla ainakaan. Ja joskus näitäkään ei voi jos caphta ruutu katoaa ilmaan

IMAGE(http://i51.tinypic.com/mmzosw.png)

Tommonen tekele.

Donald in Maui Mallard

Tein edellisillä boardeilla hetken aikaa eräänlaista tilastointia, joka lopahti yhteen pidempään taukoon mitä boardeilla heilumisessa tuli. Nyt jos jaksaisin aktiivisesti seurata vaikka näitä boardeja niin koitan muokata aina tähän viestiin tuoreimmat pistesaldot.

Perjantai 7.10.2011 18:56

boocha 1
Demppa 1
maxwell83 1

Jees. Demppan vuoro.

Donald Duck - Maui Mallard in Cold Shadow

No niin, modeoikat saapuivat, joten voin päivittää nuo säännöt kaikille selkeiksi kunhan tältä alkuhässäkältä kerkiän. Viime boardien aloitusviesti kuitenkin koneella tallessa :) Lisään myös sääntöihin tuon mahdollisuuden käyttää arvuuttelussa halutessaan myös vaikkapa musiikkia tai muuta kekseliäämpää, kunhan niitä vain käyttää järkevästi.

Lainaus käyttäjältä Riepu+

No niin, modeoikat saapuivat, joten voin päivittää nuo säännöt kaikille selkeiksi kunhan tältä alkuhässäkältä kerkiän. Viime boardien aloitusvieti kun on minulla koneella tallessa :)

Hienoa. Itse aloin jo etsimään jos sattumalta olin ottanut kuvan kyseisestä aloitusviestistä..Koska otan screenshotteja mistä sattuu ei sitä koskaan tiedä mitä löytää.
Siitä vaan copy pastemaan kyseiset säännöt kun kerkeää - ja aloitusviestejä muokkaamaan pääsee ellei se ole nyt moderator only =P

Tahtoisin toki laittaa uutta kuvaa, mutta kun vaaditaan sanavarmistus, eikä sitä näy missään.

Noh, tästä se löytyy. https:// kun lisää alkuun niin alkaa vaatia sitä varmennusta.

lh6.googleusercontent.com/-JDVtyLbry1k/To8VPFnO-fI/AAAAAAAAAiI/YFfjr4bGe3A/s661/arvoitus.png

Aika kryptistä : D

Star Wars - Knights of the Old Republic?

Lainaus käyttäjältä maxwell83+

Star Wars - Knights of the Old Republic?

Correct art thou. Please continue.

IMAGE(http://i55.tinypic.com/6pme4y.png)

Aloitusviesti päivitetty. Säännöt ovat aikalailla samassa muodossa kuin viime boardeillakin, mitä nyt tosiaan arvuutellessa saa käyttää myös yksinään vaikkapa musiikkia tai videota. Lisäsin myös seuraavan pätkän:

Lainaus

-[b]Pidä järki mukana.[/b] Urheilupelien vuosipäivityksiä, todella lähelle zoomattuja tiiliseinäkuvia ja muita käytännössä vain epämääräiseksi arpapeliksi ketjun muuttavia kuvia, ääniä tai vastaavia ei käytetä.

Tietysti jonkin NHL94:n vielä tunnistanee, joten harkintaa voi aina tämänkin säännön kanssa kyllä käyttää.

Jatkakaa.

Vinkki: Pelissä pelataan Aku Ankalla.

Quackshot?

Lainaus käyttäjältä boocha

Quackshot?

Ei ole.

Deep Duck Trouble?

Lainaus käyttäjältä ZonaX

Deep Duck Trouble?

Väärin

Olisiko The Lucky Dime Caper?

DuckTales?

Lainaus käyttäjältä finpanz

Olisiko The Lucky Dime Caper?

Kyllä on.

Tässä sitten aika helppo

IMAGE(http://i52.tinypic.com/2z5uhyp.jpg)

Heroes of Might and Magic VI

Arvataan sitten Heroes of Might and Magic V

Kysyn vain, että miten näitä kuvia voi tänne laittaa, sori aika offtopic.

Lainaus käyttäjältä boocha

Heroes of Might and Magic VI

Oikein

Oke, seuraava:
IMAGE(http://i54.tinypic.com/dwxjpj.png)

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

Kysyn vain, että miten näitä kuvia voi tänne laittaa, sori aika offtopic.

Tossa vastauskohdassa neljäs kuvake vasemmalta eli img tagien sisään kuvan osoite.

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

Kysyn vain, että miten näitä kuvia voi tänne laittaa, sori aika offtopic.

Tuossa, jossa näkyy nuo kaikki B-, I- ja U-napit löytyy tuo pikkuruinen neliö. Sitä painamalla avautuu ikkuna, johon laittamalla kuvan linkin saat koodipätkän, joka sitten julkaistessa muuttuu kuvaksi. Tässä täytyy sitten olla vain tarkkana, että tosiaan käytät juurikin kuvan linkkiä, et nettisivun, josta haluamasi kuva löytyy monien muiden seasta.

Parhaiten saat kontrollin kuvalinkkeihin tallentamalla haluamasi kuvan koneelle ja käyttämällä sitten vaikka sellaista sivustoa kuin Imageshack, jolloin saat niin kuvan nimen haluamaasi muotoon, mutta myös todennäköisesti saat toimivamman kuvalinkin käyttöösi nopeasti ja helposti.

Kyseinen peli on Dwarfs!?

Jep, kääpiöt ne siel kaivelee :p

Kiitos boocha ja riepu, sillä nyt voin joskus tähänkin ketjuun jotain laittaa, tosin en vanhoja pelejä kovin hyvin tunne. (offtopic)

Tähän varmaan saa pistää uutta jo?

<a target='_blank' title='ImageShack - Image And Video Hosting' href='http://imageshack.us/photo/my-images/850/vagrantstory4.jpg/'><img src='http://img850.imageshack.us/img850/1462/vagrantstory4.jpg' border='0'/></a>

<a target='_blank' href=''></a>

Soul Reaver 2

½ oikein, ½ väärin.

Soul Reaver 1?

Oikein. Jatka vaan

IMAGE(http://img80.imageshack.us/img80/908/jujul.jpg)

Trackmania?

Lainaus käyttäjältä Torackle

Trackmania?

Eip

IMAGE(http://farm7.static.flickr.com/6050/6243537629_a1cb4c74ab_z.jpg)

E: Anteeksi tuplapost...

Singularity??

Legendary

Lainaus käyttäjältä Dark+

Legendary

Kyllä, oikein meni

IMAGE(http://media.giantbomb.com/uploads/0/2352/301411-205488_4_2_super.jpg)

Hmmm... Olisikohan Fear 2: Project origin

Kyllä olisi