Vuoden paras peli 2011 -äänestys / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Vuoden paras peli 2011 -äänestys

Tämä vuosi alkaa olemaan paketissa isojen pelijulkaisujen osalta. Nyt on siis aika äänestää vuoden paras peli.

Äänestystulokset tulevat tammikuun lehteen sekä Pelaajan verkkosivuille.

Äänestä vain yhtä peliä ja ilmoita selvästi mikä on äänestämäsi peli. Boldaa peli, jolle annat äänesi.

Perustelut ovat tervetulleita, muttei pakollisia. Tässä ketjussa ei suvaita mitään muita viestejä, kuin äänestysviestejä. Ei siis aleta urputtamaan, jos joku äänestää "väärää" peliä.

Tästä siis lähdetään!

Deus Ex: Human Revolution

Ennen pelin julkaisupäivää, ei edes peli ollut kovinkaan suurena kiinnostuksen kohteena. Sitten tulikin julkaisupäivä, ja olin samana päivänä konsolinetissä lähinnä katselemassa pelitarjontaa ja jos sieltä mukavaa lähtisi mukaan. Loppujenlopuksi päätin ihan vain heräteostoksena hankkia peli, enkä tänä päivänä kadu ollenkaan. Jo alkumetrit pelistä sai todella minut uppoutumaan kyseiseen pelimaailmaan, ja oli koukuttava alusta lähtien. Deus Ex oli myös pitkästä aikaa sellainen peli, minkä parissa ei malttanut millään lopettaa pelaamista vaan pelisessiot venähtivät mukavasti yön pikkutunneille asti. Nautin pelistä jopa niinkin paljon, että aloitin lähes heti ensimmäisen läpipeluukerran jälkeen pelin uudestaan alusta, millä kerralla peli koukutti yhä yhtä paljon.

Pakko se on sanoa tämmönen ehkä vähän tylsä valinta, Battlefield 3.
Ainut peli mikä oli ennakkotilauksessa, eikä ole missään suhteessa pettänyt. Tarinaa on paljon parjattu, mutta peittosi helposti esimerkiksi MW3:sen vastaavan.
Kavereiden kanssa pelattuna sitä selityksen ja naurun määrää ei voi edes selittää. Loisto peli !

Assassin's Creed: Revelations
Tyylikäs ja laadukas lopetus pelimaailmassa ainutlaatuiselle trilogialle. Ainut miinus yksinpelikampanjan hieman vaatimattomasta kestosta, pidempäänkin olisin voinut pelata.

Myöskin hieno osoitus siitä miten eripuolilla maailmaa toimivat pelistudiot pystyvät antamaan oman osansa peliin, josta kuitenkin saadaan yhtenäinen kokonaisuus.

Batman Arkham City

Mahtavan näköinen, mahtavan kuuloinen, mahtava pelikokemus, mahtava,mahtava. Pelistä ei oikeastaan löydy mitään moitittavaa ja se onnistui iskemään samalla tavalla kuin Batman Arkham Asylum tekemällä jatko-osasta isomman ja paremman. Batman Arkham City oppikirjaesimerkki miksi pelistä ei kannata kertoa kaikkea ennen julkaisua, joka tuntuu nykypäivänä olevan harvinaista.

Batman Arkham City ansaitsee "Vuoden peli" - tittelin, eikä mikään peli pysty kilpailemaan sen kanssa, sillä se on ainoa tämän vuoden suurista peleistä mikä ei ole pelisarjan "10" jatko-osa.

Tänä vuonna kisa ei ollut edes hirveän tiukka ainakaan omalla kohdallani, sillä pelejä jotka kävivät tutkassani oli vain muutama, joista Skyward Sword ja Dark Souls ovat selvästi yli muiden.

Skyward Sword ja Dark Souls ovat sen verran erilaisia pelejä, että vertailu ei ole kovin kannattavaa, mutta kun mietin kummasta olen nauttinut enemmän kokonaisuutena, päädyin Dark Souls:iin.

THE ELDER'S SCROLL: SKYRIM

ei boldaus onnistu, ja eikös nk ollut tehnyt jo tällläsen ketjun?

Skyrim on vaan niin iso, hyvä ja paras peli tänä vuonna!

The Elder Srolls V: Skyrim
Se oli joko tämä tai Bf3, mutta kun BF3:sen yksinpeli floppasi täysin minun silmissäni niin Skyrimin oli pakko viedä voitto.
Onhan pelissa bugeja ja muuta sellaista ``huonoa´´, mutta se korjaa sen aivan järjettömällä määrällä tekemistä ja explorausta.

Star Wars: The Old Republic

Miltä kuulostaa 8 eri tarinaa, joista jokainen kestää satoja tunteja? Kuulostaa siltä että kyseessä on aika perhanan iso peli. Vain betaa kokeiltuani voin sanoa että en tule varmaan muuta pelaamaan ensi vuonna. Vaikka peli tuntuukin hyvin samankaltaiselta kuin muut MMO:t, erottuu se silti massasta tarpeeksi kahdeksan kiinnostavan tarinan takia. Jokaisen tarinavetoisista peleistä kiinnostuneen pakkohankinta. Kyllä se pelaaminenkin tuntuu hyvältä, ja peli myös näyttää upealta! Olen monta kertaa jäänyt ihailemaan maisemia. En edes itse välitä kovin paljon moninpelaamisesta joten on mukava että tämän voi pelata yksinkin läpi (toki varmasti lisää sisältöä luvassa). Ja vaikka moni voisi muuta väittää, tämä on täydellinen KOTORin jatko-osa, ja parempikin!

Ja vaikka ei Star Wars uppoa, niin kokeile silti. Saatat yllättyä.

Batman Arkham City

Kun ensimmäinen osa oli koluttu 100 prosenttisesti , halusin samantien lisää. Sitten tulikin jo ensimmäinen traileri Arkham citystä ja voi hitto että nousi odotukset korkealle ja sitten yli vuoden päästä peli tuli ja lunasti kaikki odotukseni. Mahtava tuntuma, musiikki, käsikirjoitus, pelattavan määrä ja huikea audiovisuaalinen toteutus. Ehdottomasti minun veikkaus.

L.A. Noire

Se oli hieno kokemus. Ehdottomasti yksi tunnelmallisimmista peleistä ikinä ja rikosten ratkominen oli kiinnostavaa puuhaa. Myöskin pelissä on parhaat kasvoanimaatiot mitä on peleissä nähty.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Battlefield 3 on lievittänyt ensi vuonna julkaistavien pelien odotuksen tuskaa parhaiten. Mieluummin pelaisin Torchlight 2:ta, mutta sen ilmestyminen siirtyi ensi vuoden puolelle...

The Elder Scrolls V: Skyrim

Tätä hypetettiin niin pitkään ja kun se vihdoin tuli niin se täytti kaikki odotukset. Eiköhän tästä riitä pelattavaa vielä ensi vuodeksi. Toisaalta en tiedä onko se niin hyvä juttu kun tuo pelattavien pelien pino nousee uhkaavasti...

BATTLEFIELD 3
Siinä on sitä tunnelmaa.

Ei perskule... eihän tämän vuoden GOTYa voi päättää! D: On tullu niin monta hienoa peliä ettei niistä voi valita yhtä siihen #1 pallille.

Catherine, Arkham City, Dark Souls, Skyrim, Deus Ex, Minecraft... mene sitten nuista päättämään... hmm. (Hehheh, onpas hämyä korostusta)

Vaikka nuista mainitsemistani kaikki ovat loistavia pelejä omassa genressään, annan ääneni lopulta Minecraftille sen hyvin omaperäisen eroavaisuuden takia.

Minecraft ei tunne rajoja ja kyseisen pelin kommuuni on todistanut sen loistavasti. Sadoilla modeilla voit kustomoida MC:stä ihan omanlaisen, lisäämällä siihen vielä lisää materiaalia jo ennestään! Tietenkin se on palikoista (palikoille, höh) koostuva peli, mutta tässä pelissä ollaan simppelisyydellä vain voitolla. Viimein kun täysi versio 1.0 on vihdoin saapunut, pelistä löytyy jopa itseni mielestä tarpeeton loppukkin jos sellaisen haluaa.
Monta tuntia on Minecraftiin itselläni menny ja tulee vielä uppoamaankin. Kavereiden kanssa se on varsinkin hauskaa ajanvietettä ja yksinäisten paskojen iltojen aikana turvapaikka seikkailemiseen.

The Elder Srolls V: Skyrim

Aivan uskomattoman hieno peli. Hype oli todella korkealla ja siitä syntyikin pieni pelko että peli pettää odotukset, mutta onneksi niin ei käynyt. Pelin laajuus aiheuttaa välillä pientä stressiä kun katsoo kesken olevien tehtävien lukumäärää, mutta sekin lienee loppujen lopuksi vain hyvä asia.

Batman: Arkham City

Pelimaailma on iso leikkikenttä josta löytyy paljon sivupuuhastelua. Tarina ja ääninäyttelyt ovat myös parhaasta päästä.

...Ja sinä olet Batman!

Deus Ex: Human Revolution

Omalle kohdalle tämä vuosi on ollut poikkeuksellisen hyvä pelitarjonnan suhteen. On erittäin vaikea sanoa yksi ylitse muiden, koska kaikki ehdokkaani olivat aivan helvetin hyviä. Battlefield 3, Deus Ex: Human Revolution, Batman Arkham City, The Elder Scroll: Skyrim ja L.A. Noire. Ei ollut epäilystäkään etteikö Skyrim, Batman tai Battlefield 3 onnistuisi kukin tavallaan lähes täydellisesti. L.A. Noiresta oli odotukset liiankin korkealla ( kiitos aivan helvetinmoisen hypen....), mutta se täytti ne osoittautumalla harvinaisen onnistuneeksi taideteokseksi. Valitsen kuitenkin Deus Ex: Human Revolution.

Ei juurikaan minkäänlaisia odotuksia pelistä. Peli julkaistiin sopivaan kohtaan ennen loppuvuoden pelitulvaa. En ollut vähään aikaan ostanut uutta peliä ja Human Revolution toimi heräteostoksena, mutta se räjäytti pääni positiivisesti. En olisi kassalla uskonut, että voisin kuluttaa kyseiseen "FPS" aivan helvetisti pelitunteja. Kiitos Eidos Montreal ja Square Enix.

SKYRIM

The world of Skyrim, is da winner!

The Legend Of Zelda: Skyward Sword

Deus Ex: Human Revolution

Yllätti, miten hyvä peli on! Mahtava soundtrack, tasojen suunnittelu, tarina, hahmot, ohjaus yms. Paljon parempi kuin Sgayrim!

Skyrim tulee saatua vasta jouluna ja en tiedä kuinka kauan tämä äänestys kestää, niin ääni menee (ylläripylläri) Battlefield 3:lle.
Battlefield 3:n kanssa oli alkuun ongelmia meikäläisellä, kun ensimmäisenä päivänä sammutin xboxin tuli yhtäkkiä perheasetukset päälle ja pelin pelaaminen tyssäsi siihen. Factory Defaultit kehiin ja homma toimii taas jälleen, tosin PAL-asetukset menivät päin sitä itseään ja pitkän ajan päästä pääsin selville lagimisen, äänien ennenaikaan tulemisen yms. ongelman jäljille. Nyt kaikkien ongelmien kaikottua on tämä itselleni GOTY ainakin näillänäkymin ellei Skyrim tee ihmeitä.

Uncharted 3: Drake's Deception

Naughty Dogin loistavan seikkailusarjan kenties monipuolisin osa, joka tarjoaa totuttuun tapaan erinomaisen juonen, loistavia päähenkilöitä, huikeita maisemia, hienoa musiikkia sekä tietenkin lukuisia kiperiä tilanteita. Itsellä tällä hetkellä toinen läpipeluukerta menossa.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Se oli joko tämä, Arkham City tai Deus Ex, mutta kyllä nyt kun on päälle 80 tuntia takana Skyrimiä niin voin sanoa, että tämä vie voiton omasta mielestäni. Deus Ex: Human Revolution oli aivan hemmetin kova peli ja en ollut ennen pelannut Deus Ex -pelejä, joten pelin tyyli yllätti täysin. (Positiivisesti siis!) Batman: Arkham City taas oli (omasta mielestäni) jopa Deus Exää parempi, mutta sekin oli paljon samaa kuin Arkham Asylum, vaikka tämä ei missään nimessä ole huono asia! Joten Skyrim vie kyllä voiton tällä kertaa, aivan mahtava peli ja tehdäkseen aivan kaiken koko pelissä vie varmaan tuhansia tunteja!

Oma ääneni menee Battlefield 3:lle loistavan moninpelin ja teknisen toteutuksen ansiosta, pitempiä jaarittelematta.

The Elder Srolls V: Skyrim

Skyrim on ehdottomasti vuoden 2011 paras peli. Tuotoksen sisällön rikkaus on aivan omaa luokkaansa, eikä yksikään tänä vuonna julkaistu peli pääse samalle tasolle. Skyrim on juuri sitä mitä siltä odotettiin: visuaalisesti sykähdyttävä ja audioltaan korvia hivelevä, äärimmäisen rikas yksinpelikokemus, jossa jokainen luo omanlaisen seikkailunsa ja jonka kanssa viettää useita satoja tunteja laadukasta peliaikaa.

Deus Ex: Human Revolution. Kaikenkaikkiaan huikea teos jossa kaikki pelilliset elementit kohdallaan. Erilaisten pelityylien ja valintojen kautta jokainen läpipeluu muodostuu erilaiseksi. En muista milloin viimeksi sniikkailu on ollut niin tunnelmallista ja hauskaa... kunnes Batman lepatti sisään postiluukkusta ja veti Jenseniä aikalailla 6-1 käkättimeen. Ei voi mitään. Batman: Arkham City. GOTY.
Human Revo 10/10, Arkham City 15/10.

Battlefield 3

The Elder Scrolls V: Skyrim

Deus Ex on hyvänä kakkosena.

Nyt tuli todella paha kysymys. Tänä vuonna on tullut monia mahtavia pelejä, mutta vain kolme niistä on ylitse muiden: Skyrim, UC3 ja Deus Ex. Vuoden peli olisi Uncharted 3, mutta pelin kesto oli pieni pettymys. Skyrim on aivan mahtava peli, mutta se ei aivan vie vuoden parhaan pelin pystiä joten vuoden paras peli on mielestäni Deus Ex Human Revolution. Jäin kyseiseen peliin täysin koukkuun ja ajantaju katosi kokonaan ja kokonainen viikonloppu hurahti nopeammin kuin ikinä! Myös pelin monenlaiset lähestymistavat olivat aivan mahtavasti toteutettu kuten pelimaailmakin!

Kuinkas kauan on aikaa äänestää? Itse vasta jouluna noita tän vuoden pelejä hankin, toisin sanoen siis saan lahjaksi.

Xenoblade Chronicles

Yksinkertaisesti paras roolipeli, mitä olen pelannut

Deus Ex: Human Revolution
Juuri sopivan mittainen eheä kokonaisuus joka tasapainottelee täydellisesti pelaajalle annettavan vapauden ja vahvan juonenkuljetuksen välissä.

Bubling under:
Skyrim
Arkham City

Tosiaan kuinka pitkälle joulukuun puolelle äänestys jatkuu?....SWTORia kun en vielä beta-vaiheessa päässyt testaamaan, vasta 15.päivä pääsee tuota pelaamaan =/

The Elder Scrolls V: Skyrim

Pelialue on laaja ja mieletön määrä tekemistä, peli on vaan kerrassaan loistava ja viihdyttävä. Lisäosia odotellessa!

Batman: Arkham City

Hyvänä kakkosena Skyrim ja kadonneet savet.

Pakko valita lukemattomista bugeistaan huolimatta Elder Scrolls V: Skyrim. Aivan tolkuton määrä tekemistä ja tutkimista.

Deus Ex Human Revolution jäi piirun verran kömpelöiden pomotappeluiden takia.

Kova vastus Skyrimille oli myös Witcher 2, mutta ei pystynyt vastaamaan tekemisen ja tutkimisen määrään vaikka graafisella osa-alueella voittikin kevyesti.

Xenoblade Chronicles olisi ollut vahvin vaihtoehto ellei Skyrim olisi osoittautunut näin kovaksi peliksi. Mielekästä tekemistä riitti myös Xenoblade Chroniclesissa, mutta tarinan osalta oltiin turhankin perinteisillä laduilla.

Maininta täytyy myös antaa Uncharted 3:lle, joka oli erittäin viihdyttävä elämys.

Arkham City ja Skyward Sword ovat vielä pelaamatta, mutta en millään jaksa uskoa että nämä kolahtavat niin kovaa kuin Skyrim, varsinkin kun Skyrimin edustama roolipeligenre on lähempänä sydäntä.

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Tajusin jo pelin kolmannessa luolastossa että tässä on se pakollinen suosikkini kaikista tänä vuonna ilmestyneistä peleistä joita olen pelannut. Kevyesti jopa Wiin paras peli. Portal 2 oli myös aivan paras, mutta kun vastassa on Zelda-peli tuoreiden uudistusten kera niin eihän sillä mitään jakoa ole.

Batman Arkham City

Ostin Arkham Asylumin joskus loppuvuonna 2009 ja kun olin päässyt pelaamaan sitä JA kun läpäisin sen, toivoin heti että pelille tehtäisiin jatko-osa ja näinhän siinä sitten kävi Arkham City teki mahtavan paluun BATMAN faneille (ESIM MINULLE) ja kun näin ensimmäisen trailerin Arkham City:stä, hype nousi kattoon. Arkham City lunasti kaikki omatkin odotukseni ja ehdottomasti vuoden paras peli, omasta mielestäni.

Batman: Arkham city

L.A. Noire

Rockstar teki sen taas.

Dark Souls. Eipä sitä turhia tarvi perustella. Ainoa peli joka vienyt tämän vuoden aikana enemmän aikaa on ADOM mutta se ei kuulu tähän äänestyskategoriaan.

Batman: Arkham City

Vaikka UC3 ja BF3 ansaitsisivat myös tämän ykköspaikan niin voin sanoa että Arkham City vei tällä kertaa pidemmän korren. AA:sta parannettu monipuolisesti sekä läpipeluun jälkeen oli vielä paljon koluttavaa + sidemissions. En ymmärrä miten Rocksteady onnistuu joka kerta? Harmi vain että (älä lue ellet ole pelannut Arkham Cityä läpi) [spoiler]Jokeri kuoli tarinan lopussa :([/spoiler]

Muistutuksena sitten, että ketjussa keskitytään vain äänestämiseen. Viekää muut jutut joko pelien omiin ketjuihin taikka paremman puutteessa Offtopiciin.

-Riepu, moderaattori

Kyllä se olisi Mortal Kombat (2011).
Vuoden varrella on ollut toinen toistaan loistavampia pelejä, mutta tämä palautti rakkauteni taistelupeleihin ja addiktoi samalla tavalla kuin Tekkenit lapsena. Ja siitä todisteena se että en ole sitten lapsuuden Tekken-sessioiden saanut rakkuloita sormiini, mutta tämän kanssa puhkesi kerran tai toisen.

Batman: Arkham City

Niin paljon kuin Skyrimissa tekemistä olikin ja pelitunteja siihen olen upottanu, on pakko suurena Batman fanina valita Arkham City. Vivahteikas tarina, nerokkaat Riddler -arvoitukset, sekä huima määrä pelissä esiintyviä tuttuja hahmoja tekivät tästä teoksesta henkilökohtaisesti sen vuoden merkittävimmän tekeleen. Innolla odotankin mitä Rocksteady seuraavaksi taikoo kätösistään vai onko kaikki paukut jo käytetty. Taso ainakin viime vuosina pysynyt korkealla.

Battlefield 3

Taistelupelisarjan hyvin onnistunut viimeisin, joka onnistui yllättäen pistämään tänä vuonna CoDin ylivallan tiukille. Paremmat grafiikat kuin missään sotapelissä ikinä. Myös Arkham City ja Skyrim olivat todella kovia tänä vuonna.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Kahden vaihteila olin tämän ja Batmanin välillä. Mutta päädyin sitten tähän, maailman on vain niin uskomattamon hieno ja tehtävää riittää kyllästymiseen asti. Olen pelannut jo 40 tuntia, mutta vieläkin tuntuu tuoreelta.

Dark Souls

Ei tarvinne paljoa selitellä.