World Of Tanks / Foorumit / pelaaja.fi
1 viesti / 0 new
World Of Tanks

Ajattelin että tälle pelille olisi hyvä perustaa oma keskusteluosio, koska en itse ainakaan löytänyt ainuttakaan foorumeilta.

Elikkäs mitäpä tästä kirjoittamaan, kyseessähän on siis suomalaisittain tuttu Tankkipeli PC:llä sekä Xbox360:llä, en ole varma löytyykö myös PS3:lle.

Itse tahkonnut molempia versioita kuitenkin, PC:llä kuin Xboxillakin ja kuulisin mielelläni muiltakin mietteitä pelistä ja pelitarinoita, onnistuneista matseista ja ei niin-onnistuneista, jos ei kuitenkaan lähdetä poraamaan kuinka toiset on noobeja ja sitä rataa.

Elikkäs koitan lyhyesti tiivistää mistä pelissä on kyse, pelihän on siis tankkimaailmaan sijoittuvaa Deathmatchia eri variaatioin, assaulttia, defenseä ja perus DM:ää.

Kumpaisellakin puolella on 16 tankkia jotka ottavat toisistaan mittaa, eli melkoiset mittelöt aika ajoin.
On erilaisia Tierejä eli huonosti suomentaen "tasoja" eli I Tier, II Tier, III Tier aina X Tieriin saakka ja itse tankkeja on myös 5 eri variaatiota Light, Artyllery, Heavy, Medium ja Tank Destoyer joilla jokaisella on oma niinsanottu rooli pelissä, lightit skouttailee, TD:t sniputtaa ja arty antaa muutoin tukea taistelukentälle.

Pelihän alkaa siis Tier I tankeilla jotka ovat yksinkertaisesti sanottuna melko köykäisiä, ihan perustankkeja kaukaa historiasta mutta peli onneksi antaa edetä nopeasti isompiin Tiereihin mikä tarkoittaa vaativampia matseja.

Pelihän on itsessään Free to Play ja muutenkin ilmainen mutta pelin täkynä on Kullalla eli oikealla rahalla ostettavia etuja niin aloittelijoille kuin veteraaneillekkin, on tankkia, parempia Premium panoksia ja sitä rataa, siltikään peli ei sorru olemaan Pay To Win mallinen eli ilmaisillakin pärjää mainiosti jos vain kärsivällisyyttä löytyy, koska ilmaistankeilta puuttuu bonukset jotka auttavat tienaamaan pelin valuuttaa, Hopeaa enemmän, siksi onkin hienoa että WG on päättänyt aina aika ajoin antaa pelaajille mahdollisuutta tienata matseista tienatut XP:t ja Hopeat 3-5 kertaisina, ja jokapäiväinen ensinmäinen matsi tankkia kohden on poikkeuksetta 2X joka toimii hauskana koukkuna palata pelin ääreen liki päivittäin.

Tankeista sen verran mainitsen että pelihän siis sisältää hauskasti monia ikonisia ja vähemmän tunnettuja tankkeja WW I:stä WW II:seen ja monia vain piirtopöydälle eksyneitä yksilöitä eli prototyyppeja, moderneja tankkejahan ei siis ole koska ne voisi olla vaikea sovittaa vanhojen tankkien joukkoon.

Tankeillahan on eri ominaisuuksia ja niitä voi päivitellä XP:llä avattavilla "paketeilla" (PC:llä palikka kerrallaan)
voit siis päivittää tykkiä, teloja, moottoria ja radiota, hopealla kuitataan se viimeinen asennus.

Omat kokemukseni ovat olleet pääasiassa positiivisia pelin ääreltä, aina väliajoin tottakai tulee vastaan matsi jossa oma jengi ei ehkä tiedä mitä pitäisi tehdä mutta en pitäisi sitäkään huonona piirteenä, olisi perin mälsää jos matsit olisivat aina pelkkää voittoa, osa viehätyksestä tulee juuri siitä kun alat pärjäämään ja saat viimein auki sen tankin jonka tahdot, mutta tiimipelillä saavuttaa paljon helpommalla, luonnollisesti, pelihän tukee Xboxillakin nyt viimeisimmän päivityksen myötä 6 pelaajan Platoonia mikä on nimensä mukaisesti pieni pataljoona joilla on oma suljettu äänikeskustelunsa, oiva lisä kyseiseen peliin.

Oma paras matsini oli seuraavanlainen ja oli itseasiassa eilen, ajelin rauhassa eräässä talvikentässä D.W 2:lla kun rupesi tulemaan porukkaa vastaan, olin oman Tierin joukossa eli Tier IV kyseessä, pieni saksalainen low Tier Heavy tank, noh paukkua rupesi lentämään ja sain monen monta osumaa itseeni ja jengi, omani siis, rupesi kaatumaan vieressä ja sitten kun äänet rupesivat vaimenemaan, olin tyhjentänyt omalla tankillani 8 vastapuolen tankkia, yhden ainoan minuutin aikana, voi sitä hihityksen määrää kun tajusi mitä tapahtui.

Toinen hemmetin hauska tapaus oli sellainen missä yritin kovasti T-50:llä kiivetä vihollistukikohtaan mäkeä pitkin spottailemaan vihulaisia, hetken päästä minut huomasi valtava KV-1 Heavy tank joka tuli alas rynnistäen sitä samaa mäkeä kohti minua, pakitin äkkiä mutta olin liian hidas ja juuri ennen törmäystä kaarsin vasemmalle ja voila, tankki rymisteli ohitseni ja tuhoutui koska oma jengini huomasi sen tähtäimessään, hah, hauskoja hetkiä.

Toivottavasti nyt tiedätte mitä World Of Tanks on, en osaa kuvailla niin hyvin kuin tahtoisin mutta muiden fiiliksiä ja kokemuksia olisi hauska kuulla.