ZombiU ( Wii U ) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
ZombiU ( Wii U )

IMAGE(http://www.dailyjoypad.co.uk/images/uploads/2012/06/zombiu_650-600x369.jpg)

Pelin nimi: ZombiU
Alusta: Wii U
Kehittäjä: Ubisoft
Julkaisu: 30.11.2012

Ubisoft on todella vahvasti tukemassa loppuvuodesta 2012 julkaistavaa Nintendon Wii U -pelikonsolia. Pelitalolta on luvassa useampikin peli laitteen julkaisuun, mutta otetaan tässä keskustelussa parrasvaloihin kesäkuussa Los Angelesissa järjestetyillä E3-pelimessuilla julkistettu ZombiU -niminen peli, joka on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli höystettynä vahvasti selviytymiskauhulla. Pelin on vahvistettu tulevan yksinoikeutena Wii U:lle ja hyödyntävän monipuolisesti tämän erikoisohjainta.

Zombi U sijoittuu vuoden 2012 Lontooseen, jossa pelaaja ohjaa joukkoa selviytyjiä taistelussa Zombi-viruksen saastuttamia ihmisiä vastaan. Pelisysteemi on armoton, sillä kerran kuollessaan joutuu pelin alkuun. Mutta vastaavasti homman jujuna on se, että kun joutuu Zombi-lauman uhriksi ja kuolo käy, niin aloitetaankin eri selvityjällä. Täten pelissä etenemistä helpottaa edellisen selviytyjän varusteiden hyödyntäminen. Pelaajalla on mukanaan selviytymispakkaus, ja sitä voidaan hyödyntää suoraan Wii U GamePadin kosketusnäyttöä käyttäen, eli varusteita vaihdellaan ja käytetään reaaliajassa ilman pelitaukoja. Ohjaimella voi myös skannailla paikkoja ja sitä voidaan käyttää vaikkapa tarkka-ampujan aseella kiikaritähtäykseen. Mikäli uuden tablettiohjaimen käyttö syystä tai toisesta ei miellytä, voidaan peliä pelata myös täysin normaalillakin ohjaimella, eli tässä tapauksessa Wii U Pro Controllerilla. Tällöin peli on enemmän FPS-painotteinen.

Viime aikoina Zombeja on pursunnut ulos ovista ja ikkunoista, mutta silti ne tuntuvat aina vetävän ihmisiä puoleensa. Eikä Zombi U myöskään tee tässä poikkeusta, vaan peli on herättänyt paljon kiinnostusta ja ihmetystä, niin pelimediassa kuin pelaajissakin. Peli on harvinaisen raakaa ja sensuroimatonta "gore-viihdettä", mikä on sinänsä jo erikoinen yhtälö yhdessä Nintendon konsolin kanssa. Peli on tällä tietoa Wii U:n julkaisupeli.

IMAGE(http://www.develop-online.net/static/images/news/34279/184_6311_PEGI%2018.jpg?i=1269430042)IMAGE(http://www.develop-online.net/static/images/news/34279/184_6311_PEGI%2018.jpg?i=1269430042)IMAGE(http://www.develop-online.net/static/images/news/34279/184_6311_PEGI%2018.jpg?i=1269430042)

Videomaistiaisia:

* ZombiU - E3 Reveal Trailer
* ZombiU - E3 Gameplay Trailer
* ZombiU - New Trailer for Nintendo Wii U (HD) VAROITUS: Ei heikkohermoisille!
* ZombiU - Buckingham Palace Trailer
* ZombiU - Gamescom Trailer
* ZombiU - PAX Gameplay Trailer
* ZombiU - Trailer for Wii U @ September 13th Media Briefing
* ZombiU - Survivors vs. Zombies

IMAGE(http://www.gamgea.com/wp-content/uploads/2012/07/ZombiU_nursery.jpg)

Näyttää aika mahtavalta peliltä. Voisin ostaa heti julkaisussa tämän.

e: Ai miksi peli näyttää hyvältä? No, koska siinä on hienot grafiikat ja, koska peli näyttää vaikealta, kun aseita ja varusteita pitää vaihtaa reaaliajassa.

ZombieU on ehdottomasti yksi Ninskan uuden konsolin mielenkiintoisimmista julkaisunimikkeistä. Itse en ole koskaan kummemmin lämmennyt tälle zombiebuumille, tai ylipäätäänkään koko kauhupelien genrelle, mutta oli pelissä silti potenttiaalia. Ohjainta hyödynnettiin ihan näppärästi, minkä takia peli olikin loistava tapa esitellä uutta konsolia. Myöskin pelin "kerrasta poikki" -mentaliteetti vaikuttaa mielenkiintoiselta. Suurin haaste pelille onkin sitten erottua kaikista muista miljoonista zombieräiskinnöistä. Sekin pitäisi vielä tehdä hyvin.

Kuinka selviydyt Zombilauman uhatessa?

Saksassa alkamassa olevat Gamescom-pelimessut tuovat aina keskuuteemme uutta materiaalia useista loppuvuoden odotetuista peleistä, eikä ZombiU myöskään jäänyt ilman.

Aika rohkeaa puhua jo julkisesti pelin jatko-osasta, vaikka koko peliä ei ole edes julkaistu, eikä edes konsoliakaan jolla sitä voisi pelata. Ilmeisesti Ubisoftilla on tullut deadline liian äkkiä vastaan, koska miettivät, että millaisia moninpelimuotoja ZombiU 2 voisi pitää sisällään? Ilmeisesti tähän ekaan osaan on tulossa ainoastaan yksi multiplayer mode, sekin ilmeisesti paikallisena. Vai onko jollain infoa, että ZombiU sisältäisi nettipelin?

[u]edit:[/u] [b]New ZombiU trailer[/b]

ZombiU (Wii U) PAX Gameplay Trailer

Alkaa tuntumaan aina vain paremmalta tämä peli. Julkaisupeliksi vähintäänkin hyvä.

ZombiU Trailer for Wii U @ September 13th Media Briefing

Huh.. hikeä pukkaa! Mielenkiintoisia käyttötapoja ovat kyllä Ubisoftilla keksineet GamePadille tässä pelissä ja tunnelma ainakin on kohdallaan. On hyvä että Nintendo julkaisee Ubin kanssa ZombiU Premium-bundlen jossa peli tulee mukana, ja vieläpä 30.marraskuuta kun itse Wii U:kin julkaistaan. Vielä kun hinnan kertoisivat.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Suurin haaste pelille onkin sitten erottua kaikista muista miljoonista zombieräiskinnöistä. Sekin pitäisi vielä tehdä hyvin.

Zombieräiskintöjä on itse asiassa vähän ja vielä vähemmän kunnon zombi pelei mis ne ei oo näit nykyajan juoksevii pellei mitkä perjaattees ei oo ees zombei.

Zombi U Limited Edition Wii U Premium Bundlea on luvattu tulevan eurooppaan, mutta vielä ei ole pakkauksesta näkynyt kuvia, eikä monestakaan paikasta saa edes varattua. Kiinnostaisi kyllä sellaisella aloittaa Wii U:lla pelailut.IMAGE(http://thehut.pantherssl.com/productimg/0/600/600/54/10639054-1347610401-886441.png)

ZombiU:hun tulee myös loistavia ja osalta tuttujakin moninpeli -elementtejä. Pelaajat voivat jättää suoria viestejä tai ihan miten haluavat, esim. piirtämällä seinään joko suoran vihjeen tulevasta tai huijjaamalla pelaajaa. Jos vain olet yhteydessä nettiin ja ystäväsi omistaa ZombiU:n niin pelaajien jättämät vihjeet / kettuilut tulevat teidän peliinne (ei pakollinen, saa otettua pois päältä.) Toinen elementti on niin että kun kuolet omassa pelissä niin ilmestyt myös muitten ystäviesi peliin zombina joilla on tavarat kannossa, alkaa juoksu kukaa saa tavarat. :D

Ns. Oikea moninpeli löytyy lokaalina jossa toinen spawnailee zombeja gamepadilla ylhäältäpäin kuvattuna strategisessa muodossa, toinen pelaaja selviytyy pelkällä tv ruudulla pelaten muilla ohjaimilla. (perinteiset wii ohjaimet tai uusi pro -ohjain.) Itsellä lähti tilaukseen ZombiU bundle ja odotan friend kutsujen jakoja boardilaisten välillä. ;)

Nuo viestiominaisuudet tuovat hyvällä tavalla mieleen Dark Soulsin. Aika pieni ominaisuus loppujen lopuksi, mutta onnistuessaan voi olla toooooodella hauskaa. Toki tuo "oikea" moninpelikin voi olla kaverien kanssa pelattuna ihan mukavaa puuhaa, mutta selvästi enemmän on tämän pelin kohdalla panostettu vahvaan yksinpeliin.

Tosiaan pieni mutta veikeä ominaisuus, viestit tulevat ilmeisesti esiin scannauslaitteella mitä käytetään pelissä kaiken näköisen löytämiseen. Täytyy kyllä sanoa että ihan co op pelinä (ZombiU 2?) voisi olla loistavasti. Noh katsotaan tuo ensin, kuumeisesti odotan ennakkovaraustani, vajaa 2kk jäljellä!

Nonnii, ne jotka ovat varanneet tai aikovat ostaa Wii U:sta tuon ZombiU Premium Packin, tässä tulisi ihailtavaksi ensimmäinen kuva, siitä miltä paketti (saksassa?) näyttää:

IMAGE(http://sickr.files.wordpress.com/2012/10/zombiu_wii_u_bundle.jpg)

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Nonnii, ne jotka ovat varanneet tai aikovat ostaa Wii U:sta tuon ZombiU Premium Packin, tässä tulisi ihailtavaksi ensimmäinen kuva, siitä miltä paketti (saksassa?) näyttää:

Riippuu tietty hinnasta. Jos tuo maksaa yli 400 euroa niin en osta. Ja ei se kuitenkaan kävisi, että zombiu ja pro ohjain tulee tuossa konsolipaketissa. Ei se vaan käy.

Eli Zombie U-paketti on muuten täysin samanlainen, kuin Premiumi, mutta siellä tulee pelin lisäksi myös ohjain. Toki myös laatikko on erilainen. Olisihan tuo ihan kiva paketti, olettaen että ohjaimen ja pelin saisi tuota kautta edullisemmin. Saa nähdä millainen määrä nuita rantautuu Suomeen ja pääsevätkö ne kuinka pitkälle satamasta, ennen kuin innokkaimmat fanipojat ryöstävät ne laivoista.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Saa nähdä millainen määrä nuita rantautuu Suomeen ja pääsevätkö ne kuinka pitkälle satamasta, ennen kuin innokkaimmat fanipojat ryöstävät ne laivoista.

Ainakin Discshopista tuli jo seuraavan kaltainen viesti:

"Valitettavasti olemme saaneet tiedon tavarantoimittajaltamme, etteivät he pysty toimittamaan etukäteen ilmoitettua määrää Wii U ZombiU Premium Packia jälleenmyyjille, ja tämän vuoksi lähes kaikki jälleenmyyjät jäävät ilman."

Joten jos ja kun tuota vielä muutamista paikoista näyttää pystyvän tilata Suomesta, niin halukkaiden on varmasti viisainta toimia mahdollisimman nopeasti, julkaisupäiväksi en välttämättä uskaltaisi jättää.

maahantuoja vahvisti tänään WiiU-laitteiden toimitusmäärät ja saamme koneita sen verran että sinulle Premium + ZombiU -paketti järjestyy julkaisupäivälle.

Minä sain tämän ilmoituksen.

Verkkokaupasta ei oo tullu kummemin muuta viestiä kuin automaattinen "odotamme tuotteita vielä." Fingers crossed että toimin ajoissa, tilaus kun lähti vasta lokakuun ensimmäinen päivä.

IGN:n ennakko.

Aika mielenkiintoinen tuo ennakko ainakin meikäläisen mielestä. Ihan avoimesti kerrotaan, että aikaisemmin pelissä oli selvästi ollut ongelmia etenkin ohjauksen kanssa ja myös aseissa kummallisuuksia, mutta Ubilla ilmeisesti panostettu peliin sen verran, että ovat ihan palanneet päivittelemään pelin tuntumaa. Wiin julkaisuun Ubi tunnetusti teki aika paljon paskaa (itsekkin sen onneksi myöntävät), mutta tällä kertaa asiat ilmeisesti toisin. Pikkuisen kutkuttelee tämä peli, vaikka zombeista en koskaan ole ollutkaan liekeissä. Tosin, aihepiirin pelejäkään en ole pelannut, joten ähkyä ei siinä mielessä ole syntynyt.

Mulla on tullut henk.koht kova ähky noista zombie peleistä mutta tämä tuntuu siltä joltain. Tuo ennakko tosiaan oli hyvä kun ruodittiin pelimekaniikkaa joka tuntuisi paremmalta viimeisimmissä testikokeiluissa. Kuukausi jäljellä. :)

Lisää ZombiU hypetystä.. http://www.youtube.com/watch?v=BJ6ALWB0tQI
Tuota videota katsellessa kuulin kuinka pelintekijä neuvoi "you can actually shoot those ravens and eat them, alltough some of them are rotten." Mahtavaa. :D

Lainaus käyttäjältä Muksu+

[url=http://www.youtube.com/watch?v=LfltWviMqmQ&feature=plcp]IGN:n ennakko.[/url]

Aika mielenkiintoinen tuo ennakko ainakin meikäläisen mielestä. Ihan avoimesti kerrotaan, että aikaisemmin pelissä oli selvästi ollut ongelmia etenkin ohjauksen kanssa ja myös aseissa kummallisuuksia, mutta Ubilla ilmeisesti panostettu peliin sen verran, että ovat ihan palanneet päivittelemään pelin tuntumaa. Wiin julkaisuun Ubi tunnetusti teki aika paljon paskaa (itsekkin sen onneksi myöntävät), mutta tällä kertaa asiat ilmeisesti toisin. Pikkuisen kutkuttelee tämä peli, vaikka zombeista en koskaan ole ollutkaan liekeissä. Tosin, aihepiirin pelejäkään en ole pelannut, joten ähkyä ei siinä mielessä ole syntynyt.

Kyllä tuo ennakko tosiaan antoi ymmärtää, että ZombiU on Wii U:n julkaisupeleistä ehdoton "must-have". Mikäli en aivan puusilmä ole, niin peli on ottanut myös melkoisen harppauksen myös graafisella ulosannillaankin, kun verrataan vaikkapa E3:n aikaisia demoja. Pelissä tuntuu olevan todella mukavasti detaileja, ja ne näyttävät hyviltä. Eikä tuo ulkoasu tällaisessa selviytymiskauhussa ole tärkein asia, mutta kyllä tämä peli nyt Left 4 Deadien ja Resident Evilien kanssa vertailun kestää, helposti. Video ei ehkä tee parhaiten oikeutta tässä tapauksessa, mutta katsokaa vaikka näitä screenshotteja ja kuvitelkaa peli pyörimässä isossa HD-töllöttimessä sulavalla ruudunpäivityksellä ja täysteräväpiirtona. Pelin nyt kuitenkin on luvattu tukevan Full-HD:ta (1080p) ja olevan ruudunpäivitykseltään tasaisen varma 60 fps, mutta saas nähdä mitä se sitten myyntiversiossa tulee todellisuudessa olemaan.

30 päivää enää!

ZombiU:sta tuli uusi traileri joka demonstroi multiplayer moodin toimintaa. Toimisi jopa hyvin jo omana wiiu mainoksena, niitäkun omasta mielestäni ei ole ollut juurikaan jotka kertovat tietämättömälle Wii U:n potentiaalista!

Tuossa vielä linkki yllämainittuun traileriin. Näyttää todella hyvältä menolta. Olisi hyvä jos selviytyjä voisi käyttää myös remotea jos pro controlleria ei löydy. Onkohan tuo pelkästään kahdelle pelaajalle vai olisikohan tuohon mahdollista saada enemmänkin selviytyjiä mukaan ja onko nettipelistä ollut vielä mitään mainintaa?

Toivottavasti ZombiU paketteja löytyy julkaisupäivänä edes muutama kaupasta muuten saattaa venähtää pro controllerin hommaaminen aika pitkällekin.

ZombiU - Surviving the hardest zombie apocalypse yet (all new gameplay)

Uudella videolla pelintekijä paljastaa, että peli on tarkoituksella tehty hieman suttuiseksi, koska "nykyaikainen" puhdas ja kirkas grafiikka ei kuulemma sovi niin hyvin selviytymiskauhupeliin. Lisäksi modernimmat valaistusefektit toisivat liikaa valoa pimeään ympäristöön, eikä se silloin vastaisi niin paljoa pelintekijöiden hakemaa vanhojen kauhuelokuvien tunnelmaa. Eli jos jonkun mielestä peli on näyttänyt suttuiselta, niin kyse ei ole siitä että Wii U ei pystyisi parempaan, vaan peli on tehty tarkoituksella hieman rosoiseksi. Hyvä vai huono juttu? Parin viikon päästä sen pääsee kokemaan itse..

Tässä vielä lopuksi ZombiU Julkaisutraileri.

Nyt nousi kyllä kieltämättä vähän odotukset tuon pelin suhteen. Olen suhtautunut hyvin varauksella siihen, sillä pelottaa, että siitä tulee uusi Red Steel...Hirveä hype, mutta hyvin keskinkertainen peli. Mutta haluan uskoa, että peli on hyvä ja tuo multiplayer moodi näyttää huikealta.

Mikanes ja SikSak kiitokset kun annoitte linkit videoihin, minulla oli sama aikomus omaan postaukseeni ylempänä mutta taisin taas kerran olla niin täpinöissäin että kirjoitan vain oman hypeviestini vailla videolinkkejä x)

edit: Mikanes joo tosiaan aika näyttää miltä se todella näyttää, onhan tuo jossain määrin ehkä tekosyy grafiikan tasolle mutta mielestäni ihan hyvä ja käypä perustelu. Peli näyttää kyllä laadukkalta jo omaan silmään ja tasokas gameplay on kaiken perusta.

Lainaus käyttäjältä Megaman

..tuo multiplayer moodi näyttää huikealta.

Tuossa ylemmässä videossa ei sitä varsinaista pelaamista paljoa näytetty, mutta laitetaanpas tästä tulemaan sellainen reilun kymmenen minsan pätkä MP-matsista:

ZombiU - Multiplayer Gameplay - Pop Up Demo [11:23]

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Lainaus käyttäjältä Megaman..tuo multiplayer moodi näyttää huikealta.
Tuossa ylemmässä videossa ei sitä varsinaista pelaamista paljoa näytetty, mutta laitetaanpas tästä tulemaan sellainen reilun kymmenen minsan pätkä MP-matsista:

ZombiU - Multiplayer Gameplay - Pop Up Demo [11:23]

Tuo video vastaskin samalla arveluttaviin asioihin eli Wiimotea voi käyttää eikä tuota voi pelata netissä. Nyt sai hyvän käsityksen millaista tuo moninpeli on ja näyttää todella hyvältä. Yksinpeli zombimestarin saappaissa voisi olla hyvin mielenkiintoinen moodi. Muutenkin tuli kokoajan semmoinen fiilis, että tuossa on saatu sulautettua strategiapeli ja FPS hyvin yhteen.

http://wiiublog.com/the-launch-trailer-for-zombiu/ Uutta traileria. :)

edit: Uutta gameplay videota: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YW-vJofqwxI

reddit linkki zombiu: http://www.reddit.com/r/ZombiU

virallinen zombiu sarjakuva, mitä tapahtui kun ihmiset alkoivat muuttua, uusi sarjakuva joka päivä kahden viikon ajan.

1. päivä http://z-14.ubisoft.uk.com/

edit 2: http://www.youtube.com/watch?v=zdXaoIiFJ5Q Developer haastattelu jossa mm mainitaan että multiplayeriin unlockataan uusi moodi kun läpäisee yksinpelin survival vaikeusasteella (ei saa kuolla kertaakaan.) Pelimoodi on toistaiseksi tuntematon eikä halunnut spoilata sitä!

Sarjakuva on oikein hienosti toteutettu. Olen aika hidas lukemaan niin tuota oli aika vaikeaa seurata jos halusi efektien edes jotenkin pysyvän, mutta kyllä tuon pariin tulee joka päivä palattua.

IGN antoi ZombiUlle arvosanan 6.3, mutta lukijoiden arvosana on tällä hetkellä 8.5. En jaksanut vielä kunnolla arvostelua lukea eikä muita arvosteluja ole vastaan tullut, mutta eiköhän niitä ala kohta kunnolla tulemaan.

Edit. Kun vähän paremmin selailin niin onhan noita arvosteluja jo useampi tullutkin. Aika sekainen vastaanotto tuntuu olevan, jotkut on antaneet 5/10 kun taas toisilta on tullut 9/10. Pitää huomenna paremmalla ajalla lukea arvosteluja kunnolla.

Kyseessä selvästi sellainen peli mikä jakaa aika selvästi jengin useampaan leiriin. Mitään selvää jakoa rakastajiin ja viihaajiin ei ole, mutta kaikkea siltä väliltä tuntuu löytyvän. Parhaimmillaan saanut useammastakin paikasta kiitettäviä arvioita, mutta karuimpia taitavat olla juurikin nuo IGN:n 6,3 ja Gamespotin 4,5. Suurimpia ongelmia ovat osalle olleet se, että vihuja saa hakata useamman kerran mailalla, että mokomat kaatuvat, mutta tuollaiset asiat ovat tietenkin korjattavissa päivityksellä. Toki tuokin on hippasen pelaajasta kiinni pitääkö tuollaisesta.

Edgeltäkin napsahti kuitenkin 7, joten en ihan uskaltaisi haukkua peliä Wii U:n omaksi Red Steeliksi, mutta eipä tosiaan pelkkää hehkutustakaan ole pelin taival ollut. Noh, jollain tavalla tuo kiinnostaa vieläkin. Toivottavasti Ubilla jaksetaan päivitellä bugeja poies jatkossa.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Parhaimmillaan saanut useammastakin paikasta kiitettäviä arvioita, mutta karuimpia taitavat olla juurikin nuo IGN:n 6,3 ja Gamespotin 4,5.

Aluksi järkytyin kun tuo IGN:n arvio tuli vastaan, koska kuitenkin ylistivät peliä oikein kunnolla viimeisimmässä ennakkovideossaan, mutta kun arvostelun pystyin lukemaan, niin hyvinhän tuo oli perusteltu. Pelin kiinnostavuus taitaa olla enemmän makukysymys, kuin puhtaasti huono toteutus. Potentiaalia ilmeisesti kuitenkin olisi ollut vaikka huippupeliksi, mutta toteutus ei täysin onnistunut. Silti peli lienee kokeilemisen arvoinen, enkä ainakaan itse jätä kokeilematta vaihtelevien arvioiden vuoksi.

Tuli jo mieleen, että IGN dissaa Wii U:ta, mutta ei ainakaan muiden arvioiden perusteella:

Batman Arkham City - Armored Edition ( 9.5 / 10 )
New Super Mario Bros U ( 9.1 / 10 )
Scribblenauts Unlimited ( 8.8 / 10 )
Nintendo Land ( 8.7 / 10 )
Ninja Gaiden 3: Razor's Edge ( 7.6 / 10 )
Darksiders 2 ( 7.5 / 10 )

Eli Wii U:n julkaisupelien keskiarvo (tähän mennessä) ILMAN ZombiU:ta olisi IGN:ltä 85 % ja sen kanssakin suhteellisen hyvä 82 %. Saas nähdä mitä BLOPS 2:lle, AC3:lle ja muille lopuille napsahtaa. Toki tässä puhuin nyt vain yhdestä arvioiden antajasta, mutta pelimaailmassa kuitenkin aika isosta isosta vaikuttajasta, joten kyllä tuollaisilla isoilla tekijöillä aina vähän vaikutusta on siihen, mille peleille niitä kukkaron nyörejä jengi availee. Vaikka en sitä parhaaksi mahdolliseksi "arvostelijaksi" itsekään noteeraa, niin kyllä kyseistä saittia tulee silti aina välillä seurailtua. Ajan tasalla kuitenkin ovat melko hyvin, ja ne peliarvostelutkin tahtovat tupsahtaa aina siellä ensimmäisten joukossa.

Tällä hetkellä pelin ZombiU Metacritic-keskiarvo on 72 / 100.

Vieläkö porukka on aikeissa hankkia peliä?

Ehdottomasti, luulen että kuulun siihen ryhmään joka tykkää pelistä juuri semmoisena kuin se on tarkoitettu. Toki parannettavaa löytyy käyttöiittymmästä mutta se ei omia odotuksia petä. Luulen edelleenkin että zombiu täyttää toiveeni. tästä muuten ihan kattavaa gameplay videota zombiu:sta ilman spoilereita (ainakaan omaan silmään ei tuntunut mitään tarinapohjasta olevan mitä ei pitäisi tietää etukäteen) jossa esitellään tarkemmin toimintoja ja pelimekaniikka. Tuskin maltan odottaa. (ja black ops 2 tulee hankittua kans!) http://wiiublog.com/a-closer-look-at-zombiu/

http://www.youtube.com/watch?v=dGjKLAJYNBA&list=UUbu2SsF-Or3Rsn3NxqODImw&index=10&feature=plpp_video Developer diary #3

Twitterissä tästä jo mainitsinkin, mutta aivan huikea peli kyseessä. Älkää vaan antako nihkeiden jenkkiarvostelujen hämätä. En tiedä mitä Left 4 Deadin tyylistä räiskintää tästä halusivat, mutta tällaisenaan Zombi U on aitoa selvitymiskauhua, jollaista ei ole nähty sitten alkuperäisten Resident Evilien. Ihan jokainen zombie voi tappaa sinut jos et ole tarkkana ja jokainen löydetty luoti on kallisarvoinen.

Superrähjäinen graafinen ilme luo mahtavaa tunnelmaa ja Game Padin käyttö on parasta ja monipuolisinta mitä Wii U:lla on toistaiseksi nähty. Jos vaan ikää riittää, tämä on aivan olennainen Wii U -peli. Propsit Ubisoftille että uskalsivat tehdä heti julkaisuun.

Utelen silkasta mielenkiinnosta että onko tässä vähän samanlaista fiilistä kuin aivan loistavassa Dead Islandissa ?
Toisekseen sen on parempi kuin hyvä jos tämä peli EI muistuta Left 4 Deadia, mikä oli älyttömän puuduttavaa loputtomien sprintti zombien vuoksi jo pienessäkin erässä.

Lainaus käyttäjältä SamTheFurious82+

Utelen silkasta mielenkiinnosta että onko tässä vähän samanlaista fiilistä kuin aivan loistavassa Dead Islandissa ?
Toisekseen sen on parempi kuin hyvä jos tämä peli EI muistuta Left 4 Deadia, mikä oli älyttömän puuduttavaa loputtomien sprintti zombien vuoksi jo pienessäkin erässä.

Ei ole kauheasti. Aika surkea räpellys Dead Islandii verrattuna.

Itsehän tuon ZombiU:n olen pelaillut läpi ja hyvä pelihän tuossa on kyseessä. Siis jos sitä tajuaa pelata sillä tavalla kuin tarkoitettu. FPS-räiskintöjen vauhtiin ja ammuskasoihin tottuneiden ja sellaista odottavien kannattaa jättää peli ostamatta. Peli alkaa myös vi*uttaa nopeasti jos sitä pelaa kuin tusinaräiskintää.

Peli on todella hiljaista vauhtia etenevää selviytymiskauhua ensimmäisestä persoonasta kuvattuna. Ammuksia on vähän ja usein parempi välttää zombien kohtaaminen tai houkutella ne yksi kerrallaan taisteluun. Peli sisältää strategiapelimäisiä elementtejä ja tilanteiden hoitamiseen on yleensä monta toimintatapaa.
Esimerkkinä kadulla on 5kpl zombeja laahustamassa,jolloin pelaajalla on vaihtoehtoina:
-Juosta vaan läpi alueen ja toivoa ettei alueen perällä joudu tiirikoimaan lukkoja tms. kun zombielauma painaa päälle.
-Heittää soihtu ja kerätä zombiet samaan kasaan ja tarjota vanhaa kunnon molotovia.
-Houkutella zombiet yksi kerrallaan päälle, jolloin voi hakata huoletta krikettimailalla ajan kanssa
-Tiputella aseilla tarkkojen laukausten kera päälle tulevat yksi kerrallaan

Jos jokaiseen tilanteeseen juoksee ja miettii sen jälkeen mitä tekee niin kuolema kerää nopeasti ja pelistä tulee turhauttava. Jos pelissä haluaa helpotusta, niin kannattaa pelata WiiU kytkettynä nettiin. Silloin tupsahtelee peliin muiden pelaajien ex-selviytyjiä isoine reppuineen täynnä kamaa. RE1/RE2 pelaajille ehdoton ostos, RE4:n shoot-em-upista tykkäävät kannattaa jättää väliin.

Omastakin mielestä ZombiU on oikein hyvä tekele ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille selviytymiskauhun ystäville. Oikeastaan peli olisi vain tarvinnut enemmän melee aseita ihan vain vaihtelun vuoksi, mutta muuten tuliaseiden ja panosten vähyys loi enemmän hyvää tunnelmaa kuin olisi alkanut ottaa pattiin. Tosiaan hidas eteneminen oli todellinen valtti peliä pelatessa ja itsekin kuolin alussa huomattavasti enemmän suinpäin ryntäillessä tiukkiin tilanteisiin. Maaston skannailukin helpottaa ja jossain määrin jopa nopeuttaa pelaamista ja itsellä ainakin tuli loppua kohden hommaan ihan Metroid Primemainen rutiini. WiiU:n Metroidia odotellessa.

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Ei ole kauheasti. Aika surkea räpellys Dead Islandii verrattuna.

Kysymys kuuluukin, oletko pelannut Zombi U:n läpi, tai edes kokeillut? Makuasia tietysti, mutta ZombiU on kyllä ehdottomasti pakkohankinta OIKEASTA selviytymiskauhusta pitäville. Tätä pelataan yöllä valot sammutettuna ja kuulokkeet korvilla.

Ei se ainakaan osto haluja herätä kun on video arvosteluja katsonut ja yhtä zombia saa lyödä 6-8 kertaa sillä mailalla suoraan päähän niin kovaa kuin pystyy ennen kuin se kuolee. Näytti ainakin videoissa siis niin tylsältä ettei mitään rajaa juuri tuon takia kun ne zombit kestää aivan liikaa osumaa.

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Lainaus käyttäjältä gurgi+ Ei ole kauheasti. Aika surkea räpellys Dead Islandii verrattuna.
Kysymys kuuluukin, oletko pelannut Zombi U:n läpi, tai edes kokeillut? Makuasia tietysti, mutta ZombiU on kyllä ehdottomasti pakkohankinta OIKEASTA selviytymiskauhusta pitäville. Tätä pelataan yöllä valot sammutettuna ja kuulokkeet korvilla.

Joo mulla on se mutten jaksanut pelata kun pari kenttää ja Dead Islandiin verrattuna todella huono, siihen uppos reilusti yli 100 tuntia ja tulevaisuudessa enemmänkin vielä. Kai tätäkin täytyy vielä yrittää pelata kun se tuli ostettua, mutta en voi suositella sitä kenellekkään. Eikä tämä nyt ainakaan aikuista miestä voi pelottaa, ei ainakaan minua.

PS. Neuvoja
Pelit ja terveys
Pelaamiseen ei liity mitään erityistä terveysriskiä. Vapaa-ajan toimintana se on vain vuorovaikutteisempaa kuin kirjojen lukeminen tai television katselu. Koska siinä käytetään näköaistia, pelaajia suositellaan yleisesti noudattamaan seuraavia ohjeita:
pelaa aina hyvin valaistussa huoneessa
pidä säännöllisesti taukoja
älä pelaa montaa tuntia putkeen, vaikka peli olisi kuinka mukaansatempaava
säilytä vähimmäisetäisyys näyttöruutuun

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Eikä tämä nyt ainakaan aikuista miestä voi pelottaa, ei ainakaan minua.

Eipä kukaan pelkäämisestä puhunutkaan, mutta kyllä tässä Zombi Juussa ihan jännä tunnelma on. Dead Islandista en sano mitään, kun ei ole (vielä) tullut pelattua, hankintalistalla ollut kylläkin. Arvostelujen perusteella sekin on ZombiU:n tapaan jakanut mielipiteitä, ja jos peliarvostelujen "raamatusta" eli Metacriticistä katsoo, niin ainakin konsoleilla Dead Island on keskiarvossa jopa heikompi. Joten vielä kerran: makuasia.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Ei se ainakaan osto haluja herätä kun on video arvosteluja katsonut ja yhtä zombia saa lyödä 6-8 kertaa sillä mailalla suoraan päähän niin kovaa kuin pystyy ennen kuin se kuolee. Näytti ainakin videoissa siis niin tylsältä ettei mitään rajaa juuri tuon takia kun ne zombit kestää aivan liikaa osumaa.

Tämäkin riippuu vaikeustasosta,helpommalla pääsee max 4:llä osumalla. Pelissähän ei sitten lahdata tuhansittain zombeja, koko pelin läpipeluussa niitä tulee vastaan noin 300. Aseita kuitenkin on tarjolla, samoin miinoja yms. Joten karkeasti jos krikettimailalla hoidetaan noista 300:sta zombiesta 100kpl, niin keskiverto läpipeluuajalla (~15h) joudut 9min välein tappamaan krikettimailalla. Alussa tietysti joutuu enemmän huiskimaan, muttei se koskaan itsellä tullut ongelmaksi. Ihan mistä tykkää, mutta kauhupelien ystävälle suosittelen lämpimästi.

Jos haluaa todellisen kuvan pelistä, niin kannattaa katsoa läpipeluupätkiä youtubesta. Vaikka sitten pätkimällä sopivasti ettei spoilaile tarinaa.

ZombiU on parasta kauhua vuosikausiin ja gamepadin käyttö ilmiömäistä. Että rakastan tätä peliä yhdistettynä konsolin megasuperhyper mahtavaan ohjaimeen <3 <3 <3

Ja Zombiet kestävät juuri oikean määrän iskuja luodakseen niinsanottua pakokauhun tunnelmaa. Täydellistä, niin helvetin täydellistä.

Ps. Dead Island on keskinkertainen diipiduu roolipeliräpellys tähän verrattuna.

Niille ketkä harkitsevat pelin ostoa, mutta eivät tiedä onko meininki mieleistä on helpotusta luvassa. Wii U:n eShoppiin saapuu nimittäin ladattavaksi ZombieU:n demo än...yyy....teee.....nyt! Itse ajattelin ainakin laittaa ihan silkasta mielenkiinnosta lataukseen, voipi olla että se osoittautuukin pakko-ostokseksi....

....muistathan sen, että peliä ei voi ladata ennen kello 23.00 Suomen aikaa, koska Saksa. Niille keiden nukkumaanmenoaika (Mixon, Mikke95 jne.) on kello 22.00, niin voi voi. Better luck next time.

Aivan kuten edellisessä viestissäni kerroin, laitoin pelin demon lataukseen ja kokeilin....

....näin viisi kuukautta sen lataamisesta. Noh, siellä se odotti kiltisti kovalevyllä. Huhut pelin mahdollisesta jatko-osasta saivat kiinnostuksen uudelleen syttymään. Hyvä näin.

Tunnelma ainakin kohdallaan. Demossa tosiaan tuo päiväkodissa seikkailtava kohtaus ja aikas karmivaa on tuo meno paikoitellen. Padin käyttäminen oli tosiaan melkoisen näppärää ja loi todella hienosti tunnelmaa. Tuollainen realiaikainen repun selaaminen sopisi saapua muihinkin peleihin, koska se toimi todella hyvin. Myös skannaaminen oli hitsin hauskaa. Krikettimailalla ensin pari zombeja myllytin, mutta kun käsiaseen ammusmäärä kasvoi kymmeneen koin olevani kyllin varustaunut ottamaan sen esille. Kun möröt alkoivat hyppiä silmille lensivät kuditkin seinille ja meno loppui lyhyeen. Viholliset kaatuivat viimeistään neljällä lyönnillä, mikä tuntui ihan toimivalta määrältä. Oli siellä tosin yksi kaveri kypärä päässä, mihin ei ainakaan olisi kannattanut alkaa luoteja tuhlaamaan. Jossain välissä lampustakin loppui virta, kun en aluksi tajunnut senkin kuluvan. Tuli pimeää ja epämiellyttävää, mutta ryömin tuuletuskanavaan suojaan ja latasin akkuja.

Demossa heti huomasi miksi peli on jakanut niin paljon porukkaa. Tämä ei todellakaan ole samanlainen peli kuin uusimmat Resident Evilit kotikonsoleilla, saatikka Dead Island. Niistäkään en ole kokeillut kuin toisesta demoa ja toista pelailin kaverin tietokoneella, mutta melko selvästi erilaisia pelejä ovat. ZombiU ainakin omasta mielestä juuri sellainen peli mitä itse miellän selviytymiskauhuksi, kun kaksi muuta mainitsemaani ovat selvästi toimintapelejä. Ihmisestä aika paljon kiinni minkälaisesta menosta enemmän pitää.

En koskaan ole sen suuremmin lämmennyt selviytymiskauhulle missän muodossa (siksi en ole tätäkään peliä ostanut), mutta kun tätä saa Suomestakin jo suhteellisen halvalla, niin voisihan sitä tukea Ubia ja antaa Bombeille mahdollisuuden.

Dodiin, nelisen tuntia on nyt ZombiU:ta takana ja melko mielenkiintoinen tekele tosiaan kyseessä. Putoaa juuri siihen kategoriaan pelejä, mitkä ovat samaan aikaan maailman parhaita ja paskimpia pelejä.

Parhaimmillaan peli luo sellaisia fiiliksiä mitä ei saa oikeastaan mistään muusta pelistä. Kun on pidemmän aikaa selviytynyt samalla henkilöllä, niin alkaa oikeasti kiintymään kyseiseen tyyppiin (ja hänen repun sisältöönsä). Varustautuminen ja varovaisuus ovat kultaa, kun tutkakaan ei paljasta aina kaikki pimeyteen piiloutuvia mörköjä. Silloin kun flow on kunnossa ja saa aina silloin tällöin tallennettua jopa etenemisensä, niin peli on todellakin timangia.

Silloin kun päälle taas puskee liikaa eläviä kuolleita ja oma hahmo kellistyy, niin huumoria on kaukana. Pahimmillaan uudella hahmolla joutuu juoksemaan turvatalolta melkoisia matkoja uudestaan, jos ei ole löytänyt oikereittejä. Tutkiminen on siis suotavaa, oikeastaan pakollista.

Huhuh. Hauskaa tuo on suurimman aikaa ollut, mitä nyt kädet täristen rukoilet, ettei kulman takana ole kahte muumia enempää ja että siellä olisi jonkun mamman laukussa loottia kivasti (muumeja on aina enemmän kuin kaipaisit ja lootia ei ole).

Suosittelen, ainakin ensimmäisten tuntien perusteella. Melko halvalla tuota peliä jo saa, joten rohkeasti kokeilemaan. Siihen perkeleen mailaan saisi tosin tulla jytyä lisää sellainen 40%:a, vaikka se toki vaikuttaisi myös pelin tunnelmaan. Tulisi silti.

Ehdottomasti parhaimpia kauhu- ja zombiepelejä mitä olen pelannut. Peli on myös todella kuumottava senkin takia että kuolema tulee nopeasti jos ei ole valppaana ja zombeja osaa pelätä kun niitä ei juoksuteta pelaajan eteen liukuhihnalta.

Lainaus käyttäjältä CthulhuBard

Ehdottomasti parhaimpia kauhu- ja zombiepelejä mitä olen pelannut. Peli on myös todella kuumottava senkin takia että kuolema tulee nopeasti jos ei ole valppaana ja zombeja osaa pelätä kun niitä ei juoksuteta pelaajan eteen liukuhihnalta.

Miku kirjoittelikin omia pikaisia mietteitään pelistä Wii U:n ketjuun ja mainitsi siitä miten osa mediasta ehkä odotti peliltä jotain mitä se ei ole. Toki, jos peliltä odotti Resident Evilien kaltaista toimintaräimettä, niin varmasti melko oudolta on peli tuntunut. Kerran olen pelissä räjähdyksen nähnyt, kun heitin kranaatilla laumallista zombeja. Outoa, koska ei peliä mielestäni koskaan markkinoitu toimintapelinä. Noh, peli kuitenkin myynyt vähintään sen puolisen miljoonaa kappaletta, joten ei ihan täysi floppi ole kyseessä. Onneksi.

Anywhore, yksi survivorini puri jälleen multaa. Kuka oikein laittoi möröille päähän kypärät.... Noh, onneksi sain sentään reppuni sisältöineen takaisin.