Tiesitkö? George R. R. Martinin rooli Elden Ringissä oli ohjaajan mukaan kuin pelinjohtajalla / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? George R. R. Martinin rooli Elden Ringissä oli ohjaajan mukaan kuin pelinjohtajalla

7.08.2022 // Kirjoittanut: Ida Suominen
3
Tiesitkö? George R. R. Martinin rooli Elden Ringissä oli ohjaajan mukaan kuin pelinjohtajalla

"Tiesitkö?" on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Elden Ring, tuo Soulsborne-pelien Breath of the Wild täyttää tässä kuussa puoli vuotta. Uutisoimme aikaisemmin tällä viikolla siitä, kuinka Elden Ring keräsi kahden julkaisuaan seuranneen kuukauden aikana melkein kolme ja puoli miljardia videonäyttökertaa YouTubessa. Katsotuimmat videot ovat esimerkiksi oppaita, kuinka tulla mahdollisimman nopeasti mahdollisimman voimakkaaksi tai reaktio- ja arvostelupätkiä.

Soulsborne-pelien tapaan myös Elden Ring on kuitenkin synnyttänyt valtavan määrän tarinavideoita, joissa yritetään koota From Softwarelle tyypillisen, ympäri peliä sirotellun narratiivin palapeliä.

Elden Ring on ensimmäinen Soulsborne-peli, jota kirjoitettaessa on hyödynnetty ulkopuolista apua. Tulen ja jään laulusta parhaiten tunnettu George R. R. Martin oli mukana kehittelemässä pelin tarinaa – tosin ainoastaan sen osan, jonka kanssa pelaaja ei ole suorassa vuorovaikutuksessa. Ohjaaja Hidetaka Miyazaki on kertonut haastattelussa, että From Softwaren tapa kertoa tarinoita ei sellaisenaan sopinut yhteen Martinin mukanaolon kanssa.

Siinä missä Martinin tarinankerronta on lineaarisempaa, nojaa From Software tarinoissaan paljon muun muassa esineiden kuvauksissa tiputeltaviin murusiin, sivuhahmojen lausumiin toteamuksiin ja ympäristön yksityiskohtien antamiin viitteisiin.

Miyazakin tapa kertoa tarinoita juontuu hänen kertomansa mukaan lapsuudesta. Hänellä oli tapana lukea kirjoja, joiden kanji-merkeistä tunnisti vain osan, ja täydensi loput omilla kuvitelmillaan.

– Olen sellaisten tarinoiden suuri ystävä, joiden ymmärtäminen vaatii hieman mielikuvitusta. Olen halunnut kokeilla, millaista sellaisten kertominen videopelimuodossa on.

Joten varsinaisen pelitarinan sijaan Martin kynäili Elden Ringin maailman historian. Se antoi sekä pelissä tapahtuvien asioiden käsikirjoittajille että Martinille mahdollisuuden toimia itsenäisemmin, mutta kuitenkin ammentaa toistensa työstä. Miyazaki onkin verrannut Martinin kirjoittamia osuuksia pelinjohtajan oppaaseen pöytäroolipelissä.

– Se on kuin opas Elden Ringin maailmaan, ja sellaisenaan tuntuu hyvin erilaiselta kuin hänen muu kirjallinen tuotantonsa. Ihmisenä, joka nauttii suuresti maailmojen taustoihin ja tarinoihin syventymisestä, Martinin tekstiä oli minusta todella jännittävää lukea.

Lue lisää:

Kommentit

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Voi kun voisivat julkaista tuon dokumentin, ei olisi ainakaan itselle niin väliä että onko se 2 vai 200 sivua pitkä. Kunhan jotakin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Oskulock

Olisi kyllä iso menetys jos Martinin osuus ei koskaan tulisi julki, virallisesti tai epävirallisesti. Ei sen tosiaan tarvitsisi olla mikään viimeisen päälle viimeistelty romaani, vaan lukisin mielelläni vaikka pelkän A4:n täynnä ranskalaisia viivoja pelin taustoista.

Käyttäjän Akkelin Kipuraha kuva
Akkelin Kipuraha

Nyt on natiivimainos ulkona. Seuraavaksi vaan kirja myyntiin pelaajashoppiin

Nostoja