Gamer-kaksikko Jarkko ja Tontsa tekevät paluun Pelaajacastiin – lähetä kuulijakysymyksesi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Gamer-kaksikko Jarkko ja Tontsa tekevät paluun Pelaajacastiin – lähetä kuulijakysymyksesi!

28.03.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
8
Jarkko Grönberg, Tuomas Tonteri, Tontsa, Gamer, MoonTV, Pelaajacast, 2022, Kysy Pelaajalta
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Lue myös: Tule mukaan tukemaan Pelaajacastin tekemistä!

Alkanut viikko on jälleen Pelaajacast-viikko! Näillä eväin castilinjoille on lyöttäytymässä pitkästä aikaa vanha kunnon Gamer-duo, eli Jarkko Grönberg ja Tuomas "Tontsa" Tonteri! Kaksikolle ja vakioremmille voi lähettää tuttuun tapaan kuulijakysymyksiä liittyen peleihin tai muihin viihdemaailman kuulumisiin. Vakioremmistä mukana on höpöttelemässä tämän hetken tiedon mukaan Ville Arvekari ja Janne Pyykkönen.

Kysymyksiä, kommentteja ja terveisiä 294. jaksoon voi lähettää viidellä eri tavalla. Ohessa ohjeistukset niistä jokaiseen.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Pelaajacastin 294. jakso saapuu ääniaalloille tämän viikon torstaina 31. maaliskuuta. Videoversiotakin yritetään saada linjoille vuorokautta myöhemmin perjantaina 1. huhtikuuta.

 

Kommentit

Käyttäjän Anatoli68 kuva
Anatoli68

Joko Pyykkönen sait luetuksi aiemmassa podcastissa mainitsemasi Hyvän historia-kirjan? Riippumatta siitä oletko kirjan vielä lukenut, niin ovatko ihmiset mielestäsi pohjimmiltaan pahoja ja itsekkäitä vai suosiiko evoluutio sittenkin huomaavaisempaa ja kilttiä yksilöä? Muidenkin osallistujen mietteet asiasta myös kiinnostaa.

Käyttäjän Akkelin Kipuraha kuva
Akkelin Kipuraha

Top 3 nicehahmot videopeleissä. Customeita ei tietenkään lasketa mukaan ja vielä Top 3 alltime suomalaiset videopeli podcastit😁😁😁

Onko Pyykkösellä sanottavaa Stygian: Reign of The Old Onesista. Lehdessä tätä ei tietääkseni ole arvosteltu.

Kerro myös ihmeessä kuinka Conan Barbaari otti miehestä mittaa kuristus kilpailussa.

Käyttäjän Cerker kuva
Cerker

Tontsalle. Muista sanoa se.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Morjesta cast poppoo ja arvon vieraat!

Elden Ringin innoittamana rupesi mielenkiinto heräämään taas Berserk sarjan pariin. Animaatiot tullut aikanaan katsottua, mutta nyt tekisi mieli myös hankkia koko manga tuotanto. Berserk Deluxe näyttääkin erittäin hienolta kokoelmalta. Onko kukaan lukenut kyseistä sarjaa? Mielipide jos on?

Takatalvesta huolimatta, aurinkoista kevään jatkoa kaikille!

Käyttäjän Losstarot kuva
Losstarot

Heipä hei vaan kaikille castilaisille!

Sony kertoi tänään (tiistaina 29.3.), että miten se aikoo uudistaa PlayStation+ palveluaan tulevan kesän aikana. Mitä mietteitä kolme uutta palvelutasoa herättävät? Onko niiden hinta-laatusuhteet kohdillaan?

Pelaajalehden hetkessä-palstalla on ollut käsittelyssä sekä Mega Man 2:sen Quick Man - kentän tappavat laserit että Sonic-pelien hukkumisvaara. Kumpi näistä hetkistä on ahdistavampi? Tuleeko mieleen muita vastaavanlaisia hetkiä retropelien saralta?

Kiitos sekä vieraille että vakioäänille jälleen kerran uudesta Pelaajacastista!

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Mistä pelisaavutuksestanne olette eniten ylpeitä? Jokainen voi itse määritellä mitä "pelisaavutus" tarkoittaa.

Käyttäjän Dankkudude kuva
Dankkudude

Ave arvon castilaiset.

Tammikuussa julkaistussa Gamerin juhlajaksossa Grönberg ja Tonteri keskustelivat pelien formaateista, vertaillen digitaalisia pelejä fyysisiin pelijulkaisuihin. Grönberg totesi ettei kukaan voi olla niin lihava ja huonokuntoinen ettei jaksaisi nousta sohvalta ja kävellä kahta metriä vaihtaakseen pelilevyn pelikonsolissa. Tonteri kuitenkin totesi itse lukeutuvansa tähän porukkaan ja Tonteri puolustautui kertomalla että Pelaaja-lehden entinen päätoimittaja Miika Huttunen on arvioinut juurikin laiskuuden olevan merkittävä syy digitaalisten pelien suosioon. Grönberg kuitenkin totesi Huttusenkin olevan "Toinen Läski!". Mikä on Grönbergin näkemys fyysisten pelien tarpeellisuudesta nykypäivänä ja niiden tulevaisuudesta sekä minkälaisia painonhallinta vinkkejä Grönbergillä on antaa Huttuselle ja castin kuuntelijoille?

Reilu vuosi on kulunut nykykonsolien julkaisusta. Kaipaisin Tonterin syväanalyysia PS5:n ja Xbox Series X:n tallennustilaratkaisuista. Miten Tonteri arvioi konsoleiden välisiä eroja tallennustilan laajentamisen sekä tallenustilojen teknisen suoriutumisen suhteen.

Miten Tonteri ja Grönberg suhtautuvat pelien emulointiin?

Tonterin ja Grönbergin ajatuksia paljastetuista PS VR2:n teknisistä ominaisuuksista.

Minkälaiset audio tai hifi setupit/laitteistot Tonterilla ja Gröngergillä on käytössään pelaamiseen ja musiikin kuunteluun?

Miksi Tonteri on Apple miehiä?

Tonteri on joskus luonnehtinut olevansa taidollisesti jopa huono pelaaja. Tonteri on kuitenkin viimeaikoina hehkuttanut yllättäen Elden Ringiä. Miten Tonteri on kokenut Elden Ringin haasteellisuuden ja minkälainen on Tonterin "buildi"/rooli pelissä? Aikooko Grönberg pelata Elden Ringiä?

Miksi Grönberg pelaa nykyään Pokemon-pelejä?

Mistä johtuu Tonterin fallos fiksaatio?

Mikä on Tonterin Sievin jalkineiden koko?

Miten Tonteri on suhtautunut alati kasvaviin bensiinin ja dieselin hintojen nousuun tankatessaan Neste huoltoasemalla?

Kuinka monta hymypoika-patsasta Tonterilla on?

Kuinka monta laudaturia Tonteri ja Grönberg aikoinaan kirjoittivat ylioppilaskirjoituksissa?

Minkä merkkisiä ja hajuisia suihkusaippuoita Tonteri ja Grönberg käyttävät?

Ovatko Grönberg tai Tonteri nähneet merkkejä Markus Heinon muovikrääsän ja tyhjien pahvilaatikoiden pakkokeräilyn laantumisesta?

Miten Tonteri päätyi tekniseksi asiantuntijaksi uuteen Playstation Suomi peliohjelmaan? Maksaako Hyttinen provikkaa ja onko pestin tarkoitus jatkua pitkään?

Odottaako Grönberg tai Tonteri Bethesdan Starfieldiä?

Grönbergin ihannoiman Fallout-pelisarjan ydintuhon jälkeinen maailma on jälleen todennäköisempi. Miten castilaiset jakaisivat stat-pisteet itselleen pelisarjan käyttämän SPECIAL-järjestelmän attribuutteihin kun tarkoituksena olisi selvitä Falloutin kaltaisessa maailmassa. Käytettävissä on 21 stat-pistettä ja attribuutit ovat:
Strenght,
Perception,
Endurance,
Charisma,
Intelligence,
Agility
Luck

Kiitoksia paljon vastauksista. Toivotan voimia sekä aurinkoista ja hermomyrkytöntä kevään alkua Tonterille, Grönbergille ja koko toimitukslle.

Käyttäjän MrChateauLaFunk kuva
MrChateauLaFunk

Jarkko & Tontsa in da house, huisin mahtavuutta!

Castin syväanalyysi Matt Reevesin The Batman -leffasta jos on nähty? Maistuiko?

Mitäs uusia vinyylilevyjä Jarkko on löytänyt lähiaikoina? Oletko vaihtanut jo parempilaatuiseen soittimeen tai edes päivittänyt äänirasiaa laadukkaammaksi musakärpäsen puraisemana?

Tontsan tekniikkavartti olisi mukava saada eetteriin mutta saat itse valita aiheen oman fiiliksen mukaan juuri tässä hetkessä.

Kiitos ja hyvää kevään jatkoa kaikille tasapuolisesti!