Kysy Pelaajalta #251 – lähetä kysymyksesi tämän viikon Pelaajacast-jaksoon / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Kysy Pelaajalta #251 – lähetä kysymyksesi tämän viikon Pelaajacast-jaksoon

20.04.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
15
Kysy Pelajaalta #251 – lähetä kysymyksesi tämän viikon Pelaajacast-jaksoon
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Lue myös: Tule mukaan tukemaan Pelaajacastin tekemistä!

Entistäkin mökkihöperömmät tervehdykset Pelaajacastin kuulija- ja katselijakunnalle! Arki jatkuu yhä neljän seinän sisällä, eli saman pöydän ääreelle kokoontumisen ja oikeiden ihmiskontaktien sijaan Pelaajacast jatkaa etä-äänityksiä tälläkin viikolla. Istuvatko castilaiset tällä kertaa työpöytien äärellä, sohvalla vai rohkeneeko joku keittiöön tai sään salliessa jopa parvekkeelle? Vain aika näyttää, sillä elämme kummallisia aikoja, ystävät hyvät!

Jaksossa tälläkin kertaa Pelaajan nykyinen ydintoimitus, eli Johanna, Panu ja Ville, jonka mielestä tuntuu äärimmäisen typerältä kirjoittaa ja lihavoida oma nimensä tällaisessa omassa tekstintyngässään. Ja mikäli oikein olen ymmärtänyt, keskustelussa mukana myös toimituksen harjoittelija, Episodi-lehden Tuomiolla-podcastistakin tuttu Niklas Tirkkonen, jonka työharjoitteluaika on kieltämättä osunut varsin erikoiseen ajanjaksoon.

Mikäli niitä omia polttavia kysymyksiä haluaa saada mukaan Kysy Pelaajalta -osioon, avaimet onneen löytyvät seuraavin keinoin.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Kommentit

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Milloin yleensä koette, että peli on pelattu ja voitte siirtyä seuraavaan? Oletteko enemmän completionismiin taipuvaisia ja tapaatte tutkia joka nurkan ja tehdä kaikki sivutehtävät, vai läpäisettekö mieluummin vain päätarinan?

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Amazon France nautti viime viikolla kotikarenteenissa vähän liikaa punaviiniä ja listasi P5 Royal, Uncharted Collection, Bloodborne, The last of us 2, Gran Turismo ja Days gone PC:lle saapuviksi. Ei mennyt kuitenkaan montaa tuntia että Sony ampui nämä huhut alas.

Jos voisitte kuitenkin yhden näistä muuttaa todeksi eli PC:lle saapuvaksi, minkä ottaisitte?

Käyttäjän Muuskaruikkunen kuva
Muuskaruikkunen

Vielä lisää Animal Crossing höpöttelyä kaivataan! New Horizons on itselle ensimmäinen sarjan peli ja muutaman viikon pelailun jälkeen olen kyllä tiukasti koukussa saaripuuhailuun.

Miten suhtaudutte saaren asukkaisiin, onko teillä tarkat visiot keitä toivotte saarellenne asumaan vai tykästyttekö väkisinkin ajanmittaan kaikkiin saarelle muuttaviin otuksiin?

Ketkä on tällä hetkellä lempi tyyppinne saarillanne?

Miten olette lähteneet rakentamaan saarta, onko selkeitä suunnitelmia ja teemallisia alueita vai mööbeleitä ripoteltu satunnaisesti sinne tänne?

Kiitos vielä mainiosta lehdestä ja castista!

Käyttäjän Ulpe kuva
Ulpe

No näinhän tässä käy, allekirjoittaneella muutama kiireinen kuukausi taukoa Pelaajacastin kuuntelusta ja heti menee kaikki myrskyn hyrskyn! Pyykkönen ja Huttunen, nuo Pelaajan Riggs ja Murtaugh, luopuivat pelitoimittajan glamourista ja suihkuseurapiireistä ja siirtyivät arvatenkin palkkatöihin, joista _ei_ saa kroonista mahahaavaa :) Rauha heidän muistolleen ja kiitos kaikesta, vaikka näin semi-nolosti kolme jaksoa myöhässä toivotankin!
Samaan hengenvetoon toivotan tervetulleeksi upean mahdollisuuden rakentaa uutta dynamiikkaa kokoonpanolla, jota on vähintään yhtä mukava kuunnella kuin Huttusen samettista lausuntaa tai Pyykkösen tangentteja. Itse kuitenkin tunnustan, että Johanna oli aiemmin aina castin suosikkivieraani, tuoden nuorta ja vahvaa vastavoimaa ajoittaiseen "I'm too old for this shit" - menoon :)
Pelaajalehteä on-off-tyylisesti jo ensimmäisestä vuodesta tilanneena kannoin toki lisäkorteni kekoon ja liityin Castin Ystäviin. Vähintä, mitä voin tehdä jne.
Ja kysymyksiä olisi vielä:
1. Onko Castilaisilla sellaisia tuttuja ja turvallisia suosikki-vakiopelejä, joiden pariin tulee hypättyä melkein päivittäin ja niitä jaksaa pelata kuukaudesta tai jopa vuodesta toiseen, vaikka kaikki olisi jo moneen kertaan tehty ja saavutettu?
2. Jos on, niin ärsyttääkö saman pelin tahkoaminen, kun mielessä jäytää ajatus, että "tänäkin aikana olisin voinut pelata jotain uutta, upeaa ja tuntematonta?"
3. Onko Ruu Aussie-Corgi?

Kiitos kaikesta tähän saakka. Ja tulevasta, totta kai!

Käyttäjän emilbus8 kuva
emilbus8

Päivää cästiläiset, muutama kysymys ja toteamus.
Toteamuksensa voisi sanoa että tuli hieman sponssattua teitä eli tilattua lehteä.

Ja sitten kysymyksinä olisi että
Pidittekö Jedi Fallen Orderista? (Tuli aloitettua ja alku ainakin maistunut - backlog)
Panu ja Ville järkätkää F1 2019 league ja katsotaan kuka on pelaajan virallinen hamilton? Olis kova jos tilaajat pääsis mukaan?
Ps1 paras peli? Jos sanotte jonkun mitä ei minun kokoelmista löydy niin hankin sen, harkitkaa tarkkaa sillä on minun rahoista kyse ;)
Onko Devs jo katottu? Alex Garland takoo kun rauta on kuumaa.
Onko outsiders katottu? Kingin ihan OK pätkä.
Löytyykö apple tv+ mitään hyvää? Johanna varmaan sanoo Truth to be told, koska Spencer?
Löytyykö jostain tilastoja pelaamisesta Suomessa? Eli paljon on pelaajia? Miten konsoleja? Minkä ikäisiä? Jne. Eli tilasto faktaa?

Kenen suusta? BWOAH.
Kiitos pelaaja kyllä tämä tästä!

Käyttäjän Anazooni kuva
Anazooni

Tervehdys!

Kommentti: Aiemmin olette vastailleet kuuntelijoiden kysymyksiin siitä, keitä castiin realistisesti halutaan ottaa/voidaan saada vieraiksi. Karanteeniajan etänauhoitukset mahdollistaisivat helposti vieraan mukaan ottamisen etänä. Tämä vähentää aikataulujen sumplimisvaikeuksia sekä poistaa studioon matkustamisen aiheuttamat haasteet. Etänä castin vierasluetteloa voitaisiinkin täten kasvattaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Euroopassa ja Yhdysvalloissa asustanee paljon suomalaisia pelinkehittäjiä sekä muita potentiaalisia kiinnostavia vieraita. Itse en panisi pahitteeksi myöskään englannin kielistä jaksoa, tai lyhyempää podcast-tyylistä haastattelua mielenkiintoisen alan tekijän kanssa.

1. Kysymys: Oletteko katsoneet Breaking Badin, tai sen spin-offin Better Call Saul?
Viidennen kauden päätösjakso tuli tällä viikolla Netflixiin, ja oh boy, kyllä se vaan vetää vertojaan laadussa ja tarinankerronnassa alkuperäiselle Bryan Cranstonin tähdittämälle emosarjalle. Suosittelen lämpimästi. Mietteitä siitä, miten huume- ja muista kartelleista kertovat sarjat ja elokuvat tuntuvat olevan kovasti suosiossa, mitä se kertoo ajastamme? Siinä missä muutama vuosi sitten zombiet olivat Se teema suursuosioon nouseville jännittäville sarjoille, nyt tämä aihepiiri on noussut niiden tilalle. Juuri pelidepyyttinsä julkistanut Peaky Blinders, Breaking Bad, Better Call Saul sekä Narcos ovat kaikki mainioita sarjoja aihepiiriin liittyen, suosittelen! Mainittakoon myös leffapuolelta Sicario.

2. Kysymys: Mietteitä Peaky Blinders-pelistä, ja ylipäätään lisenssipelien voimasta nykypäivänä. Onko niissä ylipäätään mitään mieltä, missä viihdemaailman tuotoksessa olisi eniten potentiaalia tuotuna pelimuotoon; mikä tuotos, minkä tyylinen peli?

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Tervehdys, arvon Pelaajacast!

Voitteko pitää lyhyen spoileriosion Final Fantasy VII Remaken lopusta: mietteet, fiilikset ja odotukset tulevia episodeja kohtaan? Itse olin aluksi hyvin skeptinen, mutta mitä enemmän olen sulatellut asiaa niin sitä myönteisemmäksi suhtautumiseni on muuttunut. Jim Sterlingillä oli ainakin ihan hyvä analyysi aiheesta.

Ovatko castilaiset avanneet jo jätsikauden? Montako palloa menee tuuttiin? Mitkä ovat toimituksen makuvalinnat?

Kiitos ja heihei.

Käyttäjän Jurgy-G kuva
Jurgy-G

Mitä mieltä olette pleikkarin Play At Home peleistä? Eikö olisi ollut parempi antaa ilmaispeliksi vaikkapa Divinity original sin 2, niin ihmiset oikeasti juuttuisivat neljän seinän sisälle :)
Tästä varsinaiseen asiaan: Olen pelannut couch cooppina divinity original sin 2:ta vuoden alusta ja kohta huikea peliputki on päätöksessä. Onko läpipeluun jälkeen mitään mieltä pelata dos 1 enchanted editionia vai kannattaako vaan suosiolla aloittaa dos2 alusta eri hahmoluokilla? Tai olisiko castilaisilla suositella jotain hyvää rpg couch cooppia pleikka neloselle?

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Tervehdys.
Viime castistä tuli mieleen, että tykkäättekö kuinka pitää pelatessa ohjaimissa värinää päällä? Mä otan sen aina pois päältä, jos se sattuu oleen päällä.

Käyttäjän saar86 kuva
saar86

Viimeksi ollut kysymys ikäerosta ei ollut mitenkään syyttävästi kirjoitettu vaan lähinnä mielenkiinnon takia esitetty. 😊 Ikähän on vain numero ja itse olen ainakin nuorempaa kumppaniani henkisesti paljon nuorempi 😂

Kysymykseen siis: Oletteko Johanna katsoneet nyt mitään ”uusia” klassikko leffoja ? Asia kiinnostaa koska olen monesti miettinyt samaa oman puolison kanssa ja joitakin klassikkoja olen hänelle jo näyttänyt. 😊

Nostoja