Pelaajacast 273 saapuu torstaina – muista lähettää kuulijakysymykset pikapikaa keskiviikon äänitykseen! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 273 saapuu torstaina – muista lähettää kuulijakysymykset pikapikaa keskiviikon äänitykseen!

6.04.2021 // Kirjoittanut: Toimitus
5
Pelaajacast 273 saapuu torstaina – muista lähettää kuulijakysymykset pikapikaa keskiviikon äänitykseen!
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Lue myös: Tule mukaan tukemaan Pelaajacastin tekemistä!

Torstaina koittaa Pelaajacast-jakso numero 273:n aika. Äänitykset tapahtuvat tuttuun tapaan jo keskiviikon puolella, joten kuulijakysymyksiä jaksoon lähettävillä on pitkän pääsiäisviikonlopun jäljiltä vain vuorokausi aikaa. Laitelkaahan siis kysymyksiä Johannalle, Panulle ja ehkä sille kolmannellekin hemmolle pikapikaa.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Pelaajacastin 273. jakso saapuu ääniaalloille tämän viikon torstaina 8. huhtikuuta, ja videoversiotakin yritetään saada linjoille viimeistään vuorokautta myöhemmin perjantaina.

Kommentit

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Milloin Huttunen palaa castiin? Entä Rekunen? Villikortti-Valtteriakin olisi hauska päästä kuulemaan.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

On ollut huhuja että Remedyn Epicin kanssa tekemä peli olisi Alan Wake 2. Mitä mieltä olitte ykkösestä ja mitä haluaisitte nähdä jatko-osassa jos se tapahtuu? Toivottavasti remasteroivat myös ykkösen kaikille nykykonsoleille kun pelin oikeudet ovat siiryneet takaisin Remedylle.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Pidättekö seinäkalenteria?

Miksi Klarna eikä Paytrail?

Käyttäjän GrayFox kuva
GrayFox

Oletteko perehtyneet PAL/NTSC tv-standardien eroihin? Jos kyllä, onko tiedolla ollut vaikutusta retro-konsoleilla pelaamiseen aikanaan tai nykyään? Suurin osa ihmisistä taitaa olla onnellisen tietämättömiä, miten PAL-versiot tuppasivat aikanaan olemaan alkuperäisiä NTSC-versioita kehnompia esityksiä. Nykykonsoleilla tätä ongelmaa ei onneksi enää ole. Onko mietteitä aiheesta ja oletteko hankkineet varta vasten NTSC-konsoleita tai pelejä?

Toinen kysymys liittyy myös tv-standardeihin. Oletteko tiedostaneet, että moni Suomessakin toimiva suoratoistopalvelu (mm. HBO Nordic, Viaplay, Yle Areena), kaikki TV-kanavat ja euroopassa julkaistut DVD-elokuvat ovat samaisen PAL-vitsauden riivaamia, jossa kaikki rapakon takana ja muuallakin maailmassa 24 fps-nopeudella kuvatut elokuvat esitetään 4% nopeutuksella. 100 minuutin elokuvassa se tarkoittaa neljä minuuttia alkuperäistä lyhyempää kestoa. Tätä hienoa systeemiä mukaillen ehdotankin, että miltä kuulostaisi uusi uljas “PAL-Spotify”, jossa kaikki musiikki olisi kuunneltava 4% nopeutuksella. Kuulostaako järjettömältä? Niin se onkin. Sentään osa suoratoistopalveluista sekä lähes kaikki blu-ray julkaisut tarjoavat sisällön alkuperäisellä 24 fps-nopeudella. Jos joku kuuntelijoista ei usko korviaan, googlatkaa “PAL speed-up” ja hämmästykää. Tai pikemminkin pettykää. Häiritseekö tämä teitä vai tuliko tämä käytäntö uutena tietona?

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Mieleenpainuvin Pelaaja-lehtenne?

Nostoja