Pelaajacast 281 saapuu tällä viikolla – näin lähetät kuulijakysymyksesi jaksoa varten / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 281 saapuu tällä viikolla – näin lähetät kuulijakysymyksesi jaksoa varten

30.08.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11
Pelaajacast 281 saapuu tällä viikolla – näin lähetät kuulijakysymyksesi jaksoa varten
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Lue myös: Tule mukaan tukemaan Pelaajacastin tekemistä!

Tällä viikolla on jälleen aika voidella korvat hunajalla, eli tietenkin Pelaajacastilla. Ville, Panu ja Johanna ovat kokoontumassa jälleen mikrofonin äärelle keskiviikkona puhumaan enemmän tai vähemmän peliaiheista läppää, jonka tasokin heittelehtinee totuttuun tapaan jossain keskinkertaisen ja mukiinmenevän tietämillä.

Mikäli omia kysymyksiään, toiveitaan ja kommenttejaan haluaa lähetellä toimituksen lueskeltavaksi, avaimesi onneen ovat seuraavanlaiset:

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Pelaajacastin 281. jakso saapuu ääniaalloille tämän viikon torstaina 2. syyskuuta. Videoversiota pyritään saamaan linjoille vuorokautta myöhemmin, eli perjantaina.

Kommentit

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Arvoisa Pelaus-lehden väki/väestö,
oletteko kuulleet Hayarigami-kauhupelisarjasta? (Uusin osa, Shin Hayarigami 3, ilmestyi huhtikuussa)
KYLLÄ / EI

Pelirikasta syksyn jatkoa!

Käyttäjän GrayFox kuva
GrayFox

Johanna mainitsi jossain castissa, että seuraavana Nelinpeli-poppoosta olisi vierasvuorossa Mika Niininen. Joten milloin saadaan Mika pelaajacastin lauteille?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pelaajacastin jaksoon 280 liittyen:

Johanna: Mikä ihme on "prellut"? Viittaako tuo johonkin englannin kielen sanaan, jossa on etuliite "pre"? Tällöinhän tuo lyhenne on aika älytön kun ottaa huomioon kuinka paljon englanninkielessä on "pre"-alkuisia sanoja. Miten tuosta voi päätellä mitä se tarkoittaa? Preorder? Ennakkotilausjuhlat/-tilaisuus?

Vuosikymmeniä pelejä pelanneena ja alan mediaa seuranneena jää silti ajoittain miettimään näitä ihmeellisiä lyhenteitä, joita ei aina voi päätellä edes asiayhteydestä. Voisiko niitä avata siis meille tolloillekin paremmin?

---

Lisäksi korviini tarttuu aina anglismit kuten "huonoja reguloimaan ajankäyttöä".

Yleisesti ottaen - liittymättä pelaajacastiin - ärsyttää kun nykyään melkein jokaiselle asialle on pakko tehdä joku "makkis-pekkis"- tai "täykkärit"-tyylinen lempinimi. Eniten ne ärsyttävät isojen lehtien sivuilla. Ihan kuin jokaisen pitäisi tietää että mitkä on vaikkapa "sunnarit".

Mites teidän laitanne, ottaako jotkin sanat tai tavat puhua päähän tai tarttuvatko ainakin korvaan?

---

Panun puhetapa, jossa hän sanoo ensin jotain mutta ei sitten olekaan varma onko asia juuri näin, on muuten vähintäänkin erikoista - tai muuta.

Käyttäjän samikvm kuva
samikvm

Millä pelillä kartutan ps4 kirjastoani? Jokainen sanokoon yhden eri pelin, ilman perusteluita. Paras peli ehdotus menee ostoskoriin.

Katsotaan kenellä on paras pelimaku, minun mielestäni :)

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Tätä varmaan kysytty biljardeja kertoja, mutta mikä on jokaisen castilaisen THE fiilispeli, johon palaa ja palaa vain, kun on tietty tunnelma korvienvälissä, mutta muuten harvemmin peliä pelaa? Voi toki kertoa mielellään TOP 3:n.

Itselle TOP 3 tällä hetkellä menee aika lailla Dark Souls vuodesta toiseen melankolisen fiiliksen kanssa. Jos taas seesteinen olo, niin just nyt PowerWash Simulator on ihmeellisen rentouttavaa ja tyydyttävää, kun taas sapetukseen nykyään kilpailuhenkisyys nostaa närästystä ja alan reikäpäässä tykittelemään Codia.

Jos pidätte - ja pidättehän te - vanhoista Silent Hilleistä ja Resident Evileistä, niin tutustukaa Tormented Souls -peliin, joka julkaistiin viime viikon perjantaina Steamissä. Tankkikontrollit, esimäärätyt kamerakulmat, puzzleja ja kaikennäköistä muuta.

Panulle myös ohimennen suosittelen Grime-peliä Steamistä, mikäli 2D-Souls-ish menee. Suht uusi peli, jos Dead Cells ja Hollow Knight alkaneet jo kyllästyttämään.

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Tuli yllätyksenä, kun sanoitte viime jaksossa, että ette pelaa arvostelupelejä työajalla. Kuinka kauan teillä tyypillisesti on aikaa arvostelun tekemiselle?

Käyttäjän Losstarot kuva
Losstarot

Tsippandeeraas kaikille castilaisille!

Johanna kaipasi jossain castissa lisää miinaharavaa elämäänsä. Jos Skyward Sword HD on vielä peluussa, niin pelin tulivuorialueella on minipeli, joka muistuttaa hyvin paljon miinaharavaa. Minipelin tavoitteina on kaivaa rupiiseja ja vältellä pommeja. Rupiisien eri värit kertovat pelaajalle, että kuinka lähellä/kaukana niistä pommit sijaitsevat. Rupiisit ovat minipelin ainoa palkinto, eikä sitä ole pakko pelata esim. sydämenpalan vuoksi. (Sivumainintana Skyward Sword sisältää ehkä koko Zelda-sarjan ärsyttävimmät minipelit, jos haluaa kerätä kaikki sydämenpalat...).

Ville ja Panu pohtivat käsikonsolien retropelit - videossaan, että voiko PSP:tä pelata verkkovirralla ilman akkua. Jouduin hiljattain itsekin laittamaan oman PSP:ni akun kierrätykseen ja testasin tässä yhteydessä PSP:n pelaamista virtajohdon kanssa. Hyvinhän se onnistui, mutta ei ole mitenkään kätevin tapa pelata käsikonsolilla.

Mitkä ovat teidän "quilty pleasure" suosikit tosi tv:n, tv-sarjojen ja elokuvien osalta?

Käyttäjän Iso_Pomo kuva
Iso_Pomo

Tervetuloa takaisin langoille, kastikkeet!

Tuleeko Steam Deck toimituksen testiin?

Missä ovat jaksossa 263 luvatut Pelaaja-heijastimet? Ei mene kauaa kun niitä taas tarvii!

Onko Johannalla kynttiläsuosituksia? Palaako kenties mehiläisvaha?

Mikä puhelin Panulla on? Onko välillä videot ja castit keskeyttänyt soittoäänesi puhelimen mukana tullut?

Ville, kuka on paras Bond-pahis? Myös Panun vastaus kiinostaa, Johannalta ei kysytä kun ei ole pahemmin katsonut...

Keistä kaveriporukanne koostuu? Koulu-kavereista, kollegoista, harrastefoorumeilta?

Mitä maustetta käytätte eniten omissa kokkauksissa tai annostehosteena? Suolaa tai pippuria ei lasketa. Itse olen hurahtanut sipulijauheeseen.

Koettakaa jaksaa seuraavankin vuoden, Itse ainakin aion yrittää!

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Hei! Pitästä aikaa. Pari kysymystä olisi tarjolla:

1. Ghost of Tsushima julkaistiin PS5:lle ja samalla peliin julkaistiin Iki Island DLC. Oletteko jo pelanneet tai meinaatteko pelata pelin DLC:n ja/tai pelin PS5 version? Itse aloitin pari viikkoa sitten pelin päätarinan pelaamisen PS5:llä.

2. Joko Ville pelannut Assassin's Creed Valhalla The Siege of Paris DLC:n?

3. Mikä on loppuvuoden odotetuin pelinne? Itselläni se oli Ghost of Tsushima, koska Lego Star Warssin julkaisu siirtyi ensi keväälle.

Ps. lehden tilaamista tuli taas jatkettua vuodella :).

Käyttäjän MrChateauLaFunk kuva
MrChateauLaFunk

Erinomaista päivää arvon toimitus!

En keksinyt peliaiheista kysymystä mutta kysytään itse lehteen liittyvää.

Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään. Senkin "uhalla" tässä uutta Pelaajan tilausta sisään laittaessani ajauduin muistelemaan wanhoja liittyen lehden tilausvaihtoehtoihin, tarkemmin sanottuna fyysinen lehti vs digiversio.

Itse olen siis ns. vanhaa koulukuntaa mitä tulee yleensäkin lehtiin, peleihin tai vaikkapa musiikkiin. Pidän siitä, että tuote on fyysinen ja pääsen hypistelemään ja fiilistelemään sitä. Siksi tässäkin tapauksessa valitsen aina fyysisen lehden digin sijaan niin pitkään kuin mahdollista.

Muistelisin, että ei niin monta vuotta sitten Huttus-sauruksien aikakautena irtonumerolehtien välissä oli todella usein järisyttävän hyviä kampanjoita, joissa sai vuoden fyysiset lehdet n. 50e pilkkahintaan. Tämä siis ilman digitilausta, jota ei muistaakseeni ollut tarjollakaan.

Nyt paras tarjous taitanee olla neljä fyysistä lehteä+digi yht. 25e, mikä tekisi karkeaksi vuosihinnaksi n. 100e. Vuositilaus pelkälle fyysiselle lehdelle näytti olevan 90e tällä hetkellä.

Nämä ovat kaikki toki todella pieniä summia kokonaiskuvassa suhteessa siihen, kuinka paljon sisältöä ja viihdettä saan teidän lehdistä, casteistä sekä muista projekteistanne ja paljonko jo pelkkiin videopeleihin tulee yleensäkin vuositasolla tuhlattua.

Mainostuksessa ja kampanjoissa teillä on kuitenkin digi vahvasti esillä joten kysyisin voisitteko hieman avata ovatko esim. painokustannukset koko ajan nousemaan päin ja onko siirtymä/fokus Pelaajassakin yhä enemmän arvatenkin kustannustehokkaampaa digiä kohden vai saanko vielä nauttia fyysisestä lehdestä turvallisin mielin useiden vuosien ajan ilman mullistavia hinnankorotuspaineita? Haluatteko tehdä fyysistä lehteä ns. "päätyyn asti"?

Pahoittelut wall of textistä. Erinomaista syksyn jatkoa!

Nostoja