Pelaajacast palaa ääneen taas tällä viikolla – lähetä nyt kuulijakysymyksesi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast palaa ääneen taas tällä viikolla – lähetä nyt kuulijakysymyksesi!

23.05.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9
pelaajacast, 298, pelaaja, Podcast, Kysy Pelaajalta
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Lue myös: Tule mukaan tukemaan Pelaajacastin tekemistä!

Pelaajacast pärähtää ääniaalloille taas tällä viikolla! Jakso 298 nauhotietaan perinteiseen tapaan keskiviikkona, jolloin hölöttämämään päätyvät tällä kertaa niin Ville Arvekari, Janne Pyykkönen kuin Panu Saarenoja. Mikäli kysyttävää siis löytyy, taas on aika kysyä!

Julkaisunsa jakso saa äänimuodossa torstaina 26. toukokuuta. Videoversio seuraa sekin toivottavasti perässä heti perjantaina.

Kysymyksiä, kommentteja ja terveisiä jaksoon voi lähettää viidellä eri tavalla. Ohessa ohjeistukset niistä jokaiseen.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Kommentit

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

J.Pyykkönen, mikä on tämän kesän hittijäätelö? Lumoava Suklaapilvi?

Top.2 Grillimakkarat?

Mitä odotuksia The Callisto Protocolia kohtaan?

Hyvää kesää pelaajan poppoolle ja keep up the good work.

Käyttäjän Akkelin Kipuraha kuva
Akkelin Kipuraha

Netflix yrittää korjata negatiivista pörssikurssiaan ottamalla askeleen poispäin isojen korporaatioiden puhkiratsastamasta woke-ideologiasta. Onko tämä askel kohti vanhaa normaalia ja kapitalismi korjaa vai onko Netflix Kärkkäisestä seuraava?

Onko Half-Life 2 alltime yliarvostetuin videopeli? Jos ei niin mikä on?

Onko Räme Hemmo jo tyypattu? Entäs Stygian Reing of The Old Ones?

Käyttäjän SlimAtebo kuva
SlimAtebo

Hello.

Pyykkös painoitteista tällä kertaa.

1. Olisiko Pyykkösen vihdoinkin aika katsoa Mr. Robot? Pari jaksoa sitten hehkutit, että Attack on Titan on harvoja hyviä jatkuvajuonisia tv-sarjoja. Mr. Robot kuuluu myös tähän joukkoon. Sarja lähtee käyntiin siitä, että mielenterveysongelmista kärsivä hakkeri (päähenkilö) värvätään kaatamaan maailman suurin yritys. Tästä juoni lähtee kehittymään huikeisiin suuntiin. Samalla mennään syvälle päähenkilön psyykkeeseen. Itselleni sarjasta tulee mieleen Deus Ex modernissa ajassa. Sarjassa on myös lähes yhtä hyvä soundtracki kuin AoTissa. Löytyy nykyään Netflixistä ja primesta.

2. Pelottaako Pyykköstä, että AoT:in lopetus ei ole hyvä? Ainakin mangan lopetus on ymmärtääkseni saanut ristiriitaisen vastaanoton.

3. Oliko Pyykkönen lukenut Dan Simmonssin Hyperion sarjaa? Mielipiteitä?

4. Miten Ville rentoutuu raskaan työpäivän jälkeen?

5. Kuinka suuria taiteellisia vapauksia viihdeteos saa ottaa suhteessa alkuperäisteokseen? Tuli tuossa taannoin luettua Witcher kirjat ja katsottua siihen perään Witcherin 2 kausi. En voinut kuin ihmetellä miten hyvin voidaan häpäistä kirjojen rakentama juoni ja maailma.

Kiitoksia vastauksista.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Pitäisikö kaikkien käyttää aurinkolaseja?

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Wind's howling...

Witcher 3:sen next gen -versio saapuu vuoden lopussa. Aikovatko castilaiset palata Geraltin saappaisiin?

Onko castilaisilla tulevasta Witcher-pelistä odotuksia? Löytyykö CD Projekt Rediin vielä luottoa Cyber Punk 2077 -sekoiluista huolimatta?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Pyykkösen asiantuntija-apua kaivataan: Joe Abercrombie ilmeisesti uppoaa ja sattumoisin sain vasta päätökseen tämän esikoisteoksen, Blade Itself. Sen kummemmin kaunistelematta: Pahinta roskaa mitä olen pitkään aikaan lukenut. Kuin Marvel-leffa, jolla on niin kiire pohjustaa viittä seuraavaa elokuvaa, että käsillä oleva tarina jää siinä hötäkässä vain sarjaksi kohtauksia, jotka ei rakennu minkäänlaiseksi kokonaisuudeksi.

Onko normaalia, että ensimmäinen kirja herättää tällaisia tuntemuksia? Paraneeko sarja merkittävästi edetessään? Luottavaisena ostin jo koko trilogian hyllyyn, mutta ensimmäisen kirjan perusteella ei oikein nappaa jatkaa lukemista. Kannattaako antaa vielä toinen mahdollisuus?

Käyttäjän lindario kuva
lindario

- Minkälaisia kokemuksia kästiläisillä on Nokian N-Gagesta sekä Gizmondosta? Oliko kummallakaan laitteella ikinä mitään järkevää pelattavaa?

- Jos mietitte pelejä sekä pelialaa laajemmin sinä aikana, jolloin liityitte mukaan lehden tekoon, miten asiat ovat muuttuneet niistä päivistä verrattuna nykyhetkeen? Onko ollut joitain erityisiä asioita jotka olivat ennen joko paremmin tai huonommin kuin nykyään?

- Mikä on nykyään AA-pelien tilanne pelimarkkinoilla? Parin viime konsolipolven aikana keskisuuret pelit jäivät usein isojen julkaisujen jalkoihin tai tulivat indie-skenen piiristä, mutta onko tilanne muuttunut viime vuosina?

Käyttäjän Akkelin Kipuraha kuva
Akkelin Kipuraha
Lainaus Haerski

Pyykkösen asiantuntija-apua kaivataan: Joe Abercrombie ilmeisesti uppoaa ja sattumoisin sain vasta päätökseen tämän esikoisteoksen, [i]Blade Itself[/i]. Sen kummemmin kaunistelematta: Pahinta roskaa mitä olen pitkään aikaan lukenut. Kuin Marvel-leffa, jolla on niin kiire pohjustaa viittä seuraavaa elokuvaa, että käsillä oleva tarina jää siinä hötäkässä vain sarjaksi kohtauksia, jotka ei rakennu minkäänlaiseksi kokonaisuudeksi.

Onko normaalia, että ensimmäinen kirja herättää tällaisia tuntemuksia? Paraneeko sarja merkittävästi edetessään? Luottavaisena ostin jo koko trilogian hyllyyn, mutta ensimmäisen kirjan perusteella ei oikein nappaa jatkaa lukemista. Kannattaako antaa vielä toinen mahdollisuus?

Toisin kuin Pyykkösestä mielestäni trilogia on myös hyvä, vaikka spin-offit ovat se todellinen helmi. Mielestäni myös 2. Osa on trilogian heikoin. Sulle se saattaa tosin upota, koska siinä taitaa olla vain 2 juonilinjaa, jota seurataan. 1. Osassa esitelty pääpoppoo seikkailee lähinnä kimpassa siinä 2. Osassa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Akkelin Kipuraha

Toisin kuin Pyykkösestä mielestäni trilogia on myös hyvä, vaikka spin-offit ovat se todellinen helmi. Mielestäni myös 2. Osa on trilogian heikoin. Sulle se saattaa tosin upota, koska siinä taitaa olla vain 2 juonilinjaa, jota seurataan. 1. Osassa esitelty pääpoppoo seikkailee lähinnä kimpassa siinä 2. Osassa.

Ongelma ei ole juonilinjojen määrä itsessään. Ymmärrän sen, että tarina on jo lähtökohtaisesti tarkoitettu trilogiaksi, eikä kaikkia lankoja voi solmia vielä ensimmäisessä osassa, mutta kyllä muut kirjailijat osaavat kirjoittaa pitempiäkin kirjasarjoja niin, että jokainen kirja sisältää selkeän draaman kaaren kaikista risteävistä ja jatkuvista juonilinjoista huolimatta. Abercrombie ei tarjoile minkäänlaista kaarta, vaan kohtaukset etenee kirjailijan ohjaksissa täysin lineaarisesti kohti hänen suunnittelemaansa loppuhuipennusta, joka on kohtauksena aikalailla yhtä yhdentekevä kuin kaikki ne edeltävätkin kohtaukset, koska lukijalla ei ole mitään hajua mitkä sen panokset ovat. Panokset toivottavasti selviää seuraavassa kirjassa.

Eikä kuolleen miehen sydänkäyrää muistuttava rakenne edes ollut kirjan ainoa ongelma. Kysymystä varten ei vaan kehdannut alkaa kirjoittamaan tuon laajempaa arvostelua kirja sisällöstä. Tässä kuitenkin vähän muita ajatuksia:

Hahmot oli minusta stereotyyppisiä fantasia-kliseitä ja uskoisin niiden olleen sitä jo 2006, kun kirja alunperin julkaistiin. En kyennyt välittämään yhdenkään kohtalosta, eikä onneksi tarvinnutkaan, koska aika pian tuli selväksi, että hahmojen haavoittuvuus oli pelkkää puhetta ja juonipanssarin kanssa ei ole säästelty. Edes moninkertaisen vihollisjoukon nujertaminen ei tuota päähahmoille juurikaan vaikeuksia. Ne jotka osaavat taistella halkovat päitä kuin klapeja ja ne jotka eivät osaa ovat aina sopivasti jossain sivummalla niin, ettei mitään mainittavaa heille pääse tapahtumaan.

Tietenkin hahmot haavoittuvat useampaan kertaan kirjan aikana, mutta haavatkin tuntuu unohtuvan aikalailla heti tilanteen jälkeen, eivätkä ainakaan vaikuta millään tavalla tuleviin koitoksiin, joissa vedetään taas ihan teräsmiehenä porukkaa lakoon.

Päähahmojen motivaatiot toiminnalleen on myös todella löyhiä. Keskimääräinen hahmokaari alkaa siitä, että joku sivuhahmo ilmestyy paikalle ja pyytää päähahmoa seuraamaan tai tekemään palveluksen ja päähahmo tekee työtä käskettyä, koska ei ole ilmeisesti parempaakaan tekemistä... Mitäs tuota sen enempää selittelemään. Näinhän se peleissäkin yleensä menee: Tarina ei etene, jos et tee niin kuin NPC:t sanoo, joten leuka rintaan ja kohti seuraavia waypointeja, jossa joku ystävällinen sielu varmasti taas ohjeistaa mihin suuntaan tallustaa seuraavaksi. Kirjoilta ehkä vaatisin kuitenkin vähän Skyrimia orgaanisempaa juonenkuljetusta.