Pelaajacast palaa sorvin ääreen – lähetä kysymyksesi vuoden ensimmäistä jaksoa varten! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast palaa sorvin ääreen – lähetä kysymyksesi vuoden ensimmäistä jaksoa varten!

17.01.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
11
Pelaajacast 289; Kysy Pelaajalta, tammikuu 2022.
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Lue myös: Tule mukaan tukemaan Pelaajacastin tekemistä!

Lomat on lompsittu ja sorvin äärellä riittää taas tunkua. Toisin sanoen Pelaajacast-podcast palaa tällä viikolla talvitauoltaan kevätkauden 2022 ensimmäisen jakson voimin! Keskiviikkona äänitettävässä ja torstaina ilmestyvänssä jaksossa ääniaalloilla keikkuvat perusnelikko Janne Pyykkönen, Ville Arvekari, Panu Saarenoja ja Johanna Puustinen.

Paluun myötä myös Pelaajacastin kevätkauden 2022 -tukipaketit ovat nyt myös saatavailla Pelaaja Shop -verkkokaupastamme. Podcastin tekoa voi halutessaan tukea omaan kukkaroon sopivalla tukipaketilla, joista jokaiseen lukeutuu kaksi tämän kauden aikana äänitettävää tukijoiden bonusjaksoa sekä pääsy aiempiin tukijajaksoihin. Kattavampaan sydänystävien tukipakettiin lisävastikkeeksi on vahvistunut nimikirjoitetun postikortin lisäksi puinen Pelaaja-avaimenperä!

Tavan mukaisesti tulevassa 289. jaksossa vastaillaan ajan kanssa kuuntelijoiden ja katselijoiden kysymyksiin Kysy Pelaajalta -osiossa. Omat kysymykset, toiveet ja kommentit voi lähettää peräti viidellä eri tavalla.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Pelaajacastin 289. jakso saapuu ääniaalloille tämän viikon torstaina 20. tammikuuta. Videoversiota pyritään saamaan linjoille vuorokautta myöhemmin, eli perjantaina 21. tammikuuta.

Kommentit

Käyttäjän Ne-pa kuva
Ne-pa

En muista löytyykö castilaisissa Dexterin ystäviä. Mikäli löytyy, tuliko katsottuaa uusi tuotantokausi? Mietteitä?

Kiitokset vielä mielenkiintoisesta bonusjaksosta. Oli yllättävän viihdyttävä, vaikka pöytäroolipeleistä ei ole kokemuksia eikä varsinaisesti kiinnosustakaan.

Käyttäjän Anazooni kuva
Anazooni

Hei arvon castilaiset, ja hyvää tätä vuotta! Viime vuosina erityisesti pleikkarille on saapunut runsaasti poikkeuksellisen laadukkaita avoimen maailman 3rd person-seikkailuja: rdr2, Horizon Zero Dawn, ghost of tshushima, Days gone yms. Kaikki nämä toistavat monella tavalla samaa kaavaa pelimekaanisesti: kehitä hahmoa, tee päätehtäviä, tee sivutehtäviä(juokse paikkaan x hakemaan esine y, palaa lähtöpisteeseen). Löytääkö raati näistä peleistä riittävästi eroavaisuuksia että useampaa niistä jaksaa tahkota, vai täytyykö tästä genrestä valita yksi peli, johon keskittyy?

Edit: yhdyn Turbomunan sanoihin, on ilo kuulla jälleen Pyykkösen mietteitä!

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Tieto Pyykkösen paluusta oli yllättävä, mutta samalla varsin positiivinen uutinen. Pari vuotta sitten monet lehden lukijat ja castin kuuntelijat kokivat lähtösi erittäin ikävänä, vaikkakin myös ymmärrettävänä. Tästä todisteena esimerkiksi sinun ja Huttusen jäähyväis-casti, jossa kymmenet kuuntelijat kokoontuivat Pelaajan nettisivujen kommenttiosioon muistelemaan juttujasi. Tästä syystä paluusi onkin nyt monelle varmasti suuri ilon aihe. Sinun näkökulmastasi asiat eivät ole välttämättä menneet täysin suunnitelmiesi mukaisesti, mutta olen kuitenkin varma siitä, että Pelaajan yhteisö iloitsee paluustasi. Pelitoimittajana olet Suomen kirkkainta kärkeä, ja työsi on valtavan merkityksellistä. Welcome back and keep up the good work.

Panun mietteet uudesta Spider-Manista kiinnostaisi myös. Muistaakseni odotit elokuvaa hiukan epäillen ja pelonsekaisin tuntein. Leffa on ollut kuitenkin megahitti niin kriitikoiden kuin fanien keskuudessa. Piditkö sinä elokuvasta, vai ovatko kaikki muut väärässä?

Käyttäjän Losstarot kuva
Losstarot

Tervetuloa takaisin taas ääniaalloille!

Alkuun yksi palaute tammikuun 2022 Pelaajalehdestä:
Vuoden 2021 parhaat pelit - listauksessa olitte todella laittaneet luovuuden lentoon keksiessänne niin monia uusia kategorioita/nimikkeitä eri peleille. Ja ymmärrän, jos vuodesta toiseen samanlaisen listauksen tekeminen alkoi tuntua puisevalta. Itse olen kuitenkin sen verran "tunkkainen", että jäin kaipaamaan jonkinlaista perinteistä paremmuusjärjestyslistaa. Jos toimituksen väki on kyllästynyt "kinastelemaan" yhden pelilistan tekemisestä, niin voisiko vaihtoehtona olla jokaisen henkilökohtaiset lyhyemmät pelilistat? Näin erilaiset pelimautkin pääsisivät esille. Ja toki näiden listojen ulkopuolelle jäävät, mutta silti jollain tapaa merkittävät pelijulkaisut, voisivat edelleen saada oman erikoismainintansa, joita käytitte nyt tänä vuonna.

Viime vuoden yllättävin joululahja oli tieto Pyykkösen paluusta toimituksen vakiokasvoihin. Aivan huikeaa päästä taas kuulemaan sinunkin mietteitä ja tangentteja kaikesta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa takaisin!

Milloin Erkoloiden ihana harmaa mirri pääsee esiintymään pelaajacastissa? Ruu on jo saanut äänensä kuuluviin.

Käyttäjän Lihaa kuva
Lihaa

Pyykkösen mp pöytäropen nextgenistä eli tietenkin Free Leaguen peleistä? Lopuksi vielä kyssäri Pannun anime top 3 ja miten pyöräsi jarrut toimivat? :3

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

En ole vielä ehtinyt edellistä bonusjaksoa kuunnella loppuun asti, mutta minkälaiset fiilikset jäivät ensimmäisestä roolipelisessiostanne?

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Saisiko Pyykköseltä jotain hyviä scifi-kauhu kirja suosituksia?

Onko toimituksella mitään odotuksia tulevaa cyberpunkin next gen patchia kohtaan?

Mahtavaa kuulla Janne taas aalloilla!

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Alan Wake 2 trailerin perusteella, kuinka todennäköiseltä vaikuttaa Huttusen maalailema visio (jaksossa 235) Alan Waken jatko-osan sijoittumisesta Kajaaniin? Onko Kajaani sopiva miljöö kauhupelille? Mikä on Pyykkösen pelottavin muisto Kajaanista? Kenties sohjon alla piilotteleva ovitappi?

Käyttäjän Iso_Pomo kuva
Iso_Pomo

Teretulemas takas cästiläiset!

Millä mielellä odotatte tulevan sukupolven pelien vaikutusta peliteollisuuteen? Esimerkiksi Unreal Engine 5:n demottu pelikuva näyttää suorastaan älyttömältä, ja kun on vuosia saanut kuulla kehittäjen huolia aina vaan paremman grafiikan vaatimasta resursseista, pitäisikö tässä pelaajanakin huolestua kyetäänkö AAA- tai jopa AA-pelejä enää tekemään kuin Microsoftin kaltaisetn korporaatioblobbien alla? En sano että kovat grafiikat ovat mikään vaatimus hyvälle pelille omasta mielestäni, mutta markkinointi keskittyy siihen tällä hetkellä.

Jokunen vuosi sitten povattiin tekoälytyökaluista apua grafiikan luomiseen, mutta ei taida tämäkään teknologia pysyä perässä?

Viimeisimmät isot julkaisut, kuten GTA:T - DE ja BF2042 eivät anna myöskään hyvää kuvaa pelikehittämisen tulevaisuudesta.

Myös suorastaan kuplamaisen NFT-huuman nousu herättää ajatuksia pelien tulevaisuuteen liittyen, mutta ensilehteen oli teasattu aiheesta, joten panttaan vielä tähän liittyviä kysymyksiä.

Ei kuitenkaan vakavoiduta enempää ja seurataan mielenkiinnolla. Kevyempiin kysymyksiin:

Kiitos muuten vielä kerran kun toitte verkkosivuille noita Pelaaja Extra-artikkeleita. Lohdullista ettei hyvät tekstit kadonneet bittiavaruuteen!

Onko toimituksella taikka lehden avustajilla viimeaikaisia kokemuksia Linux/Unix-pelaamisesta? Tästä olisi kiva saada jonkinlainen pieni artikkeli, kun Steam Deckin julkaisukin lähestyy.

Panu, oletko kunnossa? Viitaten viimenumeron toimituksen kuulumisia kuvaasi?!

Toimituksessa on todistetusti pizzan ystäviä, mutta mites pastan? MIkä suosikkinne?

Hyvää talviarjen jatkoa, ja koittakaa selviytyä vaikka tiet yrittävätkin tappaa.

Käyttäjän samikvm kuva
samikvm

Microsofti kävi vähän shoppailemassa :D Uskoisin, että castissa tästä onkin jo puhuttu asiasta.

Bethesdan ja Activisionin kauppojen jälkeen, kun ruvetaan katsomaan niin alkaa Microsoftilla olla todella paljon eri tunnettuja pelinimikkeitään kattonsa alla.

Kuinkahan monesta pelistä tulee yksinoikeuksia? Bethesdan pari nimikettä on vissiin jo kerrottu, että tulee vain Xboxille.

Itse uskoisin, että Activisionin alta suurin osa pois lukien CoD. CoD luultavasti tulee exlussiivista sisältöä samalla tavalla, kuin ps4 tuli. Vaikea uskoa, että playstationille ei enään CoD julkastaisi, kun kuitenkin niin suuret massat sitä kummallakin konsolilla pelaavat.

Mietteitä Sonyn huhutusta "GamePass" vastauksesta, tuleeko eroamaan kuinka Microsoftin mallista? Mietteitä, toiveita?

Nostoja