Pelaajacast saapuu taas tällä viikolla – lähetä kysymykseksi ja pelimuistosi uudistuneeseen podcastiimme nyt! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast saapuu taas tällä viikolla – lähetä kysymykseksi ja pelimuistosi uudistuneeseen podcastiimme nyt!

11.10.2022 // Kirjoittanut: Niklas Tirkkonen
5
Pelaajacast saapuu taas tällä viikolla – lähetä kysymykseksi ja pelimuistosi uudistuneeseen podcastiimme nyt!
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla |  Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Lue myös: Tule mukaan tukemaan Pelaajacastin tekemistä!

Pelaajacast uudistuu! Pilotoimme tällä viikolla kevyesti uudistetun podcast-konseptimme, jonka tarkoituksena on raikastuttaa podcastin yleistunnelmaa ja olemusta. Ei myöskään hätää, sillä vanhaa kunnon Pelaajacast-meininkiä tangentteineen ei tietenkään unohdeta! Tämän viikon jaksossa keskustelemassa ovat ohjelman vakioporukkaan kuuluvat Ville, Janne, Niklas ja Panu.

Jakso äänitetään tuttuun tapaan keskiviikkona ja se löytää tiensä podcast-palveluihin heti torstaina. Jakson videoversio saapuu Pelaajan YouTube-kanavalle loppuviikosta.

Keskustelemme tällä viikolla erityisesti Falloutin 25-vuotispäivistä, 20-vuotiaasta Pelaajasta ja CD Projektin uusista kuvioista niin Cyberpunk 2077:n kuin The Witcherin osalta.

Mitä mieltä sinä olet vaikkapa Falloutista? Millainen historia sinulla on sarjan parissa, vai onko sinulla sellaista ollenkaan? Valitsemme merkityksellisimmät ja kiinnostavimmat kommentit ja nostamme ne mukaan keskusteluun tässä jaksossa!

Kysymyksiä ja kommentteja jaksoon voi lähettää viidellä eri tavalla. Ohessa ohjeistukset niistä jokaiseen.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord: 
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

 

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kerran meinasin innostua Falloutia testaamaan kolmosen ollessa tulossa mutta se meni ohi.

Outer Worlds olikin sitten sitä mitä ehkä olisin Fallouteilta hakenutkin ja vieläpä ilman sitä Bethesdan kuuluisaa bugikattausta.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Fallout New Vegas on itselle sarjan paras osa, joskin olen jäävi kommentoimaan sarjan kahta ensimmäistä tekelettä. Vaikka DLC:t tuottavat aika paljon huonoa makua suuhun, on Old World Blues jo yksinään niin hyvä lisäosa tarinastaan lähtien aina outoihin aseisiin asti, että loppuarvio lisäsisällöstä jää itsellä kyllä aika positiiviseksi.

Fallout nelossa pelikello näyttää nyt 838 tuntia. En osaa puolustella tätä lukua kovin hyvin, koska tykkään vihata tätä peliä yli kaiken. Suurin osa natinoistani rajoittunee kuitenkin tarinalliseen ja roolipelaamilliseen puoleen. En tunne juuri mitään sympatiaa tai samaistumista kenenkään pelimaailmassa, enkä tunne olevani vaikuttava voima maailmassa, yksityiskohtaisesta ja modatusta settlementtien rakentamisesta huolimatta.

Horizon modia on kehutttava. Se uudistaa Fallout neljää realistisemmaksi. Se tuo uuden liudan erilaisia workbenchejä rakentamisosioon, ja uudistaa täysin taitopuun, pikamatkustus hiiren napautuksella puuttuu (hitaampia pikavaihtoehtoja löytyy rahaa vastaan), paraneminen menee ainoastaan laastareilla taistelun ulkopuolella perus lääkintätaitotasolla, kaikki painaa luodeista lähtien aivan eri tavalla, ja niin edelleen.

Pyykkönen, anekdoottinen pikatuomio, Joe Abercrombie vai George R. R. Martin?

Pikaisena mainintana voin myös sanoa, että olin erittäin kiinostunut katselemaan ensimmäistä streamianne, mutta sosiaalisten velvollisuuksien takia en ehtinyt.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Tervehdys.
Mulle aikanaan yksi Pleikkari kaveri suositteli yhtä Fall Outtia. Tais olla tuo New Vegas, mutta en oikein innostunut, kun oli ammunta peli, en niistä oikein välittänyt.

Nykyään tulee joitain räiskintä pelejä pelattua, mutta kokeilin veljen Fall Out nelosta ja katselin siinä samalla pelailua pelistä, niin innostuin hankkimaan nelosen Storesta, mutta siinä ei vain toiminut fyysisen pelin tallennus. Mietin sitten hankinko fyysisen version vaiko aloitan alusta. Meni jonkun aikaa kun päätin aloittaa alusta.

Onko muuten helppo keksiä noita pelaaja.fin viikottaisia kysymyksiä?

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari

Fallout 3 oli minulle ensimmäinen sarjan peli, mutta myös ensimmäinen avoimen maailman seikkailuni.

Oli todella jännittävää tehdä matkaa Rivet Cityyn pääkaupunkiseudun joutomaalla, kuunnella ääninauhoja karanneesta androidista, tutkia Super Mutanttien majoja yms. Ah, muistoja....

Megaton kaupungissa lojuva ydinkärki ja sen ympärille keskittyvät tapahtumat ovat kumminkin itselleni silti se ensimmäinen muisto, joka tulee mieleen kyseisestä pelistä (tai koko sarjasta oikeastaan).
Järkytykseni oli suuri, kun ilmoitin kaupungin sheriffille, että hassu mies baarissa koetti lahjoa minut räjäyttämään koko paikan, ja tämän seurauksena konnan pidätys menee pahasti pieleen, ja sheriffi kuolee.
En millään silloin arvannut, että näinkin voi käydä, ja tämä kohtaus ajoi mielestäni pelaajan todella hyvin sisään tuohon maailmaan. Onneksi sheriffi kuollessaan jätti jälkeensä kiinalaisen rynnäkkökiväärin. Voi veljet!

Oli järkyttävää myös huomata pelin jo läpi pelattuani, että olin koko ajan lukenut/lausunut rivet cityn --> river city.
Niin ja Super Mutantti Behemothit olivat myös eeppisiä ilmestyksiä! Tässäpä nämä ensimmäisenä mieleeni tulevat muistot pelistä....

Castin köörille kyssärit:
Joko olette ostaneet joulukalenterit?

Jos pitäisi valita taffelin sipsikalenterin ja tee-joulukalenterin välillä, niin kumman valitsisitte?

Ystävällisin terveisin,
Kukkomestari

Käyttäjän Anazooni kuva
Anazooni

Helou arvon cästikkeet!
Toivottavasti ehdin vielä mukaan.
Haadeksessa himpun päälle 20h mittarissa, mutta loppubossi Hades se ei vaan kaadu. Mikä avuksi?
Asiaan;
Vuosi oli 2008, uuden vuoden aatto. Kasasin ensimmäisen peli-pc-kokoonpanoni. Uutta tehokasta rautaa testattiin tietysti Fallout 3:lla. Jos olisin osannut pelata peliä, olisin ymmärtänyt, että aseita voi korjata. Tämän keksin vasta vuosia myöhemmin. Kummasti oli helpompaa pelaaminen tämän tiedon kanssa..