Pelaajacastin sulosoinnut kaikuvat taas torstaina – lähetä kuulijakysymyksesi keskiviikoksi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacastin sulosoinnut kaikuvat taas torstaina – lähetä kuulijakysymyksesi keskiviikoksi!

9.05.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13
pelaajacast, Kysy Pelaajalta, 297
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Lue myös: Tule mukaan tukemaan Pelaajacastin tekemistä!

Toukokuun ensimmäinen Pelaajacast on käsillä! Jakso numero 297 äänitetään tämän viikon keskiviikkona ja se sattuu olemaan myös Johanna Puustisen viimeinen Pelaaja-lehden päätoimittajana. Johannan ohella virtuaalistudiossa hääräävät Panu Saarenoja ja Janne Pyykkönen sekä lehden virkaa toimittavan päätoimittajan roolin omaksuva Ville Arvekari.

Pelaajacastin 297. jakso julkaistaan äänimuodossa tämän viikon torstaina 12. toukokuuta. Videoversio seuraa toivottavasti jo päivää myöhemmin perässä.

Kysymyksiä, kommentteja ja terveisiä jaksoon voi lähettää viidellä eri tavalla. Ohessa ohjeistukset niistä jokaiseen.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Kommentit

Käyttäjän GrayFox kuva
GrayFox

Pyykköselle kiitos Brandon Sandersonin luentosarjaa koskevasta vinkistä, jossa herra opetti kirjoittamisen saloja. Onko lisää muita vastaavia vinkkejä?

Oletteko harkinneet tai haaveilleet muunlaisesta urasta kirjoittajana pelitoimittajuuden lisäksi?

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Annoin sunnuntaina lahjaksi pari Alan Wake -aiheista kynttilää. Kynttilät ovat kalliita ja eläinrasvasta tehdyt varmaan vieläkin arvokkaampia. Siksikö niitä on peleissä joskus läjäpäin?

Tsemppiä, onnea ja kiitos kaikille!
Viimeksi kysyin väärin niin että vain Panulla oli vastaus. Eli mitä laittaisitte vihollisiksi pöytäroolipeliin tai roolipeliin?

Käyttäjän Ne-pa kuva
Ne-pa

Muisti on kuin Huttusella, mutta muistaakseni tästä ei ole puhuttu.. Ehkä
..Onko Castilaisilla kiinnostusta Steam Deckiä kohtaan?

Johannalle tsempit uusiin haasteisiin, kuten myös Villelle!

Käyttäjän Ot1s kuva
Ot1s

Souls-pelit ovat aina kiehtoneet minua etäisesti. Olen kokeillut jotain Dark Soulsia sekä Bloodbornea. Nämä ovat kuitenkin aina lässähtäneet jossain vaiheessa liian vaikeaan bossiin. Löysin muutamia vuosia sitten yhden souls-tyyppisen pelin, josta pidin todella paljon ja jaksoin pelata sen kahdesti läpi. Kyse on Lords of the Fallenista.

Huhtikuun pelaajan artikkelista, jossa esiteltiin souls-tyyppisiä pelejä, Pyykkönen kuitenkin kertoi ettei peli ollut tarpeeksi hyvä edes kyseisen artikkelin listalle. Pystytkö avaamaan lyhyesti miksi tämä oli mielestäsi huono peli? Olisiko Pyykkösellä muita yhtä "huonoja" souls-tyypisiä pelejä takataskussa? Ne voisivat olla nimittäin niitä pelejä joista minä pidän. Vai pitääkö odottaa kiltisti Lords of the Fallen kakkosta?

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Mikä yllätti päätoimittaja pestin aikana eniten? Mieleenpainunein arvostelu(t) niin hyvässä kuin pahassa?

Kaikkea hyvää mitä Johannan eteen tuleekaan vastaan!

Käyttäjän Salmon Snake kuva
Salmon Snake

Johanna, mistä streamauspalvelusta katsot Nip/Tuck?

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Kysymyssuoni sykkii näin hyvin pitkästä aikaa, joten kysytäänpä röyhkeästi pidempi patteristo:

- Duke Nukem Foreverin alfa vuodelta 2001 vuosi nettiin, ja äänirepliikkeineen kaikkineen kyseessä näyttäisi olevan yllättävän pitkälle kehitetty buildi. Vuodon sisältö ilmeisesti vastaa paljolti E3 2001:ssä nähtyä legendaarista traileria. Kelpaisiko tästä versiosta fanien loppuun kehittämä versio, vai olisiko Duke haudalle parempi kasata ennemmin tuplakerros multaa?

- Nyt kun pandemialla alkaa kolmas täysi vuosi ja sota on leimahtanut Ukrainassa, ovatko nämä kriisit muuttaneet suhtautumistanne zombi-genreen sekä Call of Dutyn, Ghost Reckonin, Combat Missionin, EndWarin ja Operation Flashpointin kaltaisiin sotapeleihin, joissa itä ja länsi ottavat yhteen itä-Euroopan tantereilla?

- Mitä kästin väki tykkäsi viime vuoden Dyyni-elokuvasta, entä millaiset tunnelmat Pyykkösellä on Herbertin kuoleman jälkeen ilmestyneistä Dyyni-kirjoista (mieluiten mahdollisimman spoilerivapaasti).

- Mitä tunnelmia kästiläisillä on Neon Genesis Evangelionista sekä sarjan päättäneestä elokuvasta? Itse en ole juuri millään muotoa anime-mies, mutta sarjan maineen tähden päätin kahlata sen talvella läpi. Lupaukset tajunnanräjäyttävästä filosofisuudesta eivät täyttyneet, kristillinen mystiikkakin jäi lähinnä satunnaisen visuaalisuuden ja sanadroppailun tasolle, ja about jokainen hahmo oli hanurista. Puolivälin jälkeen sarja kiihtyy kuitenkin niin happoiseksi, että sen tapittamisesta tulee kuin autobahnalla tapahtuvan ketjukolarin tai Hindenburgin tuhon kaltainen performanssi: alati pahenevasta katastrofista on mahdoton kääntää katsetta. End of Evangelion, ja pari sitä edeltävää jaksoa, ovatkin jo sen tason sienisoosia, että ihmettelen ettei niiden kollateraalinen vaikutus puhkaissut aivoihin veritulppaa.

- Mitä mieltä olette Crusader Kings 3:en tähänastisesti kehittymisestä? Onko CK2 jäänyt jo kokonaan historialliseksi kuriositeetiksi, vai tekeekö peli joitain asioita edelleen paremmin kuin jatko-osa?

- Ville on kulkenut pitkän nousujohteisen tien Pelaajan hierarkiassa. Miltä tuntuu Johannan väistymisestä avautuva valta? Ovatko Puhan, Huttusen ja Johannan varjossa vietetyt vuodet tuottaneet patoumia, jotka tulevat nyt purkautumaan henkilökulttina sekä lukijoihin ja henkilökuntaan kohdistuvana tyranniana.

- Nyt kun Johanna on jättämässä firmalle haikeat jäähyväiset, niin haluan omasta puolesta vielä esittää erittäin tärkeän ja keskeisen kysymyksen. Olen kevään mittaan kuunnellut Pelaajacastiä uudelleen alkujaksosta alkaen, ja noin tuotantokautena 2011-2012 ensimmäinen Johannan omalla nimellä esitetty lukijakysymys oli ytimekkäästi: "Kenellä on toimituksen paras pylly?". Nyt kun kokemusta yrityksessä onkin kerääntynyt vaihtelevissa tehtävissä lähes vuosikymmenen ajalta, kenen pylly tosiaan on tehnyt sen suurimman henkilökohtaisen vaikutuksen?

Lopuksi Johannalle ja Panulle vielä tsemppiä uusiin kuvioihin ja muulle toimituksen väelle tulevaisuuteen lehden parissa!

Käyttäjän Akkelin Kipuraha kuva
Akkelin Kipuraha

Mihin Johannan tie johtaa? Kuka päätoimittajan pallin ottaa? Tuleeko Panun ja Johannan tilalle vakkareita? Olivatko Panu ja Johanna se pieni hinta Pyykkösen paluulle?

Johannan:
- top 3 vastoinkäymiset päätoimittajana?
- Top 3 paskimmat nakit pelaajassa?
- Top 3 kohokohdat?
- Top 3 työmatkat?
- Top 3 arvostelemasi pelit?!
- mieleenpainuneimmat ikävät tai toksiset tilanteet, jotka ovat kohdistuneet naiseuteesi pelaajan päätoimittajana?
- entä ne kivoimmat naiseuteesi kohdistuneet asiat päätoimittajana?
- ootko koskaan tavannut Tuijaa?

Mikä on Johannan legacy pelaajalle?
Onko Janne päässyt jo räme hemmon makuun? Mitäs tykkäät? Mites Doom Patrol, onko ennestään tuttu sarjakuvien puolelta? Meinaako muut katsoa tai katsoneet? Omasta mielestäni parasta supersankari viihdettä Peacemakerin jälkeen. Doom Patrol voisi olla myös Johannan mieleen, sisältää nimittäin paljon LBGT hahmoja ja vähemmistöjä mutta ei ollenkaan pakotettuina kuten uusissa trekeissä, star warseissa. Sisältää myös kautta aikain koskettavimman homorakkaustarinan.
Miksei Malazan uppoa Pyykköseen? Sehän on kuin tehty kaltaisellesi CRPG nörtille? Ite löysin kyseisen teoksen muutama vuosi sitten ja on noussut Abercrombien rinnalle omaksi lemppari Fantsu -sarjaksi. Vaikka yleensä en semmosesta high fantasystä kirjallisuudessa niin perusta, oon enemmän grimdarkhemmo.

Onnea Johannalle, Panulle ja Villelle uusiin haasteisiin.

PS. Kuuntelin vähän vanhoja pelaajacast jaksoja muutaman vuoden takaa ja vaikka siellä Pyykkönen laatu fantsuja kehuikin, olin pettynyt miehen mielipiteeseen Force Awakeningista. Jopa prequelit peittoavat mennen ja tullen Disneyn shit Wars trilogian. Siis katsomiskelvotonta shittiä ne 3 leffaa. Sithin kosto on itseasiassa ihan hyvä leffa.

PPS:
Tähtien sota on aivan super kova leffa, en ole ikinä ymmärtänyt imperiumin vastaisku ylistämistä orkkiksen yli.

Johannalle vielä 1 kyssäri: Trek vai Wars?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Viime viikolla Johanna kirjoittaa skandaalinkäryisen paljastusjutun The Simsin toksisesta fanikulttuurista. Seuraavalla viikolla Johanna ilmoittaa eroavansa päätoimittajan virasta. Sattumaako?

Toivottavasti Pelaajan tuleva päätoimittaja Arvekari ottaa härkää sarvista ja selvittää ensi töikseen lehden omistajakunnan mahdolliset kytkökset hämäräperäiseen SimSecret-palstaan. The truth is out there...

Käyttäjän Iso_Pomo kuva
Iso_Pomo

Ahoy, castiläiset!

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja valitettavasti siitä jää haikea fiilis. Kiitos Johanna ja onnea tulevaan! Toivottavasti saamme nauttia kommenteistasi tekstin tai äänen muodossa vielä kun Pelaaja pysyy pystyssä.

Vähän kysymyksiä:

Janne, mitä lisäosia odotat tai toivot Crusader Kings 3:een tulevan? Itseä houkuttelisi ajatus fantasiaelementeistä niin noituus olisi muutakin kuin kerhotoimintaa.

Jaksossa 80 toimitus suorastaan saarnasi (ja aiheesta) tuolloin pinnalla ollutta SOPA/PIPA/ACTA -asetuksien haitoista. Nämä onneksi kuopattiin, vaikka kaikkea yrittävätkin tilalle tuoda. Vaikka nykyhetken meno vaikuttaa ikuiselta aprillipäivältä ettei ajankohtaisuuksia jaksasi välttämättä edes kuulla castissä, jos vastaavanlainen tapaus kävisi nyt jaksaisitteko siitä kuulijoita sivistää?

Panu, jos jotain ruokaa pitäisi nyt lonkalta suositella, mikä se olisi?

Ville, kuka on suosikkisi MGS-sivuhahmoista?

Johanna (tai kaimiasi): kysyit jaksossa 111 kenellä toimituksessa on paras P(er)C(e). Kysynkin, oliko vastaus mitä odotit?

Kiitos ja muistakaa kaivaa kaapista aurinkorasvat, UV-indeksit alkavat ylittää jo suojausta vaativan 3-tason!