Viikon Pelaajacastissa kehissä Pelaaja-lehden entinen, väistyvä ja uusi päätoimittaja – lähetä kysymyksesi jaksoa varten! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Viikon Pelaajacastissa kehissä Pelaaja-lehden entinen, väistyvä ja uusi päätoimittaja – lähetä kysymyksesi jaksoa varten!

4.11.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
27
Pelaajacast, Thomas Puha, Miika Huttunen, Johanna Puustinen, Kysy Pelaajalta
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | Soundcloud | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Pelaajacast palaa ääniaalloille tostaina. Näillä tiedoin keskiviikkona nauhoitettava jakso 240 on päätoimittajien juhlaa, sillä castin kokoonpanona on Pelaaja-lehden entinen päätoimittaja Thomas Puha, väistyvä päätoimittaja Miika Huttunen ja uusi päätoimittaja Johanna Puustinen. Mukana myös joku Ville.

Näin saat kysymyksesi perille asti:

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Pelaajacast 240 julkaistaan torstaina 7. marraskuuta. Videoitu versio pyritään julkaisemaan heti editointi-, siirto- ja prosessointirumban valmistuttua, eli alustavasti perjantaina.

Kommentit

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Suuret kiitokset Huttuselle päätoimittajavuosistasi! Huttusen aikakaudelta mulla onkin ollut tilaus lähes taukoamatta käynnissä näihin päiviin saakka. Juuri hiljan uusinkin tilaukseni taas puoleksi vuodeksi. Suurin asia itselleni aikoinaan oli PC-pelien takaisin tuonti lehden sivuille.

Menikö Huttunen jo ohi Puhasta numeroiden määrässä ja/tai ajallisesti? Onko Miika sinulla joku yksittäinen asia päätoimittaja ajaltasi, josta olet erityisen ylpeä? Mitä vinkkejä olet antanut Johannalle jatkoa ajatellen? Jäätkö toimitukseen takapiruksi vai suuntaako tie kenties Remedylle?

Johannalla onkin nopea urakehitys ollut! Enkä silti ihmettele, olet harjoitteluista asti esittänyt casteissä asioita kuin olisit ollut alalla jo useita vuosia. Isot saappaat on täytettävänä, mutta en epäile hetkeäkään ettetkö onnistuisi paremmin kuin hyvin. Onnea tuleviin koitoksiin!

Johanna, mikä on sinun visiosi Pelaajan tulevaisuudesta ja millaisia muutoksia lehteen on suunnitteilla ensimmäisen vuotesi aikana?

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Pimpelipom! Seuraa kaupallinen tiedote.
"Pelaaja-lehti - todellisuus on vain pelaamisen puutteen aiheuttama illuusio."
Kaupallinen tiedote päättyy.

Johannan kysymykset:
- Aiotko tehdä lehdestä enemmän naisiinkin vetoavan?
- Aiotko uudistaa arvosteluasteikkoa?
- Mainitse paras Puhan päätoimittama numero ja paras Huttusen päätoimittama numero.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Koko poppoolle:

Mielipiteet uudesta Steam Library-ulkoasusta? Itse en pitäny activity-osiosta workshopin paikalla enkä isoista pelikansi-kuvakkeista ollenkaan joten katsoin 35 tuhatta katselukertaa keränneen videon jossa opastettiin miten pystyi palaamaan vanhaan malliin (vaikka Valve kivenkovaa tahtoo sanoa että paluuta vanhaan ei olisi).

https://youtu.be/VpNE3lNAJHU

---

Remedyn edustajalle pari kiperämpää kysymystä.

Controllin rahoituskanavina voidaan luetella seuraavat lähteet (korjattakoon jos jokin/jotkut ei pidä paikkaansa):

1. Julkaisija 505 games.
2. Season pass/ dlc:eitä täysi hintaisen pelin ohella.
näiden lisäksi,
3. EGS vuoden yksinoikeusdiili.
4. pre-order bonus materiaaleja pelissä.
Ja 5. Playstation 4 yksinoikeus tavaroita.

Eikö jälkimmäisenä mainitut mallit kuulosta rehellisesti säälittäviltä/ kehnoilta kun verrataan että CD Project Red, joka tunnetusti ei tukeudu mihinkään yksinoikeus-diileihin ja/tai pre-order boonuksiin; tuleva CP2077 peli arvioidaan Bloombergin toimesta tuottavan ensi vuonna miljardi dollaria julkaisuvuotenaan?

***

Miten tärkeänä Remedy pitää hiiri&näppäimistö-tukea vaikka heidän tulevat julkaisunsa saapuisivat vain konsolille? Kaikki meistä tietävät että hiirillä ja näppiksellä saadaan parhaat 3d ammuntapeli-kokemukset ja Playstation 4:jällä on pelejä hiiri&näppis-tuella eli ei voi väittää ettei sellainen ole mahdollista/ sallittua.

---

Toimitukselle:

Viime cästissä puhuttiin Suomen Postista ööh, "kehittävään" sävyyn. Noh, tällä kertaa voidaan sanoa että Posti oli (turhankin?) tehokas kun osalle tilaajista Ds-arvostelun sisältänyt numero saapui jo tiistaina postiluukkuun.

Missä kohtaa tajusitte mitä oli tapahtanut? Miten reagoitte/ oliko mitään enään tehtävissä?
Tuliko Sonylta yhteydenottoja tapauksen johdosta?

---

Winner winner chiken dinner eli onnittelut Johannalle noususta kukkulan kunink-.. kuningattereksi! 👸🏼
Mistä videopeli-hahmosta aiot ottaa eniten mallia päätoimittaja-pestissä ja tuleeko koirasta Pelaaja-lehden varapäätoimittaja joka haukkuu alaisilleen? 🐶

Käyttäjän Miglos kuva
Miglos

Miksi Huttunen lopettaa ja mitä alkaa nyt tekemään? Oliko vaikea päätös et kuka valitaan uudeksi päätoimittajaksi?

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Puha miltä tuntui olla GDC:ssä puhujan korokkeen takana vaihteeksi?

Käyttäjän koson3n kuva
koson3n

Päivää taloon.

Kysymyksiä Miika "Druidi" Huttuselle:
1. Mikä yksittäinen hetki on jäänyt päätoimittajan ajastasi parhaiten mieleen?
2. Onko kuuluisan sotateoreetikon ja filosofin nimen oikea kirjoitusasu "Sun Tzu" vai "Sunzi"
3. Voiko täydellisen kypsyysasteen omaavaa anguspihviä ja luomuhunajaa muistuttavaa ääntäsi kuulla jatkossakin PelaajaCastissa?

Kysymyksiä Johannalle:
1. Kaikkien aikojen paras videopeli?
2. Kumman ottaisit mukaan autiolle saarelle: Kaikki Pelaaja lehdet vai kaikki PelaajaCastit ja mahdollisuuden kuunnella niitä?

Kysymys Puhalle:
1. Kuka on Dan The Man?

Suurkiitos vastauksista ja Villelle, Panulle sekä Pyykköselle vielä erityisen suuri kiitos Youtube sisällöstä. Onnea uudelle sekä vanhalle päätoimittajalle tuleviin haasteisiin!

Käyttäjän psaijai kuva
psaijai

Iso kiitos Huttuselle näistä vuosista! Joko Johanna on perehdytetty sotahistoriaan ja panssarivaunujen kehityskaareen? Nämä nyt eivät kuitenkaan ole hyvästit ja jatkat Pelaajalla täysipäiväisesti tai avustajana? Tähtääkö tämä kaikki vain siihen, että ehdit jatkossa enemmän Destinyä pelaamaan? Eihän elämällä ole enää muuta tarkoitusta tainnut olla toviin? (Onneksi pääsin irti riippuvuudesta, vaikka kovasti vetää edelleen puoleensa.)

Vai vaihdatko kenties alaa kokonaan ja lähdet tutkimaan Atlantin syvyyksiin meduusojen päivärytmiä ja lisääntymistapoja?

Miten teidän mielestänne Pelaaja on muuttunut päätoimittajan vaihdon myötä aikaisemmin (Thomas > Miika) ja miten tulee muuttumaan, kun Johanna ottaa ohjaimen hallintaan? Onko Johannalla jo mahtipontisia suunnitelmia lähteä viemään lehteä johonkin tiettyyn suuntaan?

Kuinka monta pääkirjoitusta Johannalla jo mietittynä?

Thomas oliko pääkirjoitusten keksiminen yhtä vaikeaa kuin Huttusella?

Mitä Ruu tekee juuri nyt?

Gamexpot tulee. Tuleeko siellä olemaan koko toimitus jossain kohtaa paikalla? Tullaanko Thomasta näkemään tai kuulemaan messuilla?

Parhaat metrilakumaut?

Jos alussa ei puhuttu jo, niin mietteet uudesta Terminatorista? Itse pidin kovasti, mutta ilmeisesti iso osa ei ja avajaisviikonloppuun nähden isot tappiot uhkaavat. Mitä hyvää ja mitä huonoa?

Onko Apple TV+ testattu? See-sarjasta mietteitä?

Jos MrChateauLaFunk ei itse ehdi esittää tälläkään kertaa kysymyksiä, niin voisiko Huttunen vielä kerran mainita MrChateauLaFunkin?

Kiitos ja mukavaa talven alkua sekä Joulun odotusta koko poppoolle ja onnea Johannalle vielä uusista haasteista!

Käyttäjän AK_Hamy kuva
AK_Hamy

Meinaako Huttunen jäädä casteista pois?

Käyttäjän Looordi kuva
Looordi

Onko Huttunen siirtymässä eläkkeelle tekemään etätöitä kiinalaisille Destinyn kultafarmareille? Toivottavasti saat kuitenkin edes sen pari tuntia taukoa viikossa, että kerkeät castissa vierailemaan.

Sitten Puhalle kysymyksiä:
- Onko Controlin markkinointiurakka vielä loppunut, ja mitä siellä studiolla nykyään puuhaillaan?
- Minkälaisia pelisuunnittelijoita Remedy yleensä palkkaa, ja onko siellä tulossa avoimia paikkoja seuraavien vuosien aikana?
- Miten hyvää kahvia Remedyn kahvinkeittimestä tulee ulos?

Sitten randomikysymys sille jollekin Villelle:
- Tiesitkö, että Switchin pystyy helposti modaamaan, ja sillä pystyy pelaamaan esimerkiksi PSP:n pelejä? Oletko harkinnut tällaista? Itsellä ei ole tullut ostettua kuin muutama peli tuolle laitteelle, joten nyt sillä on jotain käyttöä ja paljon parempia pelejä.

Käyttäjän akitus kuva
akitus

Onko printtimedian aikakausi tullut vihdoin päätökseen ja itse Huttunenkin on hyppäämässä laivasta pois.

Rehellisesti kysyttynä, onko printtimedialla enää tulevaisuutta?