Blizzard Entertainmentin kolmen perustajajäsenen joukkoon kuuluneen Frank Pearcen on tullut aika jättää pelitalo taakseen. Mies ilmoitti asiasta yhdessä Blizzardin nykyisen johtajan J. Allen Brackin kanssa firman kotisivuilla julkaistussa viestissä.

– Aikani Blizzardilla käsittää niin koko ammatillisen urani kuin aikuisikäni. Minulla on paljon hyviä muistoja. Maailman parhaimpien kehittäjien kanssa työskentely maailman parhaimpien sarjojen parissa nousee varsinkin esiin. Vieläkin huomattavammat muistoni ovat kuitenkin ensimmäisestä BlizzConista, kun tajusin ihmisten ja yhteisöjen merkityksen pelaajiemme kokemusten keskuudessa, Pearce kertoo.

Brack lisäsi vielä, että vaikka Pearce ei esiintynyt hirveästi juuri julkisesti, on hänellä ollut iso vastuu varsinkin Blizzardin sisäisen kulttuurin ja perustuksien rakentamisessa sekä ylläpitämisessä.

Seuraavaksi Pearce pyrkii omistamaan enemmän aikaa elämänsä osa-alueille, jotka ovat jääneet hänen Blizzard-aikoina vähemmälle huomiolle. Hän haluaisi myös viettää enemmän aikaa ulkona ja oppia soittamaan instrumenttia. Jonkinlaisessa muodossa hän lupaa kuitenkin olla yhä myös osa Blizzard-perhettä.

Alunperin nimiä Silicon & Synapse ja Chaos Studios kantanut Blizzard sai alkunsa vuonna 1991. Pearcen ohella yhtiötä olivat mukana perustamassa Mike Morhaime sekä Allen Adham. Yhtiötä pitkään vetänyt Morhaime jätti Blizzardin taakseen vajaa vuosi sitten. Adham jätti Blizzardin jo kerran vuonna 2004, mutta palasi lopulta 12 vuotta myöhemmin. Nykyisin hän valvoo yhtiön uusien pelien syntyä ja käsittelee erinäisiä hallinnollisia tehtäviä.

Lähde: Blizzard Entertainment

Lisää luettavaa