Espoolaisen Remedy Entertainmentin uusi Control-seikkailu on saamassa kehittäjältään sisältötukea vielä ainakin ensi vuoden kesään asti. Uusi aikataulu paljastaa, että Controliin on suunnitteilla pari ilmaista sisältöpäivitystä sekä kaksi kokonaista laajennusta.

Ensin näin syksyllä tuloaan tekee jo aiemmin mukaan vahvistunut Photo Mode, jolla ottamaan pääsee siis aina vain helpommin ruutukaappauksia. Joulukuun tienoilla mukaan tupsahtaa lisäksi vielä pelitila Expedition, jolla seikkailun loppuun saadaan uusia haastavia koettelemuksia mysteeristä Formation-ilmestystä tutkimalla.

Varsinainen ensimmäinen laajennus kulkee nimellä The Foundation ja ilmestyy vuoden 2020 alussa. Luvassa on uusia tarinatehtäviä, vihollisia ja mekaniikkoja, joiden merkeissä päästään syventymään Vanhimman talon historiaan.

The Foundationin kerrotaan olevan aluksi PlayStation 4:n ajallinen yksinoikeus.

Lisää vastaavanlaista pelattavaa on luvassa myös kesällä samaan aikaan kaikilla alustoilla, kun julkaisunsa saa toinen laajennus AWE. Se avaa peliin Altered World Events -tapahtumiin keskittyvän uuden tutkimussektorialueen, ja vaikuttaisi olevan jollain tavalla kytköksissä Alan Wake -peliin. Laajennuksesta julkaistu ensimmäinen taidekuva pitää nimittäin sisällään varsin selvältä vaikuttavan viittauksen Remedyn rakastettuun kirjailijahahmoon.

Jo ennakkoon Controlissa on ollut bongattavissa useampia viittauksia Remedyn aiempiin peleihin – isosti varsinkin Alan Wakeen. Sattumoisin Alan Wake on Controlin ohella toinen sen isompi nimike, jonka oikeuksia Remedy pitää parhaillaan hallussaan.

Alan Waken ääninäyttelijä Matthew Porretta on ollut jo Controlissa myös mukana avainhahmo tohtori Darlingin roolissa.

Lisärit ovat osa Controlin noin 25 euroa kustantavaa kausikorttia. Kausikortti kuuluu automaattisesti osaksi pelin Digital Deluxe Editionia

Lähde: Control (kotisivu), Remedy

Lisää luettavaa