Alien-ohjaaja Ridley Scott ei ole vakuuttunut Fortniten Apple-parodiasta

Ridley Scottin Apple-mainos luotiin uudelleen Epicin toimesta, eikä alkuperäinen ohjaaja ole erityisen vakuuttunut.

1.9.2020 16:05

Ohjaajalegenda Ridley Scott on tarjonnut oman mielipiteensä Applelle irvailevasta Nineteen Eighty-Fortnite -lyhytelokuvasta.

Nineteen Eighty-Fortnite on parodia Applen vuonna 1984 esittämästä ja juurikin Ridley Scottin ohjaamasta Super Bowl -mainoksesta. Applen alkuperäisessä mainoksessa ilmaistaan, kuinka Macintosh-tietokoneen saapumisen myötä vuodesta 1984 ei tule sellaista, jollaiseksi kirjailija George Orwell oli kuvaillut sen klassikkoromaanissaan Vuonna 1984.

Fortniten versio mainoksesta julkaistiin aiemmin elokuussa, kun peli sai lähtöpassit Apple App Storesta kehittäjä Epic Gamesin rikottua kauppapaikan sääntöjä. Nineteen Eighty-Fortnitessa katsojia kehotetaankin liittymään taistoon Applen monopolia vastaan ja estämään vuoden 2020 muuttuminen Vuonna 1984 -romaaniksi.

IGN-sivustolle antamassaan kommentissa Scott kertoo olevansa tietoinen mainoksesta ja olleensa jopa yhteydessä Epiciin asiasta, sillä olihan yhtiön tarkka jäljitelmä eräänlainen kunnianosoitus Scottin suuntaan. Loppujen lopuksi ohjaaja ei ollut kuitenkaan erityisen vakuuttunut lopputuloksesta.

– Harmi, että viesti on niin tavanomainen, kun he olisivat voineet puhua demokratiasta tai voimakkaammista asioista, Scott totesi.

– Minusta animaatio oli mahtavaa, idea oli mahtava, viesti oli ”ehh”.

Ohessa sekä Applen alkuperäinen mainos että sen Nineteen Eighty-Fortnite -versio.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa