Alkuperäisen Mafian uusioversio vahvistui ja päivättiin kiusoittelutrailerilla – Mafia II: Definitive Edition ja Mafia III: Definitive Edition tänään ulkona / Uutiset / pelaaja.fi

Alkuperäisen Mafian uusioversio vahvistui ja päivättiin kiusoittelutrailerilla – Mafia II: Definitive Edition ja Mafia III: Definitive Edition tänään ulkona

19.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7
Mafia, Definitive Edition, Mafia II, Mafia III, Mafia Trilogy, Hangar 13, 2K, 2K Games

Mafia: Definitive Edition, Mafia II: Definitive Edition ja Mafia III: Definitive Edition ovat saaneet nyt virallisen julkistuksensa. Sekä kakkos- että kolmososan uudet versiot ilmestyvät saataville tänään niin PlayStation 4:lle, Xbox Onella kuin pc:lle, kun taas Mafia: Definitive Edition julkaistaan samaisille alustoille 28. elokuuta.

Stadia-versiot ovat nekin suunnitteilla.

Viime viikolla tapahtuneiden vuotojen mukaisesti Mafia: Definitive Edition on uusioversio vuoden 2002 Mafia-pelistä. Peliä ei ole laitettu uusiksi siis vain graafisesti, vaan kaikki aina pelattavuutta ja tarinaa myöten on rakennettu alusta alkaen uudelleen Mafia III:n pelimoottorilla.

Mafia II: Definitive Edition on vuorostaan remasteroitu versio pc:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle alkujaan tuodusta Mafia II:sta. Parhaimmillaan sen kerrotaan tukevan 4K-resoluutiota, minkä ohella kaikki kampanjalisäsisällöt on tuotu mukaan pakettiin.

Mafia III: Definitive Editionilla haltuunsa saa sen sijaan Mafia III:n kaikkine lisäsisältöineen.

Peleistä kutakin myydään erikseen sekä osana Mafia Trilogy -paketti. Paketille kertyy hintaa noin 60 euroa. Kakkonen ja kolmonen kustantavat yksittäin noin 30 euroa ja Mafia: Definitive Edition noin 40 euroa.

Mafia II:n Steam-omistajat saavat tosin automaattisesti uuden version. Sama pätee Mafia III:n kohdalla PS4-, Xbox One- ja pc-omistajia.

Viimeisimmät trailerit kaikista tuotoksista voi katsella ohesta. Kuvia Mafia: Definitive Editionista löytää aiemmasta uutisestamme.

Lähde: 2K Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Mafia 2 on kyllä hyvä peli. Toivottavasti on hyvä remasteri.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Todella huonot "remasterit". Näyttää paikoin huonommilta kuin alkuperäiset versiot, ja 30fps PS4 Pro:lla. Älkää ostako.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Kakkonen ja kolmonen ei erottunu mitenkään alkuperäisestä tuon perusteella. Vaikka niitä en odottanutkaan niin paljon, silti alkoi kyllä epäilykset nousemaan, onko tuo Mafia 1 remakekaan mistään kotoisin.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus Kaze88

Kakkonen ja kolmonen ei erottunu mitenkään alkuperäisestä tuon perusteella. Vaikka niitä en odottanutkaan niin paljon, silti alkoi kyllä epäilykset nousemaan, onko tuo Mafia 1 remakekaan mistään kotoisin.

Niin no. Kakkosen tapauksessa kyseessä on remaster - ja kolmosen tapauksessa ilmeisesti pelkkä kokoelma - etten ainakaan henkilökohtaisesti näiltä kummoisia odottanut. Ruudunpäivityksen nyt suotaisi olevan kunnossa.

Jos näihin olisi upotettu järkyttävä määrä rahaa, niin eikai niitä nyt jaettaisi ilmaiseksi alkuperäisten pelien omistajille.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus DuskTillDawn

Todella huonot "remasterit". Näyttää paikoin huonommilta kuin alkuperäiset versiot, ja 30fps PS4 Pro:lla. Älkää ostako.

Mafia 3 DE:tä ei kyllä ollut remasteriksi tarkoitettukaan, vaan on kirjaimellisesti sama peli, johon on vain paketoitu DLC mukaan. Mafia 2 DE on ihan oikea remaster, jossa on pistetty uusiksi valaistusta, varjostusta ja hahmotekstuureja etenkin hahmojen kasvoissa. Vertaa huvikseen hahmojen silmiä versioiden välillä. Ero on aika huomattava. Muuta merkittävää en ole vielä omin silmin havainnut, mutta on sitä tässäkin jo minusta ihan tarpeeksi. Remasterhan ei ole koskaan tarkoittanut, että peliä lähdettäisiin kovin suuresti rakentamaan uudestaan, vaan ehostetaan sieltä missä ikä alkaa näkyä.

Pelit omistavien ei myöskään tarvitse ostaa Definitive Editioneita uudestaan vaan ne saa ilmaiseksi omalle tilille. Ainoa poikkeus M2 DE PS4:llä ja Xbox Onella, joille sitä ei ole koskaan julkaistu. Aikalailla alan normin mukaista siis, että silloin pelistä joutuu maksamaan uudestaan.

Ei tässä kuitenkaan selvästi ole ollut tarkoituskaan rahastaa näillä, vaan yhtenäistää pakettia tuota Trilogy-settiä varten. Jos pelejä ei ole pelannut, niin paketti onkin minusta ihan no-brainer ostos, jos aihepiiri yhtään kiinnostaa. Pelit jo pelanneet joutuu taas aina remasterien tapauksessa tekemään sen päätöksen onko remaster uudelleenläpipeluun tai varsinkaan rahan arvoinen.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

"Mafia II:n Steam-omistajat saavat tosin automaattisesti uuden version. Sama pätee Mafia III:n kohdalla PS4-, Xbox One- ja pc-omistajia."

Tämä erittäin jees. Lähtikin Mafia 2 remasteri heti lataukseen.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Latasin heti mafia 2 ja sain siirretyä wannhat savetkin talteen. Jes! Säädin pelin graffat tappiin ja meen peliin.peli forcettaa ite fps 30..prkl.. Saan pelin sisäisestä graffasäädöistä unlockattua framet. Jes! No heti kun fps avattu peli kaatuu.. Prkl..

Nostoja