Analyytikot uskovat: Grand Theft Auto 6 saapuu viimeistään vuonna 2024 / Uutiset / pelaaja.fi

Analyytikot uskovat: Grand Theft Auto 6 saapuu viimeistään vuonna 2024

14.01.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
5
Analyytikot uskovat: Grand Theft Auto 6 saapuu viimeistään vuonna 2024

Rockstar Games ei ole vielä puhunut halaistua sanaakaan hartaasti odotetusta Grand Theft Auto 6:sta, mutta se ei ole hidastanut huhumyllyä vuosien varrella. Tällä kertaa finanssialan analyytikot ovat kuitenkin kurkistaneet kristallipalloonsa ja ennustavat GTA6:n ilmestyvän huhtikuuhun 2024 mennessä.

Ennusteen takana ovat Jefferies- ja Cowen-sijoituspankkien analyytikot, jotka pohjaavat ennusteensa hiljattaiseen tiedotteeseen, jonka Rockstar Gamesin emoyhtiö Take-Two Interactive julkaisi ilmoittaessaan aikeistaan ostaa mobiilijätti Zynga.

Tiedotteessa Take-Two nimittäin povaa, että yhdistyessään yhtiö odottaa saavuttavansa vuosittaisella tasolla 14 prosentin kasvukoron tilikausien 2021-2024 aikana. Vaikka Zynga-kauppa onkin merkittävä, analyytikot eivät usko pelkästään mobiilijätin hankinnan johtavan tulokseen.

Axios-uutissivuston pelitoimittaja Stephen Totilon esiin nostamassa ennusteessa Jefferiesin analyytikko uskookin, että Take-Twon tuotekirjossa on vain muutamia riittävän isoja paukkuja, joilla tulos saavutetaan. Tästä johtopäätöksenä Jefferiesin väki ennustaa Rockstarin julkaisevan ainakin yhden suuren pelin talousvuoden 2024 loppuun mennessä. Cowenin analyytikko Doug Creutz vuorostaan tähdentää, että ilmoituksen myötä juurikin Grand Theft Auto 6 julkaistaisiin Take-Twon talousvuoden 2024 aikana.

Take-Two Interactiven talousvuosi 2024 käynnistyy huhtikuussa 2023 ja päättyy maaliskuussa 2024.

Myös aikaisemmat vahvistamattomat huhut ovat veikkailleet Grand Theft Auto 6:n ilmestyvän vasta useamman vuoden päästä. Muun muassa viime heinäkuussa raportoitiin huhuista, joiden mukaan Vice Cityyn sijoittuvan GTA6 ilmestyisi joko vuonna 2024 tai 2025.

Take-Twon tai Rockstarin edustajat eivät ole kommentoineet tai vahvistaneet raportteja. Huomionarvoista on myös, että alkujaan jo vuonna 2013 julkaistut Grand Theft Auto V sekä Grand Theft Auto Online tekevät uuden sukupolven loikan PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille maaliskuussa.

Lähde: PC Gamer, Stephen Totilo (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Todennäköisesti silloin saapuu vain joku GTA V Super Enhanced Special Edition.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Rockstar on siinä mielessä helpossa tilanteessa uuden GTA:n kanssa, että nykypäivänä on paljon helpompi järkyttää kuin aikaisemmin. Rima on matalalla. Eri asia on tietenkin se, uskaltavatko he vavisuttaa paremmistoa.

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Muistan kun noin viisi vuotta sitten odotin intopinkeänä uutta GTAta mutta nyt kiinnostus on nollassa. Ehkäpä trailerit saavat mielenkiinnon takaisin pelisarjaan

Käyttäjän flipperi kuva
flipperi

GTA 6 ikuisuus projekti

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Onhan ton gta v julkaisusta 9 vuotta aikaa sais jo tulla 6 ei noita gta trilogy pelejä kehtaa pelata muutenkin näyttää rumilta nuitten pelien ulkoasu.