Atomic Heart on joutunut jälleen uuden kohun kohteeksi.

Viime viikolla ilmestynyt räiskintäpeli on jo aikaisemmin joutunut kohujen keskiöön. Pelin kehittänyt venäläisstudio Mundfish herätti kritiikkiä esimerkiksi kieltäydyttyään tuomitsemasta Venäjän Ukrainassa käymää hyökkäyssotaa, jonka lisäksi studion verkkosivujen käyttöehdoista löydettiin viittauksia käyttäjien tietojen keräämiseen Venäjän valtiolle. Neuvostoliittoa ihannoivaksi tulkittu Atomic Heart herätti huomiota myös Ukrainassa, jossa peliä pyydettiin poistettavaksi myynnistä

Tuoreimmassa kohussa kyse on Atomic Heartista paljastuneesta rasistisesta sisällöstä. Pelaajat löysivät pelistä rasistisen karikatyyrin sisältäneen animaation, jota kehittäjä Mundfish on nyt joutunut pahoittelemaan.

Kyseinen kohtaus ei ole Mundfishin omaa käsialaa, vaan kyseessä on otos Nu, Pogodi! -animaatiosarjasta. Nu, Pogodi! on 60-luvulla alkunsa saanut perinteikäs neuvostoliittolainen animaatiosarja, jonka jaksoja pelaajat voivat katsella Atomic Heartissa. Kohua herättänyt kohtaus on osa Nu, Pogodi!:n 12. jaksoa, joka on katsottavissa kokonaisuudessaan YouTubessa.

Mundfish on julkaissut asian tiimoilta lausunnon, jossa se pahoittelee asiasta aiheutunutta harmia. Studio kertoo myös aikovansa muokata Atomic Heartin mielipahaa aiheuttanutta sisältöä, eli oletettavasti kohtaus poistetaan pelin tulevassa päivityksessä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa