Battlefield-pääsuunnittelija jättää kehitysstudion Battlefield 2042:n myötä / Uutiset / pelaaja.fi

Battlefield-pääsuunnittelija jättää kehitysstudion Battlefield 2042:n myötä

25.11.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Battlefield-pääsuunnittelija jättää kehitysstudion Battlefield 2042:n myötä

Battlefield-sarjaa kehittävän DICE:n pääsuunnittelija Fawzi Mesmar on jättämässä studion, kertoo pelisivusto VGC. Mesmar on työskennellyt muun muassa Battlefield V:n, Star Wars Battlefront II:n sekä äskettäin ilmestyneen Battlefield 2042:n parissa.

DICE:n työntekijöille lähetetty sähköposti, jonka VGC kertoo saaneensa käsiinsä, paljastaa studion luovaa henkilöstöä johtaneen Mesmarin suunnitelleen lähtöään jo jonkin aikaa, mutta halunneen viimeistellä työt Battlefield 2042:n parissa. DICE:n omistava Electronic Arts on vahvistanut sivustolle avainkehittäjänsä lähdön.

Lähtökirjeessään Mesmar kertoo nauttineensa työskentelystä DICE:llä, jonka riveissä hän on toiminut vuodesta 2019 asti.

– Kiitän tiimiä luotosta, toivottavasti en pettänyt odotuksianne. Olen saanut ohittamattoman tarjouksen toiselta yhtiöltä, joka on ystävällisesti odottanut, että saamme pelin julkaistua. Pidän tärkeänä, että olin täällä tiimimme kanssa, kun tämä tärkeä merkkipaalu saavutettiin, hänen kerrotaan kirjoittaneen.

Mesmarin todetaan päättävän pestinsä DICE:llä marraskuun loppuun mennessä, eikä tämän seuraajaa ole vielä ilmoitettu. Pienimuotoisempia keskusteluja asian tiimoilta on kuitenkin käyty jo jonkin aikaa, mutta laajempi studion sisäinen dialogi on lähtenyt käyntiin vasta Battlefield 2042:n julkaisun myötä.

Johtohahmon lähdön ei pitäisi vaikuttaa pelin jatkokehityssuunnitelmiin, joista keskeisin lienee tällä hetkellä saada lukuiset peliä riivanneet julkaisuongelmat korjattua.

Battlefield 2042 sai murskakritiikkiä muun muassa Steamissa, jossa se vajosi käyttäjäarvioiden pohjasakkaan bugiensa, suorituskykyongelmiensa ja muutostensa takia. Ensimmäiset korjaukset olisi tarkoitus saada linjoille vielä tällä viikolla.

Lähde: VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.