BioWare-johtaja Casey Hudson jättää jälleen Mass Effect -pelitalon – Dragon Age -tuottaja poistuu samalla ovenavauksella / Uutiset / pelaaja.fi

BioWare-johtaja Casey Hudson jättää jälleen Mass Effect -pelitalon – Dragon Age -tuottaja poistuu samalla ovenavauksella

3.12.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Casey Hudson, Mass Effect, BioWare, Dragon Age, Mark Darrah, Anthem,

BioWaren kaksi keskeistä työntekijää Casey Hudson ja Mark Darrah ovat molemmat ilmoittaneet jättävänsä pelitalon taakseen.

Hudson on toiminut koko BioWare-organisaation johtajana viimeiset kolme vuotta palattuaan kesällä 2017 sen palkkalistoille kolmen vuoden poissaolon jälkeen. Alkujaan Hudson vaikutti BioWarella vuosina 1998-2014 toimittuaan muun muassa Mass Effect -sarjan ja Star Wars: Knights of the Old Republicin projektijohtajana.

Darrah on puolestaan toiminut pitkään Dragon Age -sarjan vastaavana tuottajana ja ollut osa BioWaren muonavahvuutta viimeiset 23 vuotta. Hän ehtikin vaikuttamaan muun muassa Baldur's Gate -sarjan ohjelmointipuolella.

Sekä Hudson että Darrah kertovat, etteivät tiedä vielä, mitä aikovat tehdä seuraavaksi. Darrah ei ole suoranaisesti kommentoinut oman lähtöpäätöksensä syytä, kun taas Hudsonin mukaan nykyhetki on oikea aika muutoksille niin häntä itseään kuin BioWarea koskien.

– Kun minusta tuli studion johtaja hieman yli kolme vuotta sitten, oli päämääränämme johtoryhmänä sijoittaa henkilöstömme ja projektimme kohti pitkän aikavälin menestystä. Nyt BioWaren juhliessa 25-vuotista taivaltaan, on studio valmistautunut hämmästyttävien pelien uuteen jännittävään aikakauteen, Hudson selittää.

BioWarella ei ole toistaiseksi vielä uutta vakituista johtajaa, mutta Hudsonin vastuun ottaa toistaiseksi haltuunsa BioWaren kehitysoperaatioiden vetäjä Gary McKay. BioWaren Austin-studion johtaja Christian Dailey vuorostaan ryhtyy Dragon Agen uudeksi vastaavaksi tuottajaksi. Uuden Dragon Age -pelin luova johtaja Matthew Goldman pysyy yhä tontillaan ja on vaikuttanut sarjan parissa aina Dragon Age: Originista asti.

Uuden Dragon Agen ohella tiedossa parhaillaan on, että BioWare työstää seuraavaksi keväälle lupailtua kolme ensimmäistä Mass Effectia -peliä ehostavaa Legendary Edition -kokoelmaa. Mass Effect -sarjan tulevaisuutta hahmotellaan tällä hetkellä myös sarjan parissa kakkososasta asti vaikuttaneen Mike Gamblen johdolla. Tuomiovastaanoton viime vuonna saaneen Anthemin pitäisi senkin käydä yhä läpi mittavaa uudistushanketta, joskaan Hudsonin ja Darrahin lähdön yhteydessä asiasta ei ole mainittu sanallakaan. Hudson kyllä myös kiusoittelee, että BioWarella on työstössä jotain, mitä ei ole vielä virallisesti julkistettu.

Lähde: BioWare (1), (2), (3)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Hudsonin toisen hallituskauden ainoaksi meriitiksi jäi siis flopannut Anthem-räiskintä. Vaikka kökkö oli varmaan jo housussa siinä vaiheessa, kun ohjakset Hudsonille ojennettiin, niin ei tämä keikka tainnut CV:hen mikään kaunistus olla.