Blade Runnerin ehostettu paluu jääkin hamaan tulevaisuuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Blade Runnerin ehostettu paluu jääkin hamaan tulevaisuuteen

24.10.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Blade Runner, Westwood, Nightdive Studios, ea, Remaster, remasterointi

Vuoden 1997 seikkailupeliklassikko Blade Runner saakin odottaa remasteroitua versiota vielä ainakin ensi vuoden puolelle. Tuoreessa Eurogamer-sivustolle annetussa haastattelussa ehostustyötä tekevä Nightdive Studios on ilmoittanut, ettei homma yksinkertaisesti ehdi valmiiksi luvasti täksi vuodeksi.

Uutta julkaisuajankohtaa ei ole toistaiseksi vahvistettu.

Viivästykseen on johtanut varsinkin alkuperäisen pelin muutamat vanhat tekniset ratkaisut, jotka ovat johtaneet ylimääräiseen työhön studiossa. Erityisen vaikeaksi tilanteen on tehnyt vielä se, että Blade Runnerin alkuperäinen lähdekoodi on tunnetusti hukassa, joten alkuperäisiä kehityselementtejä ei ole käytännössä sellaisenaan saatavilla.

Nightdiven toimitusjohtaja Stephen Kick kertoo, että studio on ollut kyllä yhteydessä Electronic Artsiin, joka omisti aikoinaan Blade Runner -pelin tehneen Weswood Studiosin. EA:n holveista löytyi hiljattain kokonainen joukko Westwoodiin liittyvää materiaalia osana Command & Conquer -remasterien kehitystä. Pelijätti ei ole kuitenkaan suostunut kertomaan selvästi, josko sieltä olisi löytynyt jotain Blade Runneriin liittyvää. Kick myös myöntää, että vaikka holvista olisi löytynyt jotain, ei EA todennäköisesti antaisi sitä kenenkään käyttöön lakisyistä.

Blade Runner -seikkailupeli on parhaillaan saataville alkuperäisessä kuosissa GOG-kauppapaikan kautta. Alkuperäisen lähdekoodin hukkumisesta johtuen peli onnistuttiin palauttamaan myyntiin vasta aiemmin viime vuonna ahkeran yhteisön mallinnettua kokonaisuuden uudelleen siitä myytyjen vanhojen cd-levyjen pohjalta.

Tuloaan Blade Runner Enhanced Edition on tehty pc:n ohella Switchille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Remasteroinnin on luvattu päivittävän klassikon korkeamman resoluution ohella muun muassa hahmomallien, animaation ja välipätkien osalta. Tuki laajakuvalle ja muokattaville kontrolleillekin on osa pakettia. Trailerimaistiainen siitä saatiin aiemmin syyskuussa.

Kokonaisuudessaan Eurogamerin haastattelun Blade Runnerin ehostamisesta voi lukaista lähdelinkistä.

Nightdive on jo vuosien ajan ollut varsin kokenut klassikkopelien remasteroija. Aiemmin se on auttanut ehostamaan nykypäivään muun muassa System Shock- ja Turok-sarjaa. Parhaillaan se työstää myös täyttä uusioversiota alkuperäisestä System Shockista.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Sovellusten tekeminen on hankalaa. Kyllä näitä pelejä jaksaa kuitenkin odotella.

IMAGE(https://res.infoq.com/articles/standish-chaos-2015/en/resources/Modern%20Resolution.jpg)

Nostoja