CD Projekt vahvisti neljännen The Witcher -suurroolipelin – pelimoottori vaihtuu Unreal Engine 5:een / Uutiset / pelaaja.fi

CD Projekt vahvisti neljännen The Witcher -suurroolipelin – pelimoottori vaihtuu Unreal Engine 5:een

21.03.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6
CD Projekt vahvisti neljännen The Witcher -suurroolipelin – pelimoottori vaihtuu Unreal Engine 5:een

Neljäs The Witcher -peli on työn alla, vahvistaa sarjaa kehittävä CD Projekt RED. Suuren kokoluokan roolipeliksi vahvistettu seikkailu aloittaa julkaistun kiusoittelukuvan mukaan kokonaan uuden Noituri-saagan.

Edellisistä osista poiketen seuraavaa peliä kehitetään puolalaispelitalon oman REDengine-pelimoottorin sijaan Epic Gamesin kehittämällä Unreal Engine 5:llä. CD Projektin kerrotaankin aloittaneen useamman vuoden mittaisen teknologisen yhteistyön Epic Gamesin kanssa.

Yhteistyö ei kuitenkaan studion Twitter-päivityksen mukaan tarkoita, että uusi peli olisi Epic Games Store -yksinoikeus.

– Studiolle oli tärkeää saada teknistä ohjausta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa uuden pelin kehitystä. Ennen vanhaan käytimme paljon resursseja ja energiaa kehittääksemme ja hyödyntääksemme REDengineä jokaisessa myöhemmässäkin pelijulkaisussa. Yhteistyö tekee kehityksestä ennakoivampaa ja tehokkaampaa, CD Projektin teknologiajohtaja Paweł Zawodny perusteli moottorinvaihtoa.

Yllä olevaa kiusoittelukuvaa lukuun ottamatta neljännestä The Witcheristä ei paljastettu sen suurempia yksityiskohtia. Iskulauseen myötä ei esimerkiksi ole lainkaan varmaa, jatkaako pelisarja Geralt Rivialaisen tarinaa. Myös julkaisuajankohta ja alustat ovat vahvistamatta.

Uuden saagan ohella pelitalo viimeistelee parhaillaan The Witcher 3: Wild Huntin uuden sukupolven versioita. Niiden olisi nykytietojen valossa määrä saapua huhti-heinäkuun aikana.

Samalla vahvistettiin, että Cyberpunk 2077:n työn alla olevaa laajennusta kehitetään yhä tutulla REDenginellä.

Lähde: CD Projekt RED (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

fuck ass!

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Voi olla ihan hyväkin uutinen tuo pelimoottorin vaihto. Ei CDPR:n pelit kuitenkaan tähän asti ole tehneet mitään niin mullistavaa, mikä varsinaisesti vaatisi nollasta itse rakennetun moottorin.

Cyberpunkinkin tarina voisi olla vähän toisenlainen. Tuhottoman pitkä kehitysaika, eikä lopputulos todellakaan ole mikään tekninen tai edes graafinen riemuvoitto.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Onhan tuo Cyberpunk nyt teknisesti yksi kehittyneimpiä pelejä (jos unohdetaan julkaisu ja bugit) graafisesti ja varsinkin valaisun kannalta (ainakin PC:llä). https://www.youtube.com/watch?v=6bqA8F6B6NQ

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Izmou

Onhan tuo Cyberpunk nyt teknisesti yksi kehittyneimpiä pelejä (jos unohdetaan julkaisu ja bugit) graafisesti ja varsinkin valaisun kannalta (ainakin PC:llä). [url="https://www.youtube.com/watch?v=6bqA8F6B6NQ"]https://www.youtube.com/watch?v=6bqA8F6B6NQ[/url]

Toki RT:n hyödyntämisessä peli on edelläkävijä, mutta tekninen ja graafinen kokonaisuus on paljon muutakin kuin uusinta ja säihkyvintä teknologiaa. Peli vain tuntuu ja näyttää minun silmääni tönköltä ja pyörii edelleen todella huonosti suhteessa pelikokemukseen jonka se tarjoaa. Kun RT:n vielä laittaa päälle, niin se vähäkin performanssi tippuu lattiasta läpi. Tehovaatimuksen ja sillä ostetun vau-efektin suhde on täysin päin prinkkalaa.

En tiedä, mutta pidän erittäin mahdollisena, että CDPR olisi pystynyt CP:n kanssa paljon parempaan, jos pohjalla olisi ollut valmis moottori, jossa edes perusasiat olisi olleet jo jonkinlaisessa kuosissa.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Haerski

En tiedä, mutta pidän erittäin mahdollisena, että CDPR olisi pystynyt CP:n kanssa paljon parempaan, jos pohjalla olisi ollut valmis moottori, jossa edes perusasiat olisi olleet jo jonkinlaisessa kuosissa.

Joo, voi olla. Sitten vielä tuo first person saattoi sekoittaa pakkaa lisää, mikä oli heille uutta. Ja muutenkin haukkasivat selkeästi liian ison palan, varsinkin kun edellisen sukupolven konsolit olivat vielä hidastamassa tahtia.

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Toivottavasti laittavat Geraltin eläkkeelle ja antavat tehdä oman noiturin. Tai miksei vaikka voisi pelata jotain muutakin hahmoa, esim maagia. Itse pidän aina enemmän, jos saa tehdä kokonaan oman hahmon, se myös avaa enemmän valintoja.