Cyberpunk 2077:n ja Witcher 3:n varastettujen lähdekoodien kerrotaan kiertävän verkossa / Uutiset / pelaaja.fi

Cyberpunk 2077:n ja Witcher 3:n varastettujen lähdekoodien kerrotaan kiertävän verkossa

5.06.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Cyberpunk 2077, The Witcher 3, CD Projekt, lähdekoodi, varkaus

CD Projekt Rediin kohdistuneen tietomurron yhteydessä varastetut lähdekoodit ovat taas ilmaantuneet verkkoon.

Cyberpunk 2077:n, The Witcher 3:n ja muiden CD Projekt -pelien lähdekoodit varastettiin helmikuussa CD Projekt Redin tietomurrossa. Varastettujen lähdekoodien kerrottiin tehneen kauppansa pimeän verkon huutokaupassa pian tietomurron julkitulon jälkeen. Kaupan myötä lähdekoodien uskottiin kadonneen laajemmasta jakelusta, sillä ostaja oli asettanut kaupan ehdoksi jakelun päättämisen.

Nyt Cyberpunk 2077:n, The Witcher 3:n sekä Thronebreakerin lähdekoodien kerrotaan tehneen paluun verkkojakeluun aikaisemmin Babuk-nimellä tunnetun hakkeriryhmän perustaman uuden Payload Bin -sivuston kautta. Tiettävästi sivusto tarjoaa salasanaa lähdekoodeihin 10 000 dollarin lahjoitusta vastaan. Sivuston kerrotaan tarjoavan pääsyn myös PS4:n, PS5:n, Xbox Series X:n ja Switchin kehitystyökaluihin, jotka ovat kaikkien ladattavissa maksutta.

Lähdekoodivarkauden ohella helmikuisella tietovuodolla oli vaikutuksia myös Cyberpunk 2077:n jatkokehitykseen. CD Projekt Red kertoi pian tietomurron jälkeen joutuneensa viivästyttämään pelin päivitysten kehitystyötä iskun vuoksi. 

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Ja yllättyneitä ovat:

Tämän takia hakkereille ja muille rikollisille ei kannata koskaan maksaa penniäkään, jos joutuu kiristyksen kohteeksi. Turha kuvitella, että pitäisivät sanansa.