Cyberpunk 2077 -kehittäjä CD Projektin haasteet jatkuvat edelleen.

Kovilla odotuksilla ladattu Cyberpunk 2077 julkaistiin pari viikkoa, mutta käytännössä pelin julkaisun jälkeinen taival on kulkenut kohusta toiseen. Nyt ongelmat ovat poikineet myös oikeusjutun. New Yorkissa toimiva lakitoimisto Rosen Law Firm on kertonut nostaneensa torstaina ryhmäkanteen CD Projektin arvopapereita välillä 16.1.-17.12.2020 hankkineiden sijoittajien puolesta.

Kanteessa CD Projektin väitetään antaneen virheellistä taita harhaanjohtavaa tietoa Cyberpunk 2077:stä. Kanteen mukaan studio ei kertonut pelin mittavista ongelmista PS4:llä ja Xbox Onella, vaan kertoi esimerkiksi tammikuussa pelin olevan pelattavassa kunnossa jo tammikuussa, vaikka pelin julkaisu siirtyi lopulta joulukuulle. Kanteessa viitataan myös studion toimitusjohtaja Adam Kicińskin PS4- ja Xbox One -versioiden tilaa koskeviin kommentteihin. Kicińskin kerrotaan väittäneen sijoittajille, ettei PS4- ja Xbox One -versioissa ole ongelmia, vaan ne vaativat vain optimointia. Studiolta haetaan kanteessa määrittelemätöntä korvaussummaa sijoittajille.

Rosen Law Firmin ohella myös ainakin kaksi muuta lakitoimistoa on kertonut kaavailevansa oikeuskanteen nostamista CD Projektia vastaan. CD Projekt ei ole kommentoinut oikeusjuttuja julkisuudessa.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa