Cyberpunk 2077:n PS4- ja Xbox One -versiot kärsivät mittavista teknisistä ongelmista, pelaajat kertovat / Uutiset / pelaaja.fi

Cyberpunk 2077:n PS4- ja Xbox One -versiot kärsivät mittavista teknisistä ongelmista, pelaajat kertovat

10.12.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
57
Cyberpunk 2077, PS4, Xbox One, CD Projekt Red, bugi, ongelma

Kauan odotettu Cyberpunk 2077:n julkaisupäivä on viimeinkin täällä, mutta kaikki pelaajat eivät tunnu olevan tyytyväisiä pelin laatuun.

Cyberpunk 2077:n pelaajat ovat kertoneet verkossa mittavista teknisistä ongelmista, joita ilmenee etenkin pelin Xbox One- ja PS4-versiossa. Pelaajien julkaisemien videoiden perusteella Cyberpunk 2077 kärsii vanhoilla konsoleilla esimerkiksi ruudunpäivitysongelmista, kaatuilusta sekä bugisista tekstuureista ja geometriasta. Alla nähtävät videot esittelevät otoksen peliä riivaavista haasteista.

Polygon-sivusto raportoi, että ainakin iso osa laajalle levinneestä materiaalista on peräisin pelistä ilman sen uusinta päivitystä, mutta ettei päivitetty versio pelistä ole ollut myöskään ongelmaton.

Kehittäjä CD Projekt Red ei ole kommentoinut konsoliversioiden ongelmia julkisuudessa. Cyberpunk 2077:n julkaisupäivän siirtymisen kerrottiin syksyllä johtuvan nimenomaan haasteista edellisen konsolisukupolven versioiden kanssa, joten julkaisupäivän ongelmat eivät sinänsä tule yllätyksenä, vaikka pelille annettiinkin lisää viimeistelyaikaa.

Päivitys kello 11:15: Kotaku-sivusto raportoi sekin ongelmia päivittämättömän Xbox One -version kanssa, ja ettei peli ole välttämättä antanut kovista yrityksistä huolimatta vielä asentaa uutta päivitystä kaikilla. Push Square -sivusto kertoo omiin kokemuksiinsa perustuen, että ainakin perus-PS4:n versiossa nähtävissä on selkeitä graafisia ja teknisiä epäjohdonmukaisuuksia, joskin todeten, ettei se ole myöskään täysi katastrofi. PS4 Pro -version kerrotaan kärsivän varsinkin yksityiskohtien ajoittaisesta hitaasta latautumisesta. Ei ole täysin selvää, millä päivitysversiolla kyseiset testit oli tehty.

Xbox Seriesilla ja PS5:llä taaksepäin yhteensopivuuden kautta pelattuna kokemuksen on kerrottu olleen sujuvampi.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Joskus se oli vaan pakko laittaa ulos. Hype oli nostettu ja vuoden päästä tämä olisi ollut jo vanhentunut peli. Jos tällä kehitysajalla ei saatu toimivaa tuotetta ulos niin näinköhän korjaantuu koskaan...

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Luulen, että suurempi ongelma oli, että piti saada sekä nextgen peli että vanhalla raudalla toimiva. Jos homma ois tähdätty suoraan Series X ja PS5 ja PC, peli ois ollut ulkona aiemmin ja parempana. Ongelman juuret taitavat olla kuitenkin vielä pidemmällä. Peli kun on luvattu jo PS4 ja Xbox One... ja ilmeisesti asia on tajuttu liian myöhään.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Taisi olla oikea päätös itsellä jättää peli ostamatta ennenkuin saa PS5.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

mun hype kuoli kun ne alko siirtää julkari päiviä
kun tuli en ollu enää yhtää hypessä nii en ostanut

odotan full edition mis kaikki dlc sillo varmaa on joko series x tai pc 3k sarjalla

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Nyt jää vähän epäselväksi, että yrittääkö nämä pelata peliä siis ihan originaalilla PS4:llä? Eli ei edes Prolla?

Ok, harmi jos ei toimi, mutta en kyllä hirveästi kehittäjäparkoja sättisi siitä, että niillä alkuperäisillä nuhapumpuilla esiintyy jo ongelmia. PS4 Pro gameplayta olen katsonut jonkin verran, eikä siinä mitään mahdottomia ongelmia näyttäisi esiintyvän.

EDIT: Confirmed, että ainakin Michael Does Life esittelee tuossa peliä ilman day 1 -patchia.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Ei ole ihme jos peli tökkii kun next-gen tehoja vaativaa softaa yrittää pyörittää 10 vuotta vanhoilla nuhapumpuilla.

Käyttäjän lykos88 kuva
lykos88

Ei pahemmin naurata kun ensin joudut lataaman 48 gigan päivityksen heti kättelyyn luulin sen korjanneen pahimmat bugit mutta ei.
Ensin peli kaatui aina välillä ja sitten lopuksi kolme kertaa kymmenen minuutin sisään joten päätin lopettaa pelaamisen.
Peliaikaa kertyi noin kuutisen tuntia.
Jos pitäisi kuvailla peliä sanoisin sitä deus exin ja borderlandin yhdistelmäksi. Toivottavasti saavat homman pelittämään näitä on viime vuosina ollut turhan monta onnetonta julkaisua ja arvon menetyksiä julkaisijoilla en halua niitä enää yhtään enempää.
Ainiin pelasin ps4 versiota.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Onhan se kurja juttu, jos peli julkaistaan Onelle ja PS4 niin kyllähän sen pitäisi toimia myös peruskonsoleilla, ei kaikki päivittänyt uudempaan malliin.

Itse pääsen illalla testaamaan miten peli pyörii Series X:llä

Käyttäjän Masayards kuva
Masayards

Kylläpä tuo tuntuu olevan melkoiset laitteisto vaatimukset pc puolellakin .

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Itse olisin tosiaan hankkinut pelin PS4:lle, mutta toisaalta eipä sillä ole mitään kiirettä. Ehkä parin vuoden päästä Cyberpunk optimoidaan Switchille ja hankin sen sille...

Nostoja