Death Stranding hämmentää PS4:llä vihdoin marraskuussa – kotimainen Apocalyptica raikaa uutuustrailerilla! / Uutiset / pelaaja.fi

Death Stranding hämmentää PS4:llä vihdoin marraskuussa – kotimainen Apocalyptica raikaa uutuustrailerilla!

29.05.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
21

Kojima Productionsin jännityksellä odotettu uutuuspeli Death Stranding julkaistaan PlayStation 4:lle 8. marraskuuta.

Vahvistus saatiin tuoreella trailerilla, jolle kertyy ohjaaja Hideo Kojimalle ominaisesti lähes yhdeksän minuuttia. Videolla outoillaan taas värikkään ja nimekkään hahmokaartin kera, mutta onpa tarjolla ihan räiskintääkin sisältävää pelikuvaa. Jopa Kojiman kovasti fanittamaa kotimaista Apocalyptica-bändiä päästään myös kuuntelemaan videolla!

Kojiman kuvailee Death Stranding maailmaa paikaksi, jossa ihmiset ovat lähteneet luomaan "Muureja" ja tottuneet elämään erityksissä toisistaan. Itse pelin luvataan oleva täysin uudenlainen toimintaeepos, jossa pelaajan tavoitteena on yhdistää nämä eristyneet kaupungit sekä pirstaloitunut yhteiskunta taas keskenään tarkasti yhteen sidotun tarinan ja pelottavuuden merkeissä.

Kauppoihin Death Stranding tuodaan peräti kolmen erilaisen erikoisversion voimin. Ennakkotilaajille luvassa on myös kultaisia kosmeettisia esineitä.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vajaa yhdeksän minuuttinen traileri, jossa myös pelikuvaa välipätkien lisäksi enkä ole yhtään sen viisaampi. En kyllä odottanutkaan että tästä mitään tajuaisi ennen kuin on itse peliä/pelin pelannut.

Pitää katsella vastaanotto ja arvostelut, joiden perusteella tehdä ostopäätös. Taidan jättää trailerit ja muut tästä eteenpäin katsomatta. Siitä huolimatta että eipä niistä mitään spoilereita edes saisi kun ei tajua mistään mitään.

Hienon näköinen, erikoinen ja outo. Gameplaystä vaikea sanoa mitään mutta tämän outouden ja tarinan takiahan tämä varmaan tulee ennemmin ostettua, jos siis on edes suunnilleen sen arvoinen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ainut asia mistä en niin kauheasti välittänyt oli juuri nimenomaan tuo Apocalyptica, olisin keksinyt paljon sopivampaakin musiikkia traileriin. Tuo Apocalyptica on kuitenkin niin rajattu maku, toki niin varmaan Kojiman pelit muutenkin, mutta kuitenkin.

Eli kun PS5-versio ei ilmesty samaan aikaan, ellei Sony heitä jotain pommia Microsoftin E3-pressin tuntumassa, niin tämän joutuu ensin kärsimään 30 fps ja maksamaan toisen kerran asianmukaisesta kokemuksesta. No, ehkä tämän kohdalla voin ja varsinkin kun on tullut vähennettyä pelien ostoa huomattavasti tänä vuonna.

Edit: Niin ja toivottavasti Sonyn viimeaikaiset aivopierut eivät ole rajoittanut Kojiman visioita pelin suhteen mitenkään. Ärsyttävintä tässä on se, että kun sitä ei voi tietää. Toivottavasti peli on tyydyttävä tällä rintamalla ja jos jotain on tuunattu alaspäin sitä ei selvästi huomaa.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Tuosta pätkästä ei nyt kovin hyvää kuvaa saanut, mutta näyttää jotenkin tyhjältä ja simppeliltä. Ei nyt tällä hetkellä peli herättänyt juuri mielenkiintoa. Täytyy odotella kunnon esittelyä.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Hyvältä näyttää. En ole ihan varma mitä pelissä tehdään mutta tulee varmasti ostettua.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Prkl sentä... että heitti Pathin taustalle... nosti meinaan fiiliksen niin korkealle että olin jo painamassa preorder nappia vaikka en ole aikaisemmin edes harkinnut ostoa. Mutta kyllähän tämä jotain kertoi. Tuntuu ainakin enemmän hiippailu peliltä (yllätys) kuin räiskinnältä. Ei se huonolta tuntunut (niissäkään kohdissa kun Path ei soinnu taustalla), mutta paljon on tietty pimennossa vielä. Eniten epäilyttää tuo samoaminen. En ole ikinä oikein ollut mikään avoimen maailman ystävä, joten tuollainen maailma suhteellisen hitaalla etenemisvauhdilla,... ei. Ei vaikka Path toisikin kylmät väreet.

Tarina kyllä vaikutti mielenkiintoiselta. Joten jos pelaaminen ei ole tylsää tai pitkäveteistä, tämä voi eksyä kaupasta käteen.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Puhhh odotan arvosteluja, mutta kumma jos tätä ei tule jo julkaisussa ostettua. Luotan ettei Kojima ole sentään hulluksi tullut saatuaan vapaat kädet :D

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tykkään tosi paljon siitä että joku tekee jotain aidosti omaperäistä ja tyylikästä viihdettä, joka on taidetta. Se vähän mitä tuossa näkyi itse gameplayta, niin itseäni viehätti kovin nuo pitkät mukana kulkevat tikkaat, joilla pääsee kipuamaan eri paikkoihin. Pieni, mutta hieno idea, joita pelissä varmasti paljonkin.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Kyllähän tuo näyttää hyvältä, mutta onko sitten pelinä kiinnostava, jää nähtäväksi. Yleisesti ottaen tämä on ihan kiehtovan oloinen, mutta kuitenkin vähän epäilyttää onko peli pääosin jokin tarinavetoinen kävelysimulaattori.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne
Lainaus Teräskäsine

Tykkään tosi paljon siitä että joku tekee jotain aidosti omaperäistä ja tyylikästä viihdettä, joka on taidetta. Se vähän mitä tuossa näkyi itse gameplayta, niin itseäni viehätti kovin nuo pitkät mukana kulkevat tikkaat, joilla pääsee kipuamaan eri paikkoihin. Pieni, mutta hieno idea, joita pelissä varmasti paljonkin.

Samaa mieltä. Mutta silti jätti minuunkin tyhjänkävelysimun maun. En tarkoita, että joku pitäisi olla joka neliömetrillä niskassa. Mielummin nautin luonnon "tyhjyydestä" kauniissa maisemissa ihan livenä, kuin pelinä.

Mutta tarina on edelleen ihanan 'wtf' tilassa. Paljon kysymyksiä, joiden vastaukset on kirjoitettu toivottavasti hyvin. Ja näyttää kyllä hyvältä, pitääkin katsoa tuleeko tämä hankittua vanhalle koneelle vai säästeltyä sitten seuraavalle kun joskus ehkä sitten saa päivitettyä muutenkin viihdeyksikön sellaiseen kuntoon, joka antaa oikeutta mm pelien grafiikoille.

Erittäin kiva kun tulee välillä pelejä, mitkä ei kerro sinulle juuri mitään välittömästi. Näin jää tilaa omalle spekuloinnille ja mielikuvitukselle. Paras esimerkki tulee Souls/Borne peleistä ja jopa Sekiro on saanut niitä viboja aikaan, vaikka siinä onkin selkeämpi juoni. Nämä pelit ei kerro mitään suoraan ja netti on täynnä erilaisia teorioita, mikä on loistavaa.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Jännästi on unohtamani Path ja Path vol 2 soinut ämyreistä tämän trailerin jälkeen. Nyt olen virallisesti hypejunan kyydissä.

Nostoja