Diablo 4-, Overwatch 2- ja WoW-huhut kiihtyvät BlizzCon-tapahtuman lähestyessä

BlizzCon lähestyy ja huhut sen kuin kuumenevat. Uusi Diablo ja kehittyvä Overwatch alkavat varsinkin näyttää todennäköisiltä julkistuksilta.

27.10.2019 19:18

Blizzard Entertainmentin vuosittainen yhteisötapahtuma BlizzCon järjestetään ensi viikonloppuna, ja merkit viittaisivat siihen, että luvassa voisi olla selvästi viime vuotta julkistusrikkaampi viikonloppu.

Jo pelkästään BlizzConin virallinen aikataulu on valanut moniin toivoa, sillä yksinomaan tapahtuman perjantaisen avajaisseremonian jälkeen Blizzard on varannut päälavalla aikaa neljälle eri esitykselle, joiden sisältöä se ei ole halunnut toistaiseksi vielä paljastaa. Myös lauantaina ja sunnuntaina on odotettavissa kaksi esitystä, joiden sisällöstä ei näytä olevan varmuutta ennen BlizzConin alkua.

Suurimmat ehdokkaat uusiksi julkistuksiksi ovat olleet Diablo 4 ja Overwatch 2. Kerroimme jo alkuviikosta, kuinka Diablo 4:stä on löydetty maininta tulevan The Art of Diablo -taidekirjan mainoksen yhteydessä. Näin loppuviikosta nettiin on ilmestynyt nyt myös uusi potentiaalinen vilaus Lilith-hahmoa esittävällä sivulla, jossa tämän mainitaan olevan osa Diablo 4:ää.

Diablo 4:n ja Overwatch 2:n lähetymisestä ja mahdollisesta BlizzCon-debyytistä kuultiin huhuja jo kesällä, kun Kotaku raportoi Blizzardin peruneen ensimmäisen persoonan Starcraft-pelin ja keskittäneensä kehitysvarojaan juurikin Diabloon ja Overwatchiin. Tuolloin kuvia maailailtiin ennen kaikkea Overwatch 2:n uudesta tekoälyä vastaan pelattavasta PvE-osuudesta, jonka on kuvailtu olevan hengeltään hieman samanlainen Left 4 Dead -sarjan kanssa.

Nyt viikonloppuna urheilumedia ESPN raportoi saaneensa käsiinsä Overwatch 2:n jonkinlaista demoa käsittelevän dokumentin, ja myös siinä mainitaan uusi tarinavetoinen PvE-puoli. Yhtenä tarinatehtävänä se esittelee nelinpelattavan Rio de Janeiroon sijoittuvan tehtävän, jossa hahmojen erikoiskykyjen lisäksi päästään hyötykäyttämään erilaisia esineitä.

Myös uusi moninpelitila Push on mainittu dokumentissa yhdessä sitä varten suunnitellun Torontoon sijoittuvan kartan kanssa. ESPN:n tietojen perusteella Overwatchiin jo vuosi sitten vihjailtu Echo-hahmo on sekin astumassa viimein peliareenoille.

Vastaavista Diabloa ja Overwatch 2:ta koskevista asioista on pitkin viikkoa vihjaillut myös Overwatch-striimaaja Metro, jonka mukaan Overwatch 2:n aika koittaisi tarkalleen ottaen ensi vuonna. Hän vihjailee siihen myös uutta etenemisjärjestelmää, jolla on enemmän suoria kytköksiä hahmoilla käytössä oleviin kykyihin.

Metron mukaan viikonlopun BlizzCon-julkistuksiin mahtuisi mukaan myös julkistus remasteroidusta Diablo 2:sta

Uuden World of Warcraft -lisäosan on kovasti odotettu paljastuvan yhtälailla BlizzConissa. Verkossa on näin viikonloppuna pyörinyt potentiaalisia mainoskuvia liittyen Shadowlands-nimiseen lisäriin ja muun muassa siinä mahdollisesti keskeisessä roolissa olevaan nykyiseen Litch Kingiin. Kuvien tueksi ei ole kuitenkaan saatu erityisen vankkaa lähdetietoa, joten niiden aitoutta on kyseenalaistettu myös kovemmalla tahdilla.

 

Luonnollisesti Blizzard ei ole vahvistanut mitään edellä mainituista huhuista, joten niihin kaikkiin kannattaa suhtautua varauksella. Spekuloida ei tarvitse silti pitkään, sillä BlizzConin avajaistilaisuus käynnistyy perjantaina 1. päivä marraskuuta noin kello 20.00 Suomen aikaan.

Jännityksellä sopii yhtälailla seurata, kuinka yhtiö ja sen yhteisö käsittelevät tapahtumassa parin viikon takaista Hearthstone-kohua.

Lähde: BlizzCon, ESPN, Metro_OW (Twitter), Rob Breslau (Twitter)MMO Champion

Lisää luettavaa