Doom- ja Doom II -uusiojulkaisuissa hämmentänyt Bethesda-tunnuspakko on viimein historiaa / Uutiset / pelaaja.fi

Doom- ja Doom II -uusiojulkaisuissa hämmentänyt Bethesda-tunnuspakko on viimein historiaa

16.08.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Doom, Doom II, bethesda, id software, Bethesda.net, kirjautuminen klassikko, meemi

Toivottu päivitys on rantautunut parin viikon takaisiin Doom- ja Doom II -uusiojulkaisuihin.

Ennen päivityksen saapumista pelien uudet versiot vaativat PlayStation 4:llä, Xbox Onella, Switchilla ja mobiilaitteilla monien suureksi hämmästykseksi Bethesda.net-tunnuksia. Järjestely oli niin absurdi, että turhautumisen ohella se synnytti välittömästi kokonaan oman nettimeeminsä, jossa huomautuksia Bethesda.net-vaatimuksesta alettiin ujuttaa osaksi muita vanhoja klassikkopelejä.

Bethesda kommentoi tapahtunutta nopeasti kertomalla, että kirjautumisen olisi pitänyt olla vapaaehtoista ja että sen ainoana funktiona oli tarjota palkintoja sen Doom Slayers Club -ohjelmaan kuuluville pelaajille.

Uuden päivityksen jälkeen kirjautumisnäkymä onkin edelleen osa Doomin ja Doom II:n uusiojulkaisuja, mutta nyt sen pitäisi olla skipattavissa. Peli ei enää myöskään huomauttele, mikäli yhteys tiliin katkeaa. Myöhemmällä päivityksellä Bethesdan olisi tarkoitus tehdä kirjautumisesta aina vain vähemmän näkyvämpi osa peliä.

Kirjautumispakko ei ole toki ollut ainut kritiikki, jota Doom ja Doom II:n uudelleenjulkaisut ovat saaneet. Myös esimerkiksi niiden äänimaailman, visuaalisten yksityiskohtien ja ruudunpäivityksen toiminnan on kerrottu olevan puutteelisia alkuperäisiin julkaisuihin nähden. Nettipelituen puute on mietityttänyt sekin monia.

Lähde: Bethesda (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kaikki tällaiset ylimääräiset tilit pitäisi piilottaa valikoiden taakse niitä varten, jotka noita välttämättä haluavat käyttää. Itse en keksi kauheasti näistä hyötyä mutta jos esimerkiksi pelin jatkaminen eri alustalla olisi tällaisen kautta mahdollista niin pitäisin sitä jo tilin omistamisen arvoisena. Mitään tiliä ei pitäisi vaatia ellei siihen ole jokin perusteltava syy olemassa. Useimmissa peleissä sellaista ei ole.

Ubin systeemissä, eli Uplayssä, taas on ollut peleihinsä kaikkea ylimääräistä sälää, joka sinänsä täysin turhaa mutta joita olen silti käynyt aika lailla jokaisen pelin kohdalla katselemassa ja lataamassa. Lisäksi muistelen että Uplay ainakin konsoleilla toimii varsin hyvin sivussa jos on sinne pelattavalla laitteella jo kirjautunut.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Pari viikkoa sitten esittelin VR-juttuja kaverille ja yritin käynnistää Prey: Typhon Hunterin VR-puolen. Se koostuu lyhyistä yhden huoneen seikkailupeleistä.

En kuitenkaan voinut käynnistää peliä, koska en saanut Bethesdan käyttäjätunnuksia toimimaan millään ilveellä. Serverit oli varmaan jumissa, ja sisäänkirjautuminen on ehdottoman välttämätöntä tämän yksinpelin pelaamiseen. Se peli jäi sillä kertaa pelaamatta.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

"vahinko"