Doom- ja Doom II -uusiojulkaisuissa hämmentänyt Bethesda-tunnuspakko on viimein historiaa

Vanhoja Doomeja voi pelata nykykonsoleilla ja mobiililaitteilla nyt ilman Bethesda.net-tunnuksia.

15.8.2019 21:50

Toivottu päivitys on rantautunut parin viikon takaisiin Doom– ja Doom II -uusiojulkaisuihin.

Ennen päivityksen saapumista pelien uudet versiot vaativat PlayStation 4:llä, Xbox Onella, Switchilla ja mobiilaitteilla monien suureksi hämmästykseksi Bethesda.net-tunnuksia. Järjestely oli niin absurdi, että turhautumisen ohella se synnytti välittömästi kokonaan oman nettimeeminsä, jossa huomautuksia Bethesda.net-vaatimuksesta alettiin ujuttaa osaksi muita vanhoja klassikkopelejä.

Bethesda kommentoi tapahtunutta nopeasti kertomalla, että kirjautumisen olisi pitänyt olla vapaaehtoista ja että sen ainoana funktiona oli tarjota palkintoja sen Doom Slayers Club -ohjelmaan kuuluville pelaajille.

Uuden päivityksen jälkeen kirjautumisnäkymä onkin edelleen osa Doomin ja Doom II:n uusiojulkaisuja, mutta nyt sen pitäisi olla skipattavissa. Peli ei enää myöskään huomauttele, mikäli yhteys tiliin katkeaa. Myöhemmällä päivityksellä Bethesdan olisi tarkoitus tehdä kirjautumisesta aina vain vähemmän näkyvämpi osa peliä.

Kirjautumispakko ei ole toki ollut ainut kritiikki, jota Doom ja Doom II:n uudelleenjulkaisut ovat saaneet. Myös esimerkiksi niiden äänimaailman, visuaalisten yksityiskohtien ja ruudunpäivityksen toiminnan on kerrottu olevan puutteelisia alkuperäisiin julkaisuihin nähden. Nettipelituen puute on mietityttänyt sekin monia.

Lähde: Bethesda (Twitter)

Lisää luettavaa