EA iski väliin Take-Twon Codemasters-kauppaan - teki korkeamman tarjouksen brittistudiosta / Uutiset / pelaaja.fi

EA iski väliin Take-Twon Codemasters-kauppaan - teki korkeamman tarjouksen brittistudiosta

14.12.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8

Pelijätti EA on iskenyt väliin Take-Twon Codemasters-kauppaan.

Take-Two teki Codemastersista viime kuussa noin 850 miljoonan euron ostotarjouksen, mutta kauppa ei ole vielä lopullinen. Sky Newsin mukaan EA on tehnyt brittistudiosta vielä korkeamman tarjouksen, jonka on tiettävästi määrä tulla julkisuuteen tämän päivän aikana. Take-Twon ja Codemastersin välisen kaupan oli määrä valmistua ensi vuoden alussa, mutta EA:n mahdollinen tarjous laittaa kapuloita rattaisiin kaupan toteutumiselle.

Sky Newsin mukaan EA:n ostotarjouksen hinta ei tällä hetkellä ole tiedossa, mutta sen uskotaan olevan yli Codemastersin nykyisen markkina-arvon.

Päivitys kello 11:55: EA on vahvistanut tarjouksen nyt julkisesti todeten kaupan arvon kohoavan noin 1,2 miljardiin euroon. Codemastersin hallitus suosittaakin osakkeenomistajilleen nyt EA:n tarjoukseen tarttumista.

EA odottaa saavansa kaupan solmittua tammi-maaliskuun aikana. Pelijätillä uskotaan, että se pystyisi hankinnalla tehostamaan Codemastersin toimintaa ja tarjoamaan näin yhdessä sen kanssa pelejä aina vain useammalle pelaajalle aina vain useammilla alustoilla.

Lähde: Sky News

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Codemastersin talouslukujen perusteella jo alkuperäisessä tarjouksessa oli reilusti ilmaa sisällä. Mitä enemmän EA maksaa, sitä varmemmin he lopulta sulkevat firman, kun se ei ikinä täytä asetettuja korkeita tuotto-odotuksia 😅

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Monco Carser

Codemastersin talouslukujen perusteella jo alkuperäisessä tarjouksessa oli reilusti ilmaa sisällä. Mitä enemmän EA maksaa, sitä varmemmin he lopulta sulkevat firman, kun se ei ikinä täytä asetettuja korkeita tuotto-odotuksia 😅

Niimpä, code kun sattuu tekemään pelinsä " sit julkastaan kun valmis" asenteella ja se myös näkyy pelissä, laadukkaita autopelejä. Toivottavasti jos ea:lle päätyy antavat tehdä coden "omia juttujaan" eikä tule säheltämään kuten niillä on tapana.

Käyttäjän Gigabitti kuva
Gigabitti

Jos EA ostaa niin sinne meni sitten Codemasters. Nyt jo niiden pelit niin ängetty täyteen maksettua lisäsisältöä, EA:n kanssa nousisi uusihin sfääreihin varmasti.

Eritoten kun nyt CM sai wrc:n lisenssin--> Joka vuosi uusi peli ulos kuten muut EA:n urheilupelikikkareet..

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus

Pelijätillä uskotaan, että se pystyisi hankinalla tehostamaan Codemastersin toimintaa ja tarjoamaan näin yhdessä sen kanssa pelejä aina vain useammalle pelaajalle aina vain useammilla alustoilla.

Eli henkilöstöä vähennetään 50%, kehitysaikataulut puolitetaan, myyntiodotukset tuplataan ja mitä jos otettaisiin vähän tuosta FIFA Ultimate Teamista mallia...

Tietenkin liioittelen, mutta tämän firman soisi kyllä menevän melkein mille tahansa muulle julkaisijalle. Activision ainoana olisi ehkä vielä EA:takin pahempi.

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Ei varmaan mene kovinkaan kauaa että peliteollisuus on samassa tilanteessa kuin elokuvat ja musiikki, eli muutama mammutti hallitsee 90% bisneksestä ja loppujen on tyydyttävä siihen mitä jäljelle jää.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0
Lainaus Haerski

Activision ainoana olisi ehkä vielä EA:takin pahempi.

Ihan mielenkiinnosta, mikä tekee Activisionista EA:ta pahemman? Jotain olen kuullut joskus että ottavat nuoria pelinkehittäjiä leiriinsä ja kun burnout iskee järkyytävistä ylitöistä, niin potkitaan pihalle, mutta tämäkin taitaa olla jo aika vanha juttu.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus N0b0

Ihan mielenkiinnosta, mikä tekee Activisionista EA:ta pahemman? Jotain olen kuullut joskus että ottavat nuoria pelinkehittäjiä leiriinsä ja kun burnout iskee järkyytävistä ylitöistä, niin potkitaan pihalle, mutta tämäkin taitaa olla jo aika vanha juttu.

"With respect to the franchises that don’t have the potential to be exploited every year across every platform with clear sequel potential that can meet our objectives of over time becoming $100 million plus franchises, that’s a strategy that has worked very well for us." -Bobby Kotick, CEO of Activision-Blizzard

Tuolla filosofialla kun puljua johdetaan, niin omasta puolesta saavat pitää tunkkinsa. Toki Activision aina välillä julkaisee ihan mielenkiintoisia ulkopuolisten kehittäjien pelejä, mutta en usko, että tämän behemotin kitaan joutuneelle kehittäjälle käy pitkässä juoksussa hyvin, elleivät pysty myymään sieluaan ja taantumaan CoD-kehittäjien kaltaisiksi liukuhihnastudioiksi.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Onko omituista sanoa että EA tuntuu paremmalta vaihtoehdolta kun Take Two? Johtuukohan siitä että heillä on Criterion ja Burnout, että Need for Speed, puhumattakaan että he ovat "urheilupeliyhtiö", joten sinänsä tuntuu osuvammalta vaihtoehdolta? Mene ja tiedä, en ollut EA:n, Take Two:n enkä Codemasters:in fani alunperinkään, joten ei minua juuri kiinnosta.

Muistui kuitenkin mieleen aika jolloin EA yritti väkisin vallata Take Two:n itselleen. "Olemme monessa mielessä valkoinen pelastava ritari", he sanoivat kun yrittivät lahjoa sijoittajia myymään osakkeet heille, eivät onnistuneet. Onkohan tässä taustalla katkeruutta tuosta, is this revenge?

Nostoja