FIFA-pelien uratila ei ole viime vuosina ollut parhaimmillaan. Se on kärsinyt mielikuvituksen puutteesta ja sisältököyhyydestä, ja pelaajayhteisön valitukset niin sisällön puutteesta kuin pelitilaa riivaavista bugeistakin on jätetty vaille huomiota EA:n leirissä. Vanhempi pelisuunnittelija Alex Constantinescu myönsi VG247:lle, että peli ei ole ollut yksinpelaajien suosiman uratilan osalta parhaassa mahdollisessa tilanteessa.

– Emme pitäneet uratilasta kovin hyvää huolta, joten siitä on tullut hieman väljähtänyt, Constantinescu sanoi.

– Yhteisö on ollut todella äänekäs. Olemme pystyneet katsomaan tarkemmin, mitä ihmiset haluavat ja antamaan sen heille.

EA lupaa, että jatkossa uratila saa enemmän huomiota tekijöiltä. Sille on Constantinescun mukaan omistettu yhtä iso tiimi kuin uudelle Volta Football -tilalle ja kestosuosikki Ultimate Teamille.

FIFA 20:n uratilassa nähdäänkin jo joitakin uudistuksia. Managerien pitämät lehdistötilaisuudet ovat nyt sisältörikkaampia ja pelaajan antamat vastaukset lehdistön kysymyksiin haarautuvat useampiin erilaisiin suuntiin. Myöskään pelaajien potentiaalinen kasvu ei ole enää kiveen hakattu, vaan peliaika ja onnistuneet suoritukset vaikuttavat ominaisuuksien nousuun ja laskuun. Constantinescu antaa myös haastattelussaan ymmärtää, että tekijätiimillä on jo valmiita ideoita toteutettavaksi tulevaisuudessa.

Pelaajien reaktiot EA:n uudistuksiin ovat olleet varsin erilaisia, mutta uratilalle omistetulla Reddit-foorumilla yleisin mielipide kuitenkin on, että EA ei ole tehnyt vielä tarpeeksi. Monet ”uudistuksista” löytyivät uratilasta jo aiemmin, kunnes ne syystä tai toisesta poistettiin uudemmista julkaisuista.

FIFA 20:tä  ja sen uratilaa pääsee pelaamaan 27. syyskuuta PlayStation 4:llä, Xbox Onella, Nintendo Switchillä ja pc:llä. Champions- tai Ultimate Editionin ostajat voivat aloittaa virtuaalifutiksen jo 24. syyskuuta.

Lähteet: VG247, EA

Lisää luettavaa