EA-pomo: FIFA-lisenssi on ollut rajoite pelisarjalle / Uutiset / pelaaja.fi

EA-pomo: FIFA-lisenssi on ollut rajoite pelisarjalle

26.02.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
4

Jalkapalloliitto FIFA:n lisenssi on ollut rajoite FIFA-pelisarjan kehittämiselle, EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson on kertonut.

EA:n sisäisessä henkilöstötapaamisessa Wilson kommentoi FIFA:n rajoittaneen EA Sportsin jalkapallopelien kehittämistä esimerkiksi estämällä uusien pelimuotojen ja laajempien digitaalisten ekosysteemien kehittämisen suositun pelisarjan ympärille. VGC-sivustolle vuodettujen tietojen perusteella Wilson totesi mm. FIFA-brändin olevan merkittävämpi videopelinä kuin jalkapalloilun kattojärjestönä, mutta kertoi myös 30-vuotta kestäneen yhteistyön päättymisen olevan hyväksi jalkapallopelien kehittämiselle.

– Vuosina, joina maailmanmestaruuskisoja ei järjestetä, saamme FIFA:lta neljä kirjainta laatikon kanteen maailmassa, jossa suurin osa ihmisistä ei enää näe laatikkoa, koska he ostavat pelin digitaalisesti, Wilson kommentoi.

Wilsonin mukaan FIFA:n rajoitukset ja erilaiset hyväksyntöihin liittyvät aikataulut ovat hidastaneet pelisarjan uudistamista ja pelaajien toiveiden huomioimista. Vaikka yhtiö onkin neuvotellut FIFA-lisenssin jatkamisesta, kertoo Wilson uskovansa lisenssistä luopumisen mahdollistavan entistä suuremman jalkapallopelibrändin luomisen.

FIFA kertoi viime lokakuussa haluavansa tarjota lisenssiään entistä laajemmin pelinkehittäjien käyttöön. EA Sports taas kertoi samoihin aikoihin harkitsevansa pelisarjan uudelleennimeämistä, vaikka tiettävästi sarjan tämänvuotinen osa kantaakin vielä FIFA-nimeä. Aikaisemmin tällä viikolla julkaisija 2K:n taas huhuttiin yhdistävän Lego-lisenssin jalkapalloon tämänvuotisten maailmanmestaruuskilpailujen yhteydessä, mikä tarkoittaisi mahdollisesti pelin kantavan myös FIFA:n virallista lisenssiä.

Lähde: VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Joojoo, happamia. Odotan kauhulla mitä EA keksii kun ei ole "rajoitteita".

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster
Lainaus mur72

Joojoo, happamia. Odotan kauhulla mitä EA keksii kun ei ole "rajoitteita".

En tiedä mitä rajoitteita Fifa olisi EA:lle tähän mennessä tehnyt, tuntuu että ovat saaneet tehdä mitä lystää kunhan saavat rahansa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Unluckymonster

En tiedä mitä rajoitteita Fifa olisi EA:lle tähän mennessä tehnyt, tuntuu että ovat saaneet tehdä mitä lystää kunhan saavat rahansa.

Sepä se, "kunhan FIFA saa rahansa". Kun lisenssistä neuvotellaan, niin varmasti jokaiselle lisenssin uudelle käyttötarkoitukselle määräytyy oma hintalappunsa, mikä tietysti rajoittaa EA:n tulovirtoja ja johtaa siihen, ettei kaikkein villeimpiä monetisaatioideoita ehkä kannata heidän näkökulmastaan toteuttaa.

Käyttäjän Pelaaja 7 kuva
Pelaaja 7

Oon pelannut nyt sarjaa pitkästä aikaa. Kyllä nykyajan jalkapallopelit ovat hienoja kokemuksia. Luulen että koska mielikuvitukseni ei näin yhtäkkiä osaa kehittää "vuosikokemusta" merkittävästi paremmaksi, en usko EA:nkaan pystyvän ihmeisiin.

Nostoja