EA:n urheilupelien suosittu Ultimate Team -pelimuoto on jättimäinen rahasampo, yhtiön asiakirjat paljastavat.

Yhtiö kertoo julkaisemassaan vuosikertomuksessa Ultimate Teamin tuottaneen viime vuonna 1,62 miljardin dollarin, eli yli 1,33 miljardin euron myynnit. Ultimate Teamin tuottaman liikevaihdon kerrotaan muodostavan 29 % koko yhtiön kokonaisliikevaihdosta. Leijonanosa Ultimate Teamin myynneistä on peräisin FIFA-pelisarjasta, vaikka yhtiö ei paljastakaan tarkkoja osuuksia.

Ultimate Teamin myynnit ovat myös kasvaneet valtavasti viime vuosien aikana. Vielä viisi vuotta sitten Ultimate Team -pelimuotojen kerryttämä liikevaihto oli 775 miljoonaa dollaria, eli myynnit ovat yli kaksinkertaistuneet kyseisenä aikana. Viime vuodesta liikevaihto kasvoi 8,7 prosenttia.

EA on joutunut myös negatiiviseen valoon Ultimate Team -pelimuodon vuoksi. Pelimuotoa on verrattu julkisuudessa uhkapelaamiseen, ja sen laillisuutta on puitu myös oikeudessa. Viime kuussa vuodetut yhtiön sisäiset dokumentit kertoivat EA:n tekevän kaikkensa ohjatakseen pelaajia Ultimate Teamin pariin. EA julkaisi verkkosivuillaan lausunnon, jossa se kiistää Ultimate Teamin loottilaatikkomekanismien olevan rinnastettavissa uhkapelaamiseen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa