PlayStation 4:lle ja jälkikäteen myös pc:lle tuotu Days Gone on myynyt reilut yhdeksän miljoonaa kappaletta, pelin ohjaajatiimiin kuulunut entinen Sony Bend -työntekijä Jeff Ross väittää Twitter-tilillään.

Ross nosti asian esille Sonyn ja Sucker Punchin ilmoitettua tällä viikolla, kuinka Ghost of Tsushima on rikkonut myynneillään kahdeksan miljoonan kappaleen rajan.

– Lähdettyäni Sonylta Days Gone ehti olla ulkona puolitoista vuotta (ja yhden kuukauden) myyden yli kahdeksan miljoonaa kopiota. Se on myynyt sittemmin enemmän ja vielä reilun miljoonan lisää Steamissa. Paikallinen studiohallinto sai meidät aina tuntemaan, että se oli suuri pettymys, Ross kirjoittaa.

Rossin mukaan hänen ilmoittamansa luku ei pidä sisällään pelin kopioita, jotka pelaajat ovat saaneet PlayStation Plus -jäsenyyden kautta.

Sony ei ole tähänkään päivään mennessä julkistanut Days Gonen virallisia myyntilukuja. Vuoden takaisten huhujen mukaan Sony Bendin pyrkimys tehdä Days Gone 2 tuli aikoinaan tyrmätyksi alkuperäisen pelin heikon arvosteluvastaanoton ja pitkän kehitysprosessin takia. Bendin onkin raportoitu työstävän tällä hetkellä kokonaan uutta nimikettä sen avustettua yhdessä vaiheessa myös Naughty Dogia.

Ross myöntää, ettei hän tiedä, miten Days Gonen ja Ghost of Tsushiman budjetit vertautuvat keskenään. Hän silti harmittelee, kuinka Bend ei ole ainakaan toistaiseksi saanut mahdollisuutta jatkaa sarjan rakentamista alkuperäisen pelin pohjalta. Hän muun muassa huomioi, kuinka alkuperäinen Killzone ei ollut aikoinaan arvostelumenestys, mutta jatko-osaa hehkutettiinkin sitten senkin edestä.

Lähde: Jeff Ross (Twitter) (1), (2)

Lisää luettavaa