Entinen XCOM-pomo Jake Solomon perustaa uuden studion – luvassa ei kuitenkaan ole vuoropohjaista strategiaa

Jake Solomonilta ei kannata odottaa vuoropohjaista strategiaa.

22.3.2023 15:31

XCOM-pelisarjan ohjaajana tunnetuksi tullut Jake Solomon perustaa uuden studion.

Firaxisin leivissä yli parin kymmenen vuoden ajan työskennelleen Solomonin paljastettiin äskettäin jättäneen XCOM– ja Civilization-kehittäjän. Nyt Solomon on antanut hieman vihiä omista tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Kahden viimeisimmän XCOM-pelin sekä Marvel’s Midnight Sunsin ohjaajana toiminut Solomon on kertonut haastattelussa aikovansa kokeilla siipiään oman studionsa leivissä. Solomonin mukaan hän ei ole vielä varsinaisesti perustanut studiota, mutta kertoo hakevansa paraikaa rahoitusta yhtiölleen. Vuoropohjaisten strategiapelien sijaan Solomonilta uudelta studiolta voidaan seuraavaksi odottaa jotain erilaista.

Solomon kertoo pitävänsä edelleen vuoropohjaisista strategiapeleistä, mutta haluavansa kokeilla vaihteeksi toisenlaisen pelin kehitystä. Vuoropojaisen strategian sijaan Solomon olisi kiinnostunut kehittämään järjestelmävetoisen simulaatiopelin, vaikka tarkat suunnitelmat ovatkin vielä tässä vaihessa hämärän peitossa.

Solomonin lähdön yhteydessä myös Firaxisin vetäjänä toiminut Steve Martin jätti yhtiön. Samalla studion johtoon astui operatiivisen johtajan roolista Heather Hazen, joka paljasti ensitöikseen uuden osan Civilization-pelisarjaan.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa