Epic Games sai miljardirahoituksen, Sony mukana 200 miljoonalla / Uutiset / pelaaja.fi

Epic Games sai miljardirahoituksen, Sony mukana 200 miljoonalla

15.04.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6
Epic Games, rahoitus, miljardi, Sony, PS5

Epic Games on saanut miljardin dollarin rahoituksen, yhtiö kertoo.

Rahoituskierrokselle osallistui sijoitusyhtiöiden ohella myös Sony, jonka kerrotaan tehneen Epiciin 200 miljoonan dollarin strategisen sijoituksen. Investoinnin kerrotaan syventävään entisestään Epic Gamesin ja Sonyn välistä yhteistyötä teknologian, viihteen ja verkkopalveluiden kehittämiseksi. Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeneyn mukaan rahoituksen avulla voidaan muun muassa vauhdittaa Epicin peliyhteisöjen ja palveluiden kehittämistä.

– Investointi auttaa kiihdyttämään työtämme sosiaalisten kokemusten luomisessa Fortnitessa, Rocket Leaguessa ja Fall Guysissa sekä kehittäjien voimaannuttamisessa Unreal Enginen, Epic Online Servicesin ja Epic Games Storen avulla, Sweeney kommentoi Epicin julkaisemassa tiedotteessa.

Sony sijoitti Epiciin myös aiemmin viime vuonna 250 miljoonaa dollaria.

Epic Gamesin arvotukseksi kerrotaan tuoreimman rahoituskierroksen jälkeen 28,7 miljardia dollaria. Sweeney säilyttää myös rahoituskierroksen jälkeen asemansa yhtiön pääomistajana.

Lähde: Epic Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Olisi voinut myös mainita Aloy viisiitin Fortniteen, joka on varmaan osa yhteistyötä. Yleisesti mielenkiintoinen uutinen. Toivon mukaan saadaan Sonyn pelejä myös Epicin kautta julkaisuun. Ilmeisesti Sonyn leirissä on nyt havahduttu siihen, että konsolilla saadaan vain tietty määrä myyntiä. Kun PS5, Series X valmistus kärsivät komponemtti pulasta, pelien pontentiaalinen julkaisumyynti sen kuin laskee. PC puolella olisi suhteellisen isot markkinat, joista voisi kääriä sievoiset voitot.

Epic kannalta asetelma on vielä kiinnostavampi. Jos Epic saisi Sonyn yksinoikeusjulkaisuja, kauppapaikan potentiaalinen markkinaosuus nousisi huomattavasti. Tietenkin toivon, että PC:llä saisin valita pelaanko pelini Steam, GOG, vai Epic kautta. Mutta parempi olisi, jos voin valita pelaanko pelini PC:llä, PS5:lla, Xbox:lla vai Switchillä, kuin tuo kauppapaikan valinta. Joka tapauksessa mielenkiintoinen vuosi tulossa.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Loistava uutinen, mielenkiinnolla odottelen millainen Epicin kauppapaikasta tulee tällaisen rahoituksen avulla.

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare

Jännä, miten näissä uutisoinneissa aina oletetaan Sonyn tuovan nyt innoissaan kaikki PS-yksinoikeutensa PC:lle Epic Storeen saamatta siitä itselleen mitään vastinetta. Tuskin kukaan sijoittaa 450 miljoonaa hyötymättä siitä itse mitenkään. Toivottavasti tämä auttaa Sonya tekemään riittävän kovan vastaiskun MS:n röyhkeää multiplattereiden ostokampanjaa vastaan.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777
Lainaus SaskaKikkare

Jännä, miten näissä uutisoinneissa aina oletetaan Sonyn tuovan nyt innoissaan kaikki PS-yksinoikeutensa PC:lle Epic Storeen saamatta siitä itselleen mitään vastinetta. Tuskin kukaan sijoittaa 450 miljoonaa hyötymättä siitä itse mitenkään. Toivottavasti tämä auttaa Sonya tekemään riittävän kovan vastaiskun MS:n röyhkeää multiplattereiden ostokampanjaa vastaan.

Saamatta mitään? Käsittääkseni Sony tienasi todella hyvin Zero Dawnin PC versiolla. Tuosta innostuneina mietitään, mitä muita pelejä voisi PC:lle tuoda. Muistaakseni Sega/Atlus myös yllättyis positiivisesti miten paljon Persona 4 Golden myi Steamissä. En ymmärrä, mistä lähtee ajatus, että pelin julkaiseminen PC:llä olisi hyväntekeväisyyttä tai huonoa kaupantekoa. Käsittääkseni kaikki PS4 omistajat ovat voineet Zero Dawnin lähes ilmaiseksi. Tuskin siis PS4 tai PS5 myynneistä olisi tuosta pelistä enää voittoa saatu. Steamissä peli myi hyvin, mistä tuli pelkästään lisää rahaa Sonylle. Ihan tässä mielessä jälleen kysyn, miten Sony ei tässä ole voittanut?

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Olisi kiva jos tämän johdosta saisi edes osan noista tulevaisuudessa katoavista PS3/Vita/PSP-kauppapaikkojen peleistä Epiciin ja tietysti entistä enemmän niitä PS4/PS5-yksinoikeuksia. Epicistä en kauppapaikkana edelleenkään juuri välitä useammastakin syystä, mutta pleikan yksinoikeuksia kyllä tulisi ostettua.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Paladin777

Käsittääkseni kaikki PS4 omistajat ovat voineet Zero Dawnin lähes ilmaiseksi.

Viiden päivän päästä kaikki PS-tilin omaavat voivat ladata Horizon Zero Dawnin ilmaiseksi osana Play at Home -kampanjaa.

Nostoja