Final Fantasy VII Remake sai vahvan startin – yli kolme miljoonaa kappaletta vilisee maailmalla / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy VII Remake sai vahvan startin – yli kolme miljoonaa kappaletta vilisee maailmalla

21.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Final Fantasy VII, Final Fantasy VII Remake, square enix, JRPG, final fantasy, myynnit

Final Fantasy VII Remaken myyntimenestyksestä on saatu ensimmäiset maistiaiset. Square Enix on ilmoittanut, että ensimmäisen kolmen päivän aikana peliä toimitettiin maailmalle ja myytiin digitaalisesti yhteensä 3,5 miljoonaa kappaletta.

Lehdistötiedotteessaan Square Enix hehkuttaa erityisesti digimyyntien olleen poikkeuksellisia ja jatkavan yhä myös kasvuaan.

Vertailukohtana Final Fantasy XV:n toimitusten ja digimyyntien kerrottiin yltäneen päivässä viiteen miljoonaan kappaleeseen, kun peli julkaistiin sekä PlayStation 4:lle että Xbox Onelle marraskuussa 2016. Menestys oli tuolloin ennätyksellinen sarjalle.

Final Fantasy VII Remake julkaistiin PlayStation 4:lle virallisesti huhtikuun 10. päivä, joskin koronapandemian aiheuttamien logistiikkahaasteiden kera. Tästä johtuen monet saattoivat saada pelin fyysisen kappaleen joko normaaliin nähden hieman etuajassa tai jopa myöhässä.

Final Fantasy VII Remake ei nimestään huolimatta ole suora uusioversio alkuperäisestä Final Fantasy VII -roolipelistä, vaan toimii alkuna uudelle uusioversiosarjalle. Ensimmäinen osa kattaa klassikon Midgar-osuuden, kun taas tulevien osien sisällöstä tai määrästä ei toistaiseksi ole vielä kerrottu.

Final Fantasy VII Remake on vuoden ajan PlayStation 4:n yksinoikeus. Sen mahdollisia muita versioita ei ole kuitenkaan vielä julkistettu.

Lähde: Square Enix

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Celoril kuva
Celoril

Jos nyt muutaman kuvailevan sanan tästä sanoisi, niin olkoon ne tässä: näyttävä, eeppinen ja aivan jumalaisen kuuloinen!

Tekijät tekivät lähes mahdottomasta mahdollisen ja onnistuivat tyydyttämään vanhojen fanien nostalgianälän ja tekemään uusille peliin tutustujille mielettömän uudelleenkäynnistämisen rakastetulle klassikkopelille. Jos Square Enix hoitaa myös tulevat "osat" samalla rakkaudella ja tasolla, niin kyllä kelpaa... episodimaisuus ei haittaa tippaakaan, jos saadaan pelattavaksi tällaista jälkeä!

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Menin sitten lataamaan alkuperäisen FFVII:n Switchille. En nuorempana ollut kiinnostunut japsiropeista, niin nyt tiedän, mistä olen jäänyt aikoinaan paitsi.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Vähän epämääräisesti ilmoitettu kun sanotaan että on myyty ditaalisesti ja sitten myös toimitettu peliä mutta jos ei silti myyty

Lainaus

Square Enix on ilmoittanut, että ensimmäisen kolmen päivän aikana peliä toimitettiin maailmalle ja myytiin digitaalisesti yhteensä 3,5 miljoonaa kappaletta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nyt voikin mutuilla että oliko järkevää julkaista vain yhdellä alustalla jos jo XV myi selvästi enemmän samassa ajassa.

Samoin tulee mieleen, että näyttää niitä pelaajia olevan siellä Xboxinkin puolella jos kerran XV myi 1,5 miljoonaa enemmän vaikka varmasti on/oli vähemmän kiinnostava(?) kuin tämä legendaarinen ja odotettu sekä hypetetty teos.

Toki Square Enix varmasti sai konpensaatiota Sonylta siinä missä vaikkapa Remedy Controlinsa suhteen Epiciltä, joten eiköhän siellä ole laskettu että kannattavaa on.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Onhan tuo aivan helvetin hyvin. Toki voi aina miettiä että onko toimitetut sama kuin myydyt mutta on niitä ennenkin käytetty samalla tavalla ja ymmärtääkseni peliä ei juurikaan löytynyt ensipäivinä kun kaikki meni mikä tuli.

Ja onhan tämä yhdelle alustalle kova luku. Edes Sonyn omat eivät ole yltäneet samoihin. Vertauksena kärkeä piti God of War, sitä toimitettiin kolmessa päivässä 3,1miljoonaa. Yhtenä esimerkkinä Uncharted 4 myi VIIKOSSA 2.7miljoonaa kpl. FFVII remaken luvut ovat vain todella kovia.

Ja uskoisin että myyntejä tulee vielä, koska moni odottaa jopa PS5 versiota ja moni ostaa pelinsä Xboxille. FFXV myi kokonaisuudessaan 8,9miljoonaa, joten voi hyvinkin olla että FFVII remake vääntää sen ohi.

Mutta parasta tässä on se, että Square-Enix sai varmaan nyt vahvistuksen sille että muutkin episodit voi ja kannattaa tehdä.

Ja hei, onhan se paria kauneusvirhettä lukuunottamatta hieno peli. Ainakin chapter 13 asti, mitä itse on ehtinyt sitä pelaamaan :)

Nostoja