Google paljasti vastauksensa Apple Arcade -pelipalvelulle – tällainen on Android-laitteiden oma Google Play Pass

Google Play Pass on Googlen oma Android-laitteille suunnattu sovelluspalvelu.

23.9.2019 18:56

Google on julkistanut yllättäen oman vastineensa Applen uudelle Apple Arcade -pelipalvelulle. Yhdysvalloissa debytoi tällä viikolla Android-laitteilla hyödynnettävissä oleva Google Play Pass, joka seruaa Apple Arcaden jalanjälkiä muutamilla omilla jipoillaan.

Myös Google Play Pass kustantaa normaalisti viitisen dollaria kuussa, joskin ensimmäisen vuoden ajan sitä voi käyttää kahden dollarin kuukausihintaan. Heti kättelyssä kuukausimaksulla pitäisi päästä käsiksi reiluun 350 sovellukseen, joiden kerrotaan olevan vapaita mikromaksuista ja mainoksista.

Apple Arcadesta poiketen Google Play Pass ei koostu kokonaan sille omistetusta sovellustarjonnastaan, vaan se hyödyntää Google Playssa jo tarjolla olevia maksullisia tekeleitä. Kattaukseen kuuluu näin ollen heti alkuun jo varsin tunnettuja nimikkeitä, kuten Star Wars: Knights of the Old Republic, Stardew Valley, Terraria ja Monument Valley 2. Kaikki Google Play Passin sovellukset eivät ole myöskään pelejä, vaan myös muita Google Playn antiin kuuluvia niin sanottuja premium-sovelluksia.

Mitenkään sattumanvaraisesti Google Play Passiin kuuluvia sovelluksia ei ole valittu, vaan se on Googlen itsensä kuratoimaa. Toisin kuin Googlen lähestyvä Stadia-pelipalvelu, ei Google Play Passin käyttö perustu suoratoistoon, vaan sovellukset ladataan suoraan käytössä olevalle laitteelle.

Yhdysvaltojen ulkopuolelle Google Play Pass on tarkoitus tuoda ”pian”.

Lähde: Google

Lisää luettavaa