Googlen näytön paikka on käsillä! Pelipalvelu Stadia päivättiin / Uutiset / pelaaja.fi

Googlen näytön paikka on käsillä! Pelipalvelu Stadia päivättiin

15.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Stadia, Google, Google Stadia, suoratoistopalvelu, suoratoisto, striimaus

Googlen suoratoistopohjainen pelipalvelu Stadia toivottaa ensimmäiset pelaajansa tervetulleeksi 19. marraskuuta, hakukonejätti on vahvistanut. Debyytti tapahtuu 14 eri maassa, joihin Suomi lukeutuu myös osaksi.

Kuten jo aiemmin kesällä julkistettiin, tuodaan Stadia ensiksi saataville Stadia Pro -nimisen kymmenen euroa kuussa kustantavan jäsenyyden muodossa. Ennakkoon palvelusta kiinnostuneille on kaupiteltu kolmen kuukauden jäsenyyden, ohjaimen ja Chromecast Ultra -laitteen sisältänyttä noin 130 euron aloituspakettia.

Pro-jäsenyyteen kuuluu osaksi mahdollisuus pelata 4K-resoluutiolla ja pääsy muutamiin palveluun säännöllisesti lisättäviin etupeleihin. Pääsy pääosaan Stadian peleistä täytyy silti ostaa erikseen.

Ilmainen Base-jäsenyys tuodaan osaksi palvelua ensi vuonna. Sen voimin ostamiaan pelejä voi pelata maksimissaan 1080p-resoluutiolla.

Lisätietoja jäsenyyksistä ja Stadian toiminnasta voi lukaista aiemmasta uutisestamme.

Julkaisupäivän paljastumisen ohella Google on julkistanut oheisen uuden Stadiaa esittelevän videon.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ei kyllä kiinnosta yhtään nämä striimipalvelut, ehkä vaihtoehtoisena tapana pelata nykymallin rinnalla, mutta jos nämä alkavat lukita yksinoikeuksia tulevaisuudessa striimiin leffa/sarjastriimien tavoin, niin toivon näille mahdollisimman nopeaa kuolemaa.

Maksa 60 pelistä joka häviää savuna ilmaan eesimerkiksi lisenssien umpeuduttua vs pelin omistaminen, ei ole kovin vaikea valinta. Kuukausimaksupalvelusta toiseen ees taas hyppiminen ei myöskään innosta vaikka teoriassa halvemmaksi tulisikin kuin pelin ostaminen.

Pahoin pelkään että tätä aletaan tyrkyttää vaikka sitten väkisin.

Käyttäjän Nerdic kuva
Nerdic

Mikäli teknologia toimii, ja jos Stadia tekee sen minkä lupaa, on kyseessä mullistava asia pelirintamalla. Katsotaan rauhassa mitä tulee ja miten homma pelittää ennenkuin maalataan piruja seinille.