Harry Potter -universumiin pohjautuvaa Hogwarts Legacya tuottamassa ollut Troy Leavitt on jättänyt projektin ja sitä tehneen Avalanche Softwaren taakseen. Kehittäjä ilmoitti asiasta Twitter-tilillään todeten päätöksen olleen hänen omansa ja että hänellä on vain hyvää sanottavaa niin pelistä, sen kehittäjätiimistä kuin julkaisija WB Gamesista.

Tarkemmin lähtönsä syihin Leavitt on kertonut paneutuvansa lähitulevaisuudessa julkaistavassa YouTube-videossa. Tällä välin Warner Bros. on vahvistanut Kotaku-julkaisulle, että Leavitt on tosiaan jättänyt hankkeen.

Sattumoisin juuri Leavittin YouTube-kanava vaikuttaisi olleen ainakin osaltaan syy tämän lähtöön Avalanche Softwarelta. Tämän noin 2-4 vuoden takainen videosisältö nousi nimittäin puheeksi helmikuussa, kun muun muassa DidYouKnowGaming-kanavalta tuttu Liam Robertson huomioi Twitter-kanavallaan Hogwarts Legacy -kehittäjän työstäneen niin ”anti-feministisiä” kuin ”Gamegatea tukenutta” videomateriaalia.

Robertson totesi jo tuolloin, ettei hänen pyrkimyksenään ole ollut ”canceloida” ketään, vaan nostaa esille julkista informaatiota, joka saattaisi kiinnostaa joitain Hogwarts Legacyn suhteen uteliaita ihmisiä.

Leavittin aiempien kommenttien mukaan julkaisija Warner Bros. on ollut aiemmin tietoinen tämän työstämistä YouTube-videoista.

Harry Potter on herättänyt aiheena tunteita jo pidemmän aikaa. Viime vuonna keskustelua herättivät kovasti erityisesti sarjan luoneen kirjailija J.K. Rowlingin kommentit transsukupuolisista ihmisistä. Hiljattainen uutistoimisto Bloomberg-raportti vihjasikin, että Hogwarts Legacy saattaisi ottaa asiaan kantaan vielä omalla hahmoeditorillaan.

Lähde: Eurogamer, Kotaku, Troy Leavitt (Twitter), Liam Robertson (Twitter)

Lisää luettavaa