Suosikkistriimaaja Michael ”Shroud” Grzesiekin New World -lähetys keskeytyi menneellä viikolla rajujen teknisten ongelmien vuoksi.

Amazonin uunituoreen massiivimoninpelin kerrottiin tuhoavan 3000-sarjan näytönohjaimia jo beetavaiheessaan, eikä ongelmista ole tuoreiden raporttien mukaan päästy eroon virallisenkaan julkaisun myötä. Näytönohjaimien ja prosessorien ylikuumenemista tapahtuu Pelaajankin toimituksen oman kokemuksen perusteella jopa palvelimille jonottaessa, ja pelin herättämän valtavan kiinnostuksen vuoksi jonoissa onkin saanut istua ruuhka-aikoina tuntikaupalla.

Vettä myllyyn lisäsi menneellä viikolla myös Shroudin kovan onnen New World -maraton, joka katkesi katsojien yllätykseksi kuuden tunnin kohdalla ilman ennakkovaroitusta. Vasta tovin odottelun jälkeen paljastui, että tämän tietokoneeseen kytketty UPS-varavirtalähde oli räjähtänyt kesken pelisession. Varmaa syy-seuraussuhdetta New Worldin pelaamisen ja virtalähteen räjähtämisen välille on vaikea vetää, mutta pelin hankalaa mainetta sattumus tuskin parantaa.

– Tuo oli vitun hullua. En ole koskaan nähnyt virtalähteen räjähtävän noin, tuo oli hullua, Grzesiek kertasi katsojilleen päästyään takaisin linjoille.

Amazon ei ole kommentoinut Shroudin tapausta suoraan, mutta yhtiön alkuviikosta antama lausunto laittaa raportoidut tekniset ongelmat komponenttivalmistajien syyksi.

Lähde: Twitch, PC Gamer

Lisää luettavaa