Hitti-MMO New Worldin kiusalliset vastoinkäymiset jatkuvat – suosikkistriimaajan virtalähde räjähti / Uutiset / pelaaja.fi

Hitti-MMO New Worldin kiusalliset vastoinkäymiset jatkuvat – suosikkistriimaajan virtalähde räjähti

9.10.2021 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
Hitti-MMO New Worldin kiusalliset vastoinkäymiset jatkuvat – suosikkistriimaajan virtalähde räjähti

Suosikkistriimaaja Michael "Shroud" Grzesiekin New World -lähetys keskeytyi menneellä viikolla rajujen teknisten ongelmien vuoksi.

Amazonin uunituoreen massiivimoninpelin kerrottiin tuhoavan 3000-sarjan näytönohjaimia jo beetavaiheessaan, eikä ongelmista ole tuoreiden raporttien mukaan päästy eroon virallisenkaan julkaisun myötä. Näytönohjaimien ja prosessorien ylikuumenemista tapahtuu Pelaajankin toimituksen oman kokemuksen perusteella jopa palvelimille jonottaessa, ja pelin herättämän valtavan kiinnostuksen vuoksi jonoissa onkin saanut istua ruuhka-aikoina tuntikaupalla.

Vettä myllyyn lisäsi menneellä viikolla myös Shroudin kovan onnen New World -maraton, joka katkesi katsojien yllätykseksi kuuden tunnin kohdalla ilman ennakkovaroitusta. Vasta tovin odottelun jälkeen paljastui, että tämän tietokoneeseen kytketty UPS-varavirtalähde oli räjähtänyt kesken pelisession. Varmaa syy-seuraussuhdetta New Worldin pelaamisen ja virtalähteen räjähtämisen välille on vaikea vetää, mutta pelin hankalaa mainetta sattumus tuskin parantaa.

– Tuo oli vitun hullua. En ole koskaan nähnyt virtalähteen räjähtävän noin, tuo oli hullua, Grzesiek kertasi katsojilleen päästyään takaisin linjoille.

Amazon ei ole kommentoinut Shroudin tapausta suoraan, mutta yhtiön alkuviikosta antama lausunto laittaa raportoidut tekniset ongelmat komponenttivalmistajien syyksi.

Lähde: Twitch, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pleikkarohmu kuva
Pleikkarohmu

Vähän tuntuu siltä, että peli on nyt suurennuslasin alla ja jokaisesta näppäimistön hajoamisesta pelin pelaamisen aikana tehdään iso juttu.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Yksinkertaisesti ajateltuna mikään peli ei pysty ohittamaan biosiin ja rautaan määriteltyjä raja-arvoja. Tällä nyt on helppo sitten selvittää onko alibaban kiina upsi luotettava ja kannattiko näyttikseen ajaa custom bios korkeammalla power limitillä. Mikäli laitteisto on vakio niin toivottavasti takuu on voimassa, paskaa rautaa tullut ostettua. On sitä omallekin kohdalle osunut vakio 970gtx jolla ilmeni grafiikkavirheitä. Vähän turhan limiiteille vetävät nuo näyttikset.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En kyllä ymmärrä miten UPS:iin kiinnitetty laite tai etenkään laitteella pyörivä softa pystyisi sen UPS:in tuhoamaan. Sitten on koneessa oltava jo jotain pahemmin pielessä tai UPS halvinta kiinan rihkamaa.

Lainaus Pleikkarohmu

Vähän tuntuu siltä, että peli on nyt suurennuslasin alla ja jokaisesta näppäimistön hajoamisesta pelin pelaamisen aikana tehdään iso juttu.

Kyllä, on varmaan vähän sama ilmiö kuin muinoin E10-bensiinin tullessa: Sitäkin yritettiin syyttää vähän aikaa joka ikisestä viasta, niin kuin autoja ei joka päivä kossahtelisi ihan muutenkin.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Hassua muuten ettei yksikään Radeon-näyttis ole kärvähtänyt, aina Gforce 3000 kyseessä. Vai olenko missannut jotain?

Käyttäjän SeTyyppi kuva
SeTyyppi
Lainaus Brutal1ty

Hassua muuten ettei yksikään Radeon-näyttis ole kärvähtänyt, aina Gforce 3000 kyseessä. Vai olenko missannut jotain?

Tietääkseni nämä tuhoutuneet näyttikset ovat olleet yhden valmistajan (EVGA) ja johtuneet jostain alispeksatusta/viallisesta osasta korteissa joka päästää savut pihalle jos kortti ottaa enemmän virtaa sisäänsä.
Käytännössä ongelma koskee hyvin häviävän pientä osaa maailmalla olevista korteista, mutta totuttuun tapaan klikkiotsikoista elävä "journalismi" ja sosiaalinen media on paisutellut ongelmaa. Itse peli ei niitä näyttiksiä riko vaan rikot johtuu korttivalmistajien valinnasta käyttää huonompia ja halvempia komponentteja voittojen maksimoimiseksi.
Mitä taas tulee tuohon UPS:n posahtamiseen, se nyt ei varmasti johdu pelistä. Todennäköisesti käytössä on ollut joko huonolaatuinen tai liian pienelle kuormalle suunniteltu vehje ja sitten kun tietokone (näyttis) on imaissut hetkellisesti enemmän virtaa (3000-sarjan korttien tiedetään vaativan hetkellisesti suuria virtamääriä)on UPS sanonut sopimuksen irti.
TL;DR: Yhden valmistajan näyttikset ovat kosahdelleet koska haluttu säästää kustannuksissa ja UPS posahtanut todennäköisesti koska joko mitoitettu väärin tai joku halppis malli.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Niinno, RTX 3090 kun saattaa vetää jopa yli 500W ja peakata vielä korkeammissa lukemissa, ja tämä virrankulutus saattaa vaihdella rajusti ja nopeasti, joten en kyllä ihmettele jos on virtalähteet kovilla. Samaten näytönohjaimien ja niiden ajurien pitäisi kyllä suojata itseään normaalikäytössä (mitä Direct3D rajapintakutsut ovat). Toki pelissäkin on jotain outoa kun noin kovasti virtaa vetää, varsinkin menuissa.

Nostoja