Avalanche Softwaren kehittelemä ja Warner Bros.:in julkaisema Hogwarts Legacy jatkaa kevään suosikkipelinimikkeenä. Sitä on myyty nyt jo yli 15 miljoonaa kappaletta ja sen tuotot ovat nousseet huimaan yli miljardin dollarin määrään.

Maailmanlaajuinen suosio on nostanut Hogwarts Legacyn Warner Bros -yhtiön viidenneksi pelifranchiseksi, joka on yltänyt historian saatossa ylittämään tämän tuottosumman. Aiemmat tällaiset pelisarjat ovat olleet DC, LEGO, Mortal Kombat ja Game of Thrones.

Summan odotetaan nousevan vielä reippaasti nyt, kun Hogwarts Legacy on vihdoin saapunut pelattavaksi myös vanhemmilla laitteilla. PlayStation 4 ja Xbox One -konsolien omistajat ovat pystyneet ostamaan oman kopionsa perjantaista 5. toukokuuta alkaen. Nintendo Switch -pelaajat joutuvat odottelemaan omaa julkaisuaan vielä heinäkuuhun saakka.

Hogwarts Legacyn suosion ja tähän astiset myyntisummat vahvistaa itse Warner Bros. Discoveryn pomo David Zaslav. Avoimen maailman rpg-velhoseikkailu on täten toistaiseksi vuoden 2023 parhaiten myynyt videopeli.

Peli julkaistiin uusimman sukupolven laitteille eli PlayStation 5 ja Xbox Series -konsoleille sekä pc:lle 10. helmikuuta. Peli sai uusien alustajulkaisujen mukana myös suuren päivityksen, joka korjailee satoja vikoja sekä helpottaa araknofobiasta kärsivien pelikokemusta.

Katso virallinen Hogwarts Legacy -traileri alta.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa