Hollywood epäonnistui, mutta miten käy venäläisille? Metro 2033 -elokuva on taas työn alla / Uutiset / pelaaja.fi

Hollywood epäonnistui, mutta miten käy venäläisille? Metro 2033 -elokuva on taas työn alla

24.08.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Hollywood epäonnistui, mutta miten käy venäläisille? Metro 2033 -elokuva on taas työn alla

Pelienkin kautta monille hyvin tutuksi tullut romaani Metro 2033 yritetään taas kerran sovittaa elokuvaksi. Hankkeen takana on tällä kertaa venäläinen mediayhtiö Gazprom, jonka suunnitelmissa olisi aloittaa kuvaukset ensi vuoden alussa ja saada pätkä Venäjällä ensi-iltaan vuodenvaihteessa 2022.

Kirjailija Dmitri Gluhovski on mukana hankkeessa luovan tuottajan asemassa ja näin neuvomassa elokuvan muodostumisessa. Gluhovski kertoo, että hän on viimeiset kymmenen vuotta torjunut lukuisia tarjouksia, sillä hän ei ollut yksinkertaisesti törmännyt tuottajiin, joiden hän uskoi pystyvän tekemään hyvän elokuvasovituksen. 

Lähellä Metro 2033 -elokuvaa oltiin kyllä vielä aiemmin viime vuonna elokuvayhtiö MGM:n kanssa. Projektille pantiin lopulta kuitenkin piste, kun käsikirjoituksessa elokuvan tapahtumapaikkaa alettiin sijoittaa Moskovan sijaan Amerikkaan ja Washington D.C:n sisuksiin, mikä ei olisi Gluhovskin mukaan toiminut useammastakaan syystä.

Gluhovski on ollut aiemmin läsnä myös 4A Gamesin tekemien Metro-pelien syntyprosessissa, ja itse asiassa kolmas Metro-romaani Metro 2035 on ollut osin Metro: Last Light -pelin innoittama. Uusi Metro-peli Metro Exodus julkaistiin aiemmin tänä vuonna ja se sai itse asiassa ensimmäisen laajennuksensa tällä viikolla. Myös kokonaan uuden Metro-pelin on kerrottu olevan työn alla.

Lähde: Variety

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Hyvä ettei tuosta tullut mitään Hollywood-sontaa. Olisi käynyt samalla tavalla kuin Max Paynen kanssa.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Tietääkseni edellisen projektin ongelmana oli totaalinen amerikanisaatio joka olisi postanut kaiken ei toiminnan.

Lainaus Kukko

Hyvä ettei tuosta tullut mitään Hollywood-sontaa. Olisi käynyt samalla tavalla kuin Max Paynen kanssa.

Elokuva perustuu kirjaan että pelin puolelta katsottuna olisi tullut harvinaisen paska elokuva aivan sama kuinka uskollinen olisi lähdemateriaalille.
Nyt vain peleistä tietävät tulevan pettymään(toivottavasti).

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus

Projektille pantiin lopulta kuitenkin piste, kun käsikirjoituksessa elokuvan tapahtumapaikkaa alettiin sijoittaa Moskovan sijaan Amerikkaan ja Washington D.C:n sisuksiin

Mitä hemmettiä?! Osteleeko nämä Hollywood-pamput näitä lisenssejä ihan randomilla selvittämättä yhtään mikä alkuperäisestä teki niin mullistavan tapauksen? Mikä pakkomielle se muutenkaan on sijoittaa jokainen tarina Jenkkilään? Vai eikö siellä joku vanha pieru vieläkään voi sietää ajatusta, että leffa sijoittuisi ex-kommarilandiaan?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nimenomaan yksi mielenkiintoisimmasta jutuista on tapahtumapaikka, joten mitähän aineita siellä hollywoodin päässä oli vedelty? Rahahan se toki oli varmaan mielessä, eli haluttu tuttu nimi, jolla yrittää repiä tuohta irti.

Itseäni ei niinkään se toiminta ja rymistely kiinnostaisi elokuvamuodossa Metrosta vaikka olenkin tutustunut vain peleihin. Kyllä siinä on potentiaalia ihan jo vaikka perus arjen kuvaamisessa, saati sitten venäläisissä erikoisuuksissa ja toimintatavoissa. Hyvänä esimerkkinä toimikoon Tsernobyl-sarja, jossa ei edes ydinonnettomuus ole lähellekään niin kiinnostava kuin se, miten asian kanssa meneteltiin.

Käyttäjän Ot1s kuva
Ot1s

Venäläisten tekemänä tästä tulisi autenttinen ja todennäköisesti myös uskollinen lähdemateriaalille. Dialogi venäjäksi toimii varmasti paremmin kuin englanniksi. Kunhan tunnelma ja maailman mystisyys saadaan toimimaan niin ei sillä juonella edes ole niin merkitystä.