Huhu: Bethesdan Starfield ei ilmesty PlayStation 5:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Bethesdan Starfield ei ilmesty PlayStation 5:lle

19.05.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8
Bethesda, Starfield, PS5, PlayStation 5, Xbox Series X/S, yksinoikeus, Game Pass

Bethesdan Starfield ei ilmesty PlayStation 5 -konsolille, GamesBeat kertoo.

GamesBeatin mukaan Microsoft ei tällä hetkellä suunnittele Starfieldin julkaisua PS5:lle. Julkaisun tietojen mukaan työn alla oleva avaruusroolipeli ilmestyisi pelkästään Xbox-konsoleille ja pc:lle. Vaikka Microsoft onkin tuonut julkaisemiaan pelejä aikaisemmin myös kilpaileville alustoille, haluaa yhtiö tietojen mukaan hyödyntää Starfieldin kaltaisia suurjulkaisuja Game Pass -palvelunsa kasvattamiseen.

Microsoftin tänä keväänä maaliin viety Bethesda-hankinta voi tarkoittaa, että myös muut tulevat Bethesda-julkaisut, kuten The Elder Scrolls VI, jäävät Xbox-konsolien ja pc:n yksinoikeudeksi. Xbox-pomo Phil Spencer kommentoi hankintaa viime syksynä toteamalla, ettei yhtiön tarvitse julkaista Bethesdan pelejä muille alustoille, jotta kauppa olisi kannattava.

Lähde: GamesBeat

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Tottakai yksinoikeusstudioiden omistaja haluaa pitää kiinni yksinoikeusjulkkareista. Olisihan se Microsoftilta älyttömän tyhmä veto ostaa miljardeilla itselleen IP:t ja sen jälkeen "antaa" ne myös kilpailijoiden käyttöön.

Käyttäjän Hege kuva
Hege

Tämä oli täysin odotettavissa, että Starfieldia ei julkaista PS5:lle. Kiinnostavampi kysymys on, julkaiseeko Microsoft ja Bethesda tulevaisuudessa jonkun ison pelin pelkästään Xbox Series -yksinoikeutena, jolloin myöskään PC-pelaajat eivät pystyisi sitä pelaamaan?

Edit: korjattu Xbox Series. En oikein muista noita Xboxien nimiä.

Käyttäjän Hakli kuva
Hakli
Lainaus Hege

Tämä oli täysin odotettavissa, että Starfieldia ei julkaista PS5:lle. Kiinnostavampi kysymys on, julkaiseeko Microsoft ja Bethesda tulevaisuudessa jonkun ison pelin pelkästään Xbox Series S -yksinoikeutena, jolloin myöskään PC-pelaajat eivät pystyisi sitä pelaamaan?

Mikä tolkku tuossa olisi? Siis miksi pelkästää S:lle? Ymmärtäisin jos tehtäisiin Series konsoleiden yksinoikeus, mutta pelin julkaiseminen vain yhdelle konsolille ja vieläpä heikommalle konsolille olisi todella typerää.

Uskoisin että vielä tulee niitä konsoliyksinoikeuksia xboxille, mutta nekin ovat varmasti vain ajoitettuja. Microsoft on satsannut niin paljon Game Passiin, että nykyisin voi alkaa puhumaan ns. ”Game Pass yksinoikeuksista”, tarkoittaen, että pelit julkaistaan alustoille jotka tukevat Game Passia.

Käyttäjän Hege kuva
Hege

Minulla on PS4 ja hankin PS5:en kunhan sitä on saatavilla. Pelailen myös PC:llä, ja jollain aikavälillä olisi tarkoitus päivittää PC:ni nykypäivään. Joten minäkin toivon, että kaikki Xbox-yksinoikeudet tulisi saataville myös PC:lle. Pidän silti mahdollisena, että Microsoft ja Bethesda julkaisevat vielä jonkun ihan täysverisen Xbox-yksinoikeuden. Tällä hetkellä esim. Halot ja Gears of warit ovat käsittääkseni pelattavissa vain jos omistat Xboxin. Steamista voi ostaa Halo: Master Chief -collectionin, mutta sen pelaaminen käsittääkseni vaatii kirjautumisen Xbox Live -tilille.

Käyttäjän Hege kuva
Hege

Ohoh, tarkoitin ensimmäisessä viestissäni tietysti sitä uusinta Xboxia. En meinaa ulkoa muistaa noiden Xboxien nimiä.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

ei oo yllätys veikkaan tulee ps5 gamepassin kauta jos soyny sallii gamepaasin

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Always online & no used games

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen
Lainaus Hege

. Steamista voi ostaa Halo: Master Chief -collectionin, mutta sen pelaaminen käsittääkseni vaatii kirjautumisen Xbox Live -tilille.

Joo, mutta xbox livellä ei tarvi, että omistaisit Xboxin.

Nostoja