Huhu: Diablo II -uusioversio tekee tuloaan Crash Bandicoot- ja Tony Hawk -elvyttäjiltä / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Diablo II -uusioversio tekee tuloaan Crash Bandicoot- ja Tony Hawk -elvyttäjiltä

23.01.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Diablo II, Vicarious Visions, Blizzard, Diablo, Blizzard Entertainment, activision, Activision Blizzard, uusioversio, THPS, Tony Hawk, Tony Hawk's Pro Skater, Crash, Crash Bandicoot

Activisionin hallusta Blizzardille yllättäen siirtynyt pelistudio Vicarious Visions työstää parhaillaan Diablo II:n uusiversiota, uutistoimisto Bloomberg raportoi.

Bloombergin sisäpiirilähteiden mukaan Vicarious Visions on auttanut kehittämään Diablo II: Resurrected -työnimellä kulkevaa hanketta aina vuodesta 2020 lähtien. Pitkään huhuttua uusioversiota oli ensin työstämässä Blizzardin sisällä Team 1 -nimellä kulkeva sama kehitysosasto, joka vastasi myös Warcraft III: Reforgedin kehityksestä. Tiimi vedettiin kuitenkin lopulta pois hankkeesta ja Vicarious Visions astui mukaan kuvioon yhdessä Diablo IV:ää tällä hetkellä myös kehittävän Blizzard-osaston kanssa.

Bloomberg raportoi, että ennen projektin menettämistä Team 1:n sisällä oltiin tehty selvitystä siitä, mikä Reforgedin suhteen oli mennyt pieleen. Bloombergin näkemien asiakirjojen mukaan syyttäviä sormia osoitettiin muun muassa huonoon suunnitteluun, viestintäongelmiin sekä taloudellisen paineen ajamaan hätiköityyn julkaisuun. Team 1:ssä halutettiin selvityksen voimin välttää Reforgedin ongelmien toistuminen. Hanke siirtyi pois tiimiltä kuitenkin pian selvityksen jälkeen.

Team 1 on ollut vastuussa myös Heroes of the Stormin sekä StarCraft II:n työstämisestä. Näistä jälkimmäisen viimeiset kehitystyöt päätettiin lopullisesti viime vuonna. Noihin aikoihin Blizzardin raportoidaan aloittaneen Team 1:n uudelleenjärjestelyt. Tuolloin entiset Team 1:n työntekijät päätyivät joko hakemaan muihin rooleihin Blizzardin sisällä tai suuntasivat Blizzard-veteraanien hiljattain perustamiin uusiin itsenäisiin yhtiöihin. Näitä ovat olleet esimerkiksi Blizzard-perustaja Mike Morhaimen uusi DreamHaven-pelitalo.

Blizzardin viimeisimmistä hankkeista olisi määrä kuulla tarkemmin lisää taas ensi kuussa. Yhtiö järjestää 19.-20. helmikuuta virtuaalisen BlizzConline -tapahtuman.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

tämä hyvä. täällä pitäis olla peukutussysteemi käytössä, näille uutisille. b

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Harmi vain että tällä tuskin tulee olemaan enää mitään vaikutusta Warcraft III uusioversion suhteen :( Hyvä jos ymmärsivät mitä sen kehityksessä meni pieleen mutta se nyt ei enää Warcraft III faneja auta...

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus Balnazzard

Harmi vain että tällä tuskin tulee olemaan enää mitään vaikutusta Warcraft III uusioversion suhteen :( Hyvä jos ymmärsivät mitä sen kehityksessä meni pieleen mutta se nyt ei enää Warcraft III faneja auta...

Blizzardin RTS puoli on käytännössä nyt lakkautettu. WC3 ja SC2 ei tule enään muuttumaan mihinkään, ja HOTS on hengityskoneessa odottamassa viimeistä armoniskua.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Vaikka Diablo 2 onkin huippupeli, niin kyllä nämä uusioversiot, rebootit yms. alkaa yleisesti ottaen v*tuttamaan jo. Ei tunnu enään kovin usein tulevan uutta vastaan ja/tai ne jäävät reboottien sun muiden varjoon.

Nostoja