Huhu: Metal Gear Solid 3 -uusioversio tekee tuloaan, myös Castlevanian ja Silent Hillin paluuta valmistellaan / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Metal Gear Solid 3 -uusioversio tekee tuloaan, myös Castlevanian ja Silent Hillin paluuta valmistellaan

1.10.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8
Castlevania, Metal Gear, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 3, Snake Eater, MGS3, Konami, Silent Hill

Konami on panostamassa uudelleen isompien pelien kehitykseen yhtiössä alkuvuodesta käytyjen uudelleenjärjestelyjen myötä, raportoi Video Games Chronicle -sivusto. Lähteisiin viitaten sivuston suunnalta kerrotaankin, että Konami suunnittelee parhaillaan isompaa paluuta niin Castlevanialle, Metal Gear Solidille kuin Silent Hillille.

Silent Hillistä onkin huhuiltu jo tovin aikaa. Merkit viittaavat yhä siihen, että työn alla olisi useampi sarjaan liittyvä projekti, joista yhtä työstettäisiin "huomattavalla" japanilaisella kehittäjällä.

Mitä tulee Metal Gear Solidiin, singaporelaisen Virtuous-studion kerrotaan työstävän parhaillaan uusioversiota Metal Gear Solid 3: Snake Eaterista. Studio on tunnettu tähän mennessä lähinnä käännöstöistä, kuten Dark Souls: Remasteredin Switch-versiosta, ja tukihommista esimerkiksi Horizon Zero Dawnin ja Battlefield 1:n parissa. Metal Gear Solid 3 -uusioversion kehitystyö on ilmeisesti vielä alkuvaiheissaan ja raportin mukaan Konami suunnittelisikin ennen sen saapumista kepeämpiä remasteroituja versioita aiemmista Metal Gear Solideista.

Myös Eurogamer-sivusto kertoo kuulleensa omilta lähteiltään, että MGS3:n elvyttäminen on ollut Konamilla harkinnossa jo jonkin aikaa.

Sen sijaan VGC:n tietojen perusteella aiemmat spekulaatiot Bluepoint Studiosin kehittämästä Metal Gear Solid -uusioversiosta eivät näytä pitävän paikkansa. Tästä saatiin vihiä myös aiemmin tällä viikolla, kun Sony ilmoitti hankkineensa Bluepointin osaksi PlayStation Studios -perhettään.

Myös Castlevanian olisi määrä tehdä vielä isompi paluu. Tätä hanketta Konami ajaa lähteiden mukaan eteenpäin oman sisäisen studionsa voimin muutaman ulkopuolisen japanilaisstudion tuella. Tarkoituksena pelin olisi olla eräänlainen "uudelleenkuvitelma" sarjasta.

Konami ei ole kommentoinut huhuja.

Lähde: Video Games Chronicle, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Onhan tämä jo liian hyvää ollakseen totta! Silent Hill pelit kiitos! Snake Eater remake, pelkkä remaster riittäisi! Snake Eater on oma suosikki MGS sarjasta, iskee hyvin tuohon 80-luvun leffa tyyliin, missä on vauhtia, vaaroja ja komiikkaa. Myös vuodet 1950 vuoden jne., jotka ovat peliin valittu ovat hyvät, jokseenkin sellainen joita ei ole peleissä nähty.

Silent Hill sarjan on legenda joten siitä ei varmaan edes tarvitse sanoa mitään. Konami toteutti toiveen, jota pyysin! Tehkää sama, mitä Capcom, julkaiskaa vanhoja pelejä uusiksi ja jatkakaa sieltä niitä tarinoita!

Käyttäjän Seppo_Hovi kuva
Seppo_Hovi
Lainaus Paladin777

Onhan tämä jo liian hyvää ollakseen totta! Silent Hill pelit kiitos! Snake Eater remake, pelkkä remaster riittäisi! Snake Eater on oma suosikki MGS sarjasta, iskee hyvin tuohon 80-luvun leffa tyyliin, missä on vauhtia, vaaroja ja komiikkaa. Myös vuodet 1950 vuoden jne., jotka ovat peliin valittu ovat hyvät, jokseenkin sellainen joita ei ole peleissä nähty.

Snake eater on kans mun suosikki vanhemmista metal geareista. En muista enää tarkkaa lukua, mutta oon pelannu sen yli 20 kertaa läpi. Silent hilleihin pitäis tutustua paremmin, kun vaan kolmone ja homecoming on tullu pelattua, mutta ehkä nyt saa hyvän syyn koluta muutki läpi.

Käyttäjän rap kuva
rap

Ai ai olis mahtavaa saada snake eater ps5 :)

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

MGS remasterit kiinnostaa enemmän. Toivon kuitenkin että eivät mene muuttamaan grafiikoita liikaa. Vanha HD Collection vaan 4K:ksi. MGS4 ja The Twin Snakes mukaan.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Erityisesti Silent Hill 1 teki ps1 vaikutuksen oikealla kauhulla. Tunnelma oli ahdistava ja päähenkilö ruipelo, jonka piti välttää taisteluita. Se oli merkittävä ero resident evil sarjaan. Myös juoni oli Silent Hill 1 ahdistava ja tarinan epämiellyttävimpiä puolia muistan vieläkin.

Silent Hill 2 jäi omassa mielessä parhaaksi koko sarjassa. Päähenkilön matka Silent Hill oli todella ahdistava. Ps2 grafiikoilla ja sumulla saatiin näyttävä peli, joka on edelleen klassikko. Huonot kontrollit tekivät päähahmomaallikosta samaistuttavamman. Eli jos Silent Hill tulee uudistettua on se lähes yhtäkovaa settiä kuin Kojiman mgs sarjan uusinta.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Uskon vasta kun näen, mutta Snake Eater olisi sinänsä looginen valinta uusioversiota varten vapaamman tyylinsäkin takia. Alkuperäisestä MGS:stä on jo The Twin Snakes, joka rikkoi melkoisesti alkuperäisen pelin rakennetta MGS2:sta napatuilla mekaniikoilla.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

MGS3 kyllä tuo mulle kelpaisi Silent Hill tuli lapsena pelattua vähän ps1 aikoihin demona.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Ei haittaisi ollenkaan, jos on hyvin tehty. Silent Hillit menisivät oikein hyvin ykkösen ja kakkosen kanssa ainakin. En nyt muista pelasinko koskaan kolmosta, mielestäni en ja kokeilin The Roomia aikoinaan kahden ekan jälkeen.

Metal Gear Solidit voisi tosissaan laittaa kaikki samaan syssyyn, niin pääsisi pelaamaan esimerkiksi nelosta ensimmäiseen kerran. Snake Eater jäi aikoinaan syystä toisesta aivan kesken, kun ensin pelasin kakkosta pirusti Onella. Tekisi nimenomaan mieli antaa mahkut alkuperäiselle SE:lle, mikäli muuttuu liikaa. Eikä olisi pahitteeksi saada myös kaikki PC:lle.

Nostoja